Μπαρμπούνια μαριναρισμένα σε πορτοκάλι και ούζο
Μια συνταγή του περιοδικού ELLE a table.
Λίγα μυστικά ακόμα
Σερβίρετε αμέσως πασπαλίζοντας τα ψάρια με τις υπόλοιπες ροδέλες κρεμμυδιών. Εκτός από μπαρμπούνια αυτή τη συνταγή ταιριάζουν και άλλα ψάρια, όπως κουτσομούρες, λυθρίνια κτλ. Ο χυμός πορτοκαλιού στη μαρινάδα μπορεί να αντκατασταθεί από ένα μείγμα από χυμό πορτοκαλιού, λεμονιού και γρέιπ φρουτ.
Υλικά
-
8 μπαρμπούνια
-
2 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια
-
2 μεγάλα λευκά κρεμμύδια
-
1 ματσάκι άνηθο
-
2 καρότα
-
κόκκους πιπέρι τριών χρωμάτων σε
-
2 νεροπότηρα χυμό πορτοκάλι
-
1/2 νεροπότηρο ούζο
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζητάμε από τον ιχθυοπώλη να μας καθαρίσει τα ψάρια.
-
2
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180c.
-
3
Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και καρότα και τα κόβετε σε ροδέλες.
-
4
Κρατάτε στην άκρη τις πιο μεγάλες ροδέλες κρεμμυδιών.
-
5
Ανακατεύετε όλες τις υπόλοιπες σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το χυμό πορτοκαλιού, το ούζο, αλάτι και πιπέρι.
-
6
Βάζετε τα ψάρια να μαριναριστούν τουλάχιστον 1 ώρα.
-
7
Τα βγάζετε από τη μαρινάρα, τα στρώνετε σε ένα ταψί και βάζετε από πάνω λίγες από τις ροδέλες κρεμμυδιών που κρατήσατε, τον άνηθο χοντροκομμένοκαι το πιπέρι σε κόκκους.
-
8
Προσθέτετε τη μαρινάδα και το ελαιόλαδο και ψήνετε στο φούρνο για 30'-40' περίπου.
Σχόλια (5)