κύρια φωτογραφία συνταγής Μπαρμπούνια μαριναρισμένα σε πορτοκάλι και ούζο
zanice
zanice @cook_8453965
Μήλος,Ελλάδα

Μια συνταγή του περιοδικού ELLE a table.

Λίγα μυστικά ακόμα

Σερβίρετε αμέσως πασπαλίζοντας τα ψάρια με τις υπόλοιπες ροδέλες κρεμμυδιών. Εκτός από μπαρμπούνια αυτή τη συνταγή ταιριάζουν και άλλα ψάρια, όπως κουτσομούρες, λυθρίνια κτλ. Ο χυμός πορτοκαλιού στη μαρινάδα μπορεί να αντκατασταθεί από ένα μείγμα από χυμό πορτοκαλιού, λεμονιού και γρέιπ φρουτ.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
  1. 2 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια
  2. 2 μεγάλα λευκά κρεμμύδια
  3. 1 ματσάκι άνηθο
  4. 2 καρότα
  5. κόκκους πιπέρι τριών χρωμάτων σε
  6. 2 νεροπότηρα χυμό πορτοκάλι
  7. 1/2 νεροπότηρο ούζο
  8. 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  9. αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ζητάμε από τον ιχθυοπώλη να μας καθαρίσει τα ψάρια.

  2. 2

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180c.

  3. 3

    Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και καρότα και τα κόβετε σε ροδέλες.

  4. 4

    Κρατάτε στην άκρη τις πιο μεγάλες ροδέλες κρεμμυδιών.

  5. 5

    Ανακατεύετε όλες τις υπόλοιπες σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το χυμό πορτοκαλιού, το ούζο, αλάτι και πιπέρι.

  6. 6

    Βάζετε τα ψάρια να μαριναριστούν τουλάχιστον 1 ώρα.

  7. 7

    Τα βγάζετε από τη μαρινάρα, τα στρώνετε σε ένα ταψί και βάζετε από πάνω λίγες από τις ροδέλες κρεμμυδιών που κρατήσατε, τον άνηθο χοντροκομμένοκαι το πιπέρι σε κόκκους.

  8. 8

    Προσθέτετε τη μαρινάδα και το ελαιόλαδο και ψήνετε στο φούρνο για 30'-40' περίπου.

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

iNSaNiTY
iNSaNiTY @iNSaNiTY22
Το εφτιαξα με ξιφια.Χρησιμοποιησα μονο 2 κρεμμυδια και στην μαριναδα προσθεσα 1 κουτ.γλ. μουσταρδα με κοκκους.Εγινε νοστιμοτατο!

Από

zanice
zanice @cook_8453965
στις
Μήλος,Ελλάδα
Είμαι μια απλή νοικορυρά που λατρεύει το καλό φαγητό, τη καλή παρέα και το χιούμορ...Το καλύτερό μου είναι να μαγειρεύω για την οικογένεια μου και τους φίλους μου και να βλέπω ότι τα πιάτα αδειάζουν γρήγορα...
Δες περισσότερα