Κοντέσσα Μαρία
Κοντέσσα Μαρία @cook_8460634
ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ,

Ορεκτικά αλμυρά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν η ζύμη είναι σφικτή προσθέστε λίγο γάλα. Για πιο δυνατή γεύση προσθέστε μισό φλυτζάνι κεφαλοτύρι. Η συνταγή είναι της Σοφίας Σκούρα από το βιβλίο της του 1960.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10 Minutes
70-80 μπαστουνάκια
  1. 1 φλυτζάνι βούτυρο
  2. 3 φλυτζάνια αλεύρι
  3. 1 αυγό (μόνο ο κρόκος )
  4. 2 κουταλάκια αλάτι
  5. 1 κουταλάκι baking powder

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύετε το αλεύρι το αλάτι και την παουντερ.

  2. 2

    Ρίχνετε τον κρόκο.

  3. 3

    Προσθέτετε το βούτυρο.

  4. 4

    Ζυμώνετε να γίνει μια μαλακή ζύμη.

  5. 5

    Πλάθετε στρογγυλά μπαστουνάκια λεπτά. Τα κόβετε στο μήκος ενός δακτύλου.

  6. 6

    Τα τοποθετείτε σε ταψάκι.

  7. 7

    Τα αλοίφετε με το ασπράδι του αυγού.

  8. 8

    Τα ψήνετε επί δέκα λεπτά σε δυνατό φούρνο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (14)

athinangel
athinangel @cook_8463360
Τα έφτιαξα με 1 φλιτζάνι τυράκι και 2,5 φλιτζάνια αλεύρι και έγιναν.... τέλεια!!!!

Από

Κοντέσσα Μαρία
στις
ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ,