Μπατόν σαλέ με ζύμη κουρού
Ζύμη τραγανή με γεύση κεφαλογραβιέρας ή παρμεζάνας ή ακόμη και φέτας και οποιουδήποτε τυριού σας αρέσει.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν η ζύμη σας βγεί σφιχτή βάλτε λίγο νεράκι μέχρι να μαλακώσει.Αν κάνετε δόση για παιδικό πάρτυ μπορείτε να παραλείψετε το αλάτι και να βάλετε φέτα. Η ζύμη αυτή χωρίς την προσθήκη του τυριού ειναι φοβερή για τυροπιτάκια κουρού με γέμιση αυγό και φέτα. Την συνταγή αυτή την είχα βρεί πριν απο μια 15νταετία σε ένα πακέτο αλεύρι.
Υλικά
-
Υγρά
-
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο
-
1/2 ποτήρι βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου.
-
1/2 κεσεδάκι γιαούρτι
-
Στερεά
-
3 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις ανακατεμένα με 1/2 κουταλάκι κοφτό αλάτι , 1 1/2 κουταλάκια μπέκιν πάουντερ και 1 κουταλάκι σόδα.
-
1 1/2 ποτήρι χοντροτριμμένη κεφαλογραβιέρα (στο μούλτι γίνετε σαν μπαλάκια και νιώθεις την γεύση της).
-
Για επάλλειψη
-
1 κρόκος αυγού χτυπημένος με 1 κουταλάκι νερό
-
σουσάμι άσπρο και μαύρο.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Δημιουργήστε μια μαλακή ζύμη χτυπώντας στο μίξερ πρώτα τα υγρά και κατόπιν το μίγμα αλευριού με τελευταίο το τυρί.
-
2
Παίρνετε ένα κομμάτι ζύμης στο μέγεθος καρυδιού και το πλάθετε μπαλάκι.
-
3
Το σφίγγετε στην παλάμη σας.
-
4
Και παίρνει σχήμα απο τα δάκτυλά σας.
-
5
Τοποθετείτε σε λαδόκολλα και αλείφετε με πινελάκι το αυγό.
-
6
Πασπαλίζετε με τα σουσάμια.
-
7
Σε 30 λεπτά πάνω κάτω αντίσταση έχετε νόστιμα τραγανά μπατόν σαλέ για να συνοδεύσετε την παγωμένη μπυρίτσα.
Σχόλια (8)