Μπατζίνα Καρδιτσιώτικη
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα υλικά παίζουν ανάλογα πως την θέλετε. Μπορείτε να κάνετε πιο αραιό τον χυλό ή πιο πυκνό μπορείτε να μειώσετε το τυρί ή να προσθέσετε και μυζύθρα που θα την κάνει πιο αφράτη την πίτα μας. Ακόμη μπορείτε να μειώσετε το νερό και να προσθέσετε γάλα φρέσκο ή ξινόγαλα γίνετε νοστιμότατη!! Είναι μια πίτα που μπορείς να κάνεις όσες παραλλαγές θες! Μην ξεχνάτε οτι αυτη η πιτούλα τάΐσε οικογένειες & οικογένειες στην κατόχη μιας και τροφιμα δεν υπήρχαν. Μονο αλέυρι και τυρί μιας και ολοι ειχαν ζωα σπιτι τους! Συνοδέυετε τέλεια με φέτες τομάτας!!!!!
Υλικά
-
4-5 μικρά κολοκυθάκια
-
1-1.200 γρ αλέυρι για όλες τις χρήσεις
-
1 αυγό
-
1 κούπα καλαμποκέλαιο
-
5 κούπες νερό
-
300-500 γρ τυρί φέτα
-
1 κ.γ. ζάχαρη
-
1 κ.γ. αλάτι
-
βούτυρο για το ταψί
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια.
-
2
Τα πανιάζουμε με λίγο αλάτι, έπειτα προσθέτουμε και τη ζάχαρη και το χτυπημενο αυγό.
-
3
Στην συνέχεια προσθέτουμε το νερό και σιγά σιγά το αλέυρι. [εδώ θέλει προσοχή γιατί αλέυρι με αλέυρι έχει διαφορά στο πως απορροφά τα υγρά] εως οτου πετύχουμε εναν πυχτό χυλό.
-
4
Κατόπιν τρίβουμε το μισό τυρί σε χοντρά κομματάκια μέσα στο μείγμα μας.
-
5
Βουτυρώνουμε το ταψί και ρίχνουμε τον χυλό μας μέσα.Τον απλώνουμε καλά ωστε να είναι παντού στο ίδιο παχος για να ψυθεί ομοιόμορφα.
-
6
Ραντίζουμε παντού την μπάτζινα μας με το καλαμποκέλαιο και τρίβουμε απο επάνω το υπόλοιπο τυρί που κρατήσαμε.
-
7
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° Κελσίου στον αέρα εως οτου η μπατζινα μας ροδοκοκκινίσει.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)