giota76
giota76 @cook_8497779
,ellada

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα υλικά παίζουν ανάλογα πως την θέλετε. Μπορείτε να κάνετε πιο αραιό τον χυλό ή πιο πυκνό μπορείτε να μειώσετε το τυρί ή να προσθέσετε και μυζύθρα που θα την κάνει πιο αφράτη την πίτα μας. Ακόμη μπορείτε να μειώσετε το νερό και να προσθέσετε γάλα φρέσκο ή ξινόγαλα γίνετε νοστιμότατη!! Είναι μια πίτα που μπορείς να κάνεις όσες παραλλαγές θες! Μην ξεχνάτε οτι αυτη η πιτούλα τάΐσε οικογένειες & οικογένειες στην κατόχη μιας και τροφιμα δεν υπήρχαν. Μονο αλέυρι και τυρί μιας και ολοι ειχαν ζωα σπιτι τους! Συνοδέυετε τέλεια με φέτες τομάτας!!!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 4-5 μικρά κολοκυθάκια
  2. 1-1.200 γρ αλέυρι για όλες τις χρήσεις
  3. 5 κούπες νερό
  4. 300-500 γρ τυρί φέτα
  5. 1 κ.γ. ζάχαρη
  6. 1 κ.γ. αλάτι
  7. βούτυρο για το ταψί

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τρίβουμε τα κολοκυθάκια.

  2. 2

    Τα πανιάζουμε με λίγο αλάτι, έπειτα προσθέτουμε και τη ζάχαρη και το χτυπημενο αυγό.

  3. 3

    Στην συνέχεια προσθέτουμε το νερό και σιγά σιγά το αλέυρι. [εδώ θέλει προσοχή γιατί αλέυρι με αλέυρι έχει διαφορά στο πως απορροφά τα υγρά] εως οτου πετύχουμε εναν πυχτό χυλό.

  4. 4

    Κατόπιν τρίβουμε το μισό τυρί σε χοντρά κομματάκια μέσα στο μείγμα μας.

  5. 5

    Βουτυρώνουμε το ταψί και ρίχνουμε τον χυλό μας μέσα.Τον απλώνουμε καλά ωστε να είναι παντού στο ίδιο παχος για να ψυθεί ομοιόμορφα.

  6. 6

    Ραντίζουμε παντού την μπάτζινα μας με το καλαμποκέλαιο και τρίβουμε απο επάνω το υπόλοιπο τυρί που κρατήσαμε.

  7. 7

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° Κελσίου στον αέρα εως οτου η μπατζινα μας ροδοκοκκινίσει.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

bibliofagos
bibliofagos @cook_8481412
Κατά την άποψή μας χρειαζόταν λιγότερο λάδι (σχεδόν το μισό). Παρόλ'αυτά ήταν νόστιμη, εύκολη,γρήγορη.

Από

giota76
giota76 @cook_8497779
στις
,ellada