Μπαχαρόψωμο με κακάο
Γλυκό ψωμάκι για όλες τις ώρες!! Πολύ καλό και για Χριστουγεννιάτικο γλυκό ψωμί.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να προσθέσουμε σταφίδες ή φρουί γλασέ.Το μελόψωμο αυτό είναι καλύτερο την επομένη μέρα κρύο με το καφεδάκι μας ρίχνοντας απάνω σε κάθε φετούλα μέλι!!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
-
2
Bουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ. Αν έχουμε φόρμα με σχεδιάκια θα γίνει υπέροχο!!
-
3
Σε ένα μπολ ενώνουμε τα άλευρα, το γλυκάνισο, τη κανέλα, τη βανίλια, το μέλι, το κακάο.
-
4
Ζεσταίνουμε το γάλα ελαφρώς και προσθέτουμε τη μαγιά. Ανακατεύουμε καλά.
-
5
Προσθέτουμε το μίγμα στο μπολ με τα άλλα υλικά. Βάζουμε και το αυγό και ανακατεύουμε καλά.
-
6
Αδειάζουμε το μίγμα σε φόρμα του κέικ και ψήνουμε για 45 λεπτά στους 160 βαθμούς. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Σχόλια (4)