Μπεσαμέλ για μουσακά ή παστίτσιο

Bαθμολογία: 4.8462
       
 
13 ψήφοι
ANNEL, 21.01.11

Περιγραφή

Οι αναλογίες είναι αυτές που πρέπει για να είναι πλούσια και προπάντων όχι σβολιασμένη!!!!

Μπεσαμέλ για μουσακά ή παστίτσιο
photo: ANGOLINA

Συνταγή από:

ANNEL

3 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 1/2 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 7 κουτ. της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουτ. της σούπας φυτίνη
  • 2 αυγά
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Γρήγορο , Με φωτο
Περιέχει: Γάλα , Αβγά
Φτιάχνει: Ένα κανονικό ταψί για το παστίτσιο ή τον μουσακά
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1)

Βάζετε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα από την αρχή και βράζετε ανακατεύοντας συνέχεια.

Βήμα 2
2)

Μόλις αρχίζει να παίρνει βράση δυναμώνετε το ανακάτεμα με το σύρμα μέχρι να πήξει.

Βήμα 3
3)

Αποσύρετε από την φωτιά.

Βήμα 4
4)

Η μπεσαμέλ είναι έτοιμη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν έχετε υπομονή και δυνατό χέρι η μπεσαμέλ θα βγεί τέλεια. Το μυστικό ειναι το συνεχές ανακάτεμα για να μην σβολιάσει. Καλη επιτυχία!!!

 

Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Σχετικές συνταγές

Μπεσαμέλ που δεν κόβει ποτέ Μπεσαμέλ που δεν κόβει ποτέ
4.9333
       
       
(30)
Μπεσαμέλ με γιαούρτι Μπεσαμέλ με γιαούρτι
4.6667
       
       
(6)
Μπεσαμέλ με μανιτάρια Μπεσαμέλ με μανιτάρια
5
       
       
(3)
Μπεσαμέλ Αλμυρή Μπεσαμέλ Αλμυρή
4.5
       
       
(2)
Εύκολη και γρήγορη Μπεσαμέλ Εύκολη και γρήγορη Μπεσαμέλ
3.8571
       
       
(7)
Μπεσαμέλ της Σόνιας Μπεσαμέλ της Σόνιας
5
       
       
(2)
Μπεσαμέλ Μπεσαμέλ
4.8333
       
       
(78)
Μπεσαμέλ για παστίτσιο Μπεσαμέλ για παστίτσιο
4.5588
       
       
(34)

    17 Όλα

    #
    Σχόλιο από nopi, 28-1-11  
    Ετσι ακριβώς κάνω και εγώ την μπεσαμέλ,μόνο που προσθέτω και λίιιγο μοσχοκάρυδο.Μπράβο που την έβαλες!
    #
    Σχόλιο από thomaei, 28-1-11  
    ETSI AKRIBOS THN KANO KAI EGO , TH THEORO PIO ELAFRIA STH GEYSH APO TO NA KAIO ALEYRI ME TO BOYTHRO....ALLES PALI AMA DEN EXO BOYTHRO BAZO LADI.. AKOMA PIO ELAFRYA GEYSH...
    #
    Σχόλιο από denmar, 29-1-11  
    Και γω ετσι την κάνω απλά για να μην έχει τη μυρωδιά απο το αλεύρι,καίω το αλεύρι για λίγο σε χαμηλή φωτιά και προσθέτω και μοσχοκάρυδο.
    #
    Σχόλιο από ANNEL, 29-1-11  
    ευχαριστώ για τα πηρουνάκια σας!!!! Έχεις δίκιο nopi. Προσθέτω και εγω λίγο μοσχοκάρυδο αφού έχω στρώσει την μπεσαμέλ στο ταψί, από πάνω.
    #
    Σχόλιο από VickyKovaiou, 29-1-11  
    #
    Σχόλιο από Renafar, 30-1-11  
    Είναι τέλεια μπεσαμέλ!!!! Και εγώ δεν καίω το αλεύρι απλά όταν έχει γίνει ήδη η μπεσαμέλ προσθέτω αρκετό κίτρινο τυρί για να μη μυρίζει το αλεύρι!!! Δοκιμάστε το!!! Της πηγαίνει αρκετά!
    #
    Σχόλιο από maroitalia, 4-2-11  
    Σωστες αναλογιες μπραβο.Εγω χρησιμοποιω κορν φλαουρ για να μην εχει καθολου μυρωδια απο αλευρι η για πιο εντονη γευση μισο-μισο.
    #
    Σχόλιο από ANNEL, 4-2-11  
    Αν δοκιμάσετε την συγκεκριμένη μπεσαμέλ θα δείτε πως δεν μυρίζει καθόλου το αλεύρι!!!! Ευχαριστώ για τα πηρουνάκια!!!
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 20-3-13  
    Πανεύκολη.
    #
    Σχόλιο από ANNEL, 4-4-13  
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ!!!
    #
    Σχόλιο από Elena V Elenaki, 9-6-13  
    Τέλεια μπεσαμέλ,πανεύκολη,πανόστιμη και πολύ γρήγορη...Ευχαριστώ πολύ :)
    #
    Σχόλιο από iakovos5, 13-1-14  
    #
    Σχόλιο από efthimia1, 26-1-14  
    Τέλεια, τέλεια, τέλεια... Μόνο αυτό έχω να πω !!! Απαλή, βελούδινη,νοστιμότατη και το πιο σημαντικό πανεύκολη !!! Η μόνη αλλαγή, έβαλα μαργαρίνη αντί για φυτίνη.Ευχαριστούμε πολύ !!
    #
    Σχόλιο από eta, 20-3-14  
    πολύ καλή
    #
    Σχόλιο από antonis-team, 25-8-14  
    +μοσχοκάρυδο, +λίγο μπαχάρι τριμμένο, +λίγο άσπρο πιπέρι!. Όταν κρυώσει, τυρί σκληρό, τριμμένο στο μούλτι, (βάζετε κομμένο το τυρί σε μικρά κομμάτια, για να μην ξεπατώσετε το μούλτι!)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Antonis-team.
    #
    Σχόλιο από Olina69, 6-9-14  
    πανευκολη,γρηγορη και τελειο αποτελεσμα!!!! δεν ειχα αλευρι,χρησιμοποιησα φαριναπ.
    #
    Σχόλιο από Κοκονάκι, 7-9-14  
    Είναι τέλεια! Τόσα χρόνια βασανιζόμουν με σβολιασμένες μπεσαμέλ. Αυτή βγήκε βελούδο! Εύγε!

    16 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από nopi, 28-1-11  
    Ετσι ακριβώς κάνω και εγώ την μπεσαμέλ,μόνο που προσθέτω και λίιιγο μοσχοκάρυδο.Μπράβο που την έβαλες!
    #
    Σχόλιο από denmar, 29-1-11  
    Και γω ετσι την κάνω απλά για να μην έχει τη μυρωδιά απο το αλεύρι,καίω το αλεύρι για λίγο σε χαμηλή φωτιά και προσθέτω και μοσχοκάρυδο.
    #
    Σχόλιο από ANNEL, 29-1-11  
    ευχαριστώ για τα πηρουνάκια σας!!!! Έχεις δίκιο nopi. Προσθέτω και εγω λίγο μοσχοκάρυδο αφού έχω στρώσει την μπεσαμέλ στο ταψί, από πάνω.
    #
    Σχόλιο από VickyKovaiou, 29-1-11  
    #
    Σχόλιο από Renafar, 30-1-11  
    Είναι τέλεια μπεσαμέλ!!!! Και εγώ δεν καίω το αλεύρι απλά όταν έχει γίνει ήδη η μπεσαμέλ προσθέτω αρκετό κίτρινο τυρί για να μη μυρίζει το αλεύρι!!! Δοκιμάστε το!!! Της πηγαίνει αρκετά!
    #
    Σχόλιο από maroitalia, 4-2-11  
    Σωστες αναλογιες μπραβο.Εγω χρησιμοποιω κορν φλαουρ για να μην εχει καθολου μυρωδια απο αλευρι η για πιο εντονη γευση μισο-μισο.
    #
    Σχόλιο από ANNEL, 4-2-11  
    Αν δοκιμάσετε την συγκεκριμένη μπεσαμέλ θα δείτε πως δεν μυρίζει καθόλου το αλεύρι!!!! Ευχαριστώ για τα πηρουνάκια!!!
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 20-3-13  
    Πανεύκολη.
    #
    Σχόλιο από ANNEL, 4-4-13  
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ!!!
    #
    Σχόλιο από Elena V Elenaki, 9-6-13  
    Τέλεια μπεσαμέλ,πανεύκολη,πανόστιμη και πολύ γρήγορη...Ευχαριστώ πολύ :)
    #
    Σχόλιο από iakovos5, 13-1-14  
    #
    Σχόλιο από efthimia1, 26-1-14  
    Τέλεια, τέλεια, τέλεια... Μόνο αυτό έχω να πω !!! Απαλή, βελούδινη,νοστιμότατη και το πιο σημαντικό πανεύκολη !!! Η μόνη αλλαγή, έβαλα μαργαρίνη αντί για φυτίνη.Ευχαριστούμε πολύ !!
    #
    Σχόλιο από eta, 20-3-14  
    πολύ καλή
    #
    Σχόλιο από antonis-team, 25-8-14  
    +μοσχοκάρυδο, +λίγο μπαχάρι τριμμένο, +λίγο άσπρο πιπέρι!. Όταν κρυώσει, τυρί σκληρό, τριμμένο στο μούλτι, (βάζετε κομμένο το τυρί σε μικρά κομμάτια, για να μην ξεπατώσετε το μούλτι!)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Antonis-team.
    #
    Σχόλιο από Olina69, 6-9-14  
    πανευκολη,γρηγορη και τελειο αποτελεσμα!!!! δεν ειχα αλευρι,χρησιμοποιησα φαριναπ.
    #
    Σχόλιο από Κοκονάκι, 7-9-14  
    Είναι τέλεια! Τόσα χρόνια βασανιζόμουν με σβολιασμένες μπεσαμέλ. Αυτή βγήκε βελούδο! Εύγε!

    0 Ερωτήσεις

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από thomaei, 28-1-11  
    ETSI AKRIBOS THN KANO KAI EGO , TH THEORO PIO ELAFRIA STH GEYSH APO TO NA KAIO ALEYRI ME TO BOYTHRO....ALLES PALI AMA DEN EXO BOYTHRO BAZO LADI.. AKOMA PIO ELAFRYA GEYSH...

    Σχετικά άρθρα

    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Σάλτσες
    Ένα βιβλίο 35 αγαπημένων συνταγών, του/της NIN
    σαλτσες μαριναδες NTΡΕΣΙΓΚ
    Ένα βιβλίο 87 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 16 αγαπημένων συνταγών, του/της sofiaag
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 176 αγαπημένων συνταγών, του/της georgia1
    ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΛΑΧΑΝΙΚΑ - ΑΥΓΑ
    Ένα βιβλίο 60 αγαπημένων συνταγών, του/της chairepeti