Μπεσαμέλ για μουσακά ή παστίτσιο

Bαθμολογία: 4.9
       
 
10 ψήφοι
ANNEL, 21.01.11

Περιγραφή

Οι αναλογίες είναι αυτές που πρέπει για να είναι πλούσια και προπάντων όχι σβολιασμένη!!!!

Μπεσαμέλ για μουσακά ή παστίτσιο
photo: ANGOLINA

Συνταγή από:

ANNEL

3 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 1/2 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 7 κουτ. της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουτ. της σούπας φυτίνη
  • 2 αυγά
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Γρήγορο , Με φωτο
Περιέχει: Γάλα , Αβγά
Φτιάχνει: Ένα κανονικό ταψί για το παστίτσιο ή τον μουσακά
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1)

Βάζετε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα από την αρχή και βράζετε ανακατεύοντας συνέχεια.

Βήμα 2
2)

Μόλις αρχίζει να παίρνει βράση δυναμώνετε το ανακάτεμα με το σύρμα μέχρι να πήξει.

Βήμα 3
3)

Αποσύρετε από την φωτιά.

Βήμα 4
4)

Η μπεσαμέλ είναι έτοιμη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν έχετε υπομονή και δυνατό χέρι η μπεσαμέλ θα βγεί τέλεια. Το μυστικό ειναι το συνεχές ανακάτεμα για να μην σβολιάσει. Καλη επιτυχία!!!

 

Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Σχετικές συνταγές

Μπεσαμέλ με γιαούρτι Μπεσαμέλ με γιαούρτι
4.6
       
       
(5)
Μπεσαμέλ Μπεσαμέλ
4.8219
       
       
(73)
Μπεσαμέλ με σιμιγδάλι Μπεσαμέλ με σιμιγδάλι
5
       
       
(4)
Μπεσαμέλ της Σόνιας Μπεσαμέλ της Σόνιας
5
       
       
(2)
Μπεσαμέλ της Sofoulelas Μπεσαμέλ της Sofoulelas
5
       
       
(1)
Εύκολη και γρήγορη Μπεσαμέλ Εύκολη και γρήγορη Μπεσαμέλ
3.8571
       
       
(7)

    14 Όλα

    #
    Σχόλιο από nopi, 28-1-11  
    Ετσι ακριβώς κάνω και εγώ την μπεσαμέλ,μόνο που προσθέτω και λίιιγο μοσχοκάρυδο.Μπράβο που την έβαλες!
    #
    Σχόλιο από thomaei, 28-1-11  
    ETSI AKRIBOS THN KANO KAI EGO , TH THEORO PIO ELAFRIA STH GEYSH APO TO NA KAIO ALEYRI ME TO BOYTHRO....ALLES PALI AMA DEN EXO BOYTHRO BAZO LADI.. AKOMA PIO ELAFRYA GEYSH...
    #
    Σχόλιο από denmar, 29-1-11  
    Και γω ετσι την κάνω απλά για να μην έχει τη μυρωδιά απο το αλεύρι,καίω το αλεύρι για λίγο σε χαμηλή φωτιά και προσθέτω και μοσχοκάρυδο.
    #
    Σχόλιο από ANNEL, 29-1-11  
    ευχαριστώ για τα πηρουνάκια σας!!!! Έχεις δίκιο nopi. Προσθέτω και εγω λίγο μοσχοκάρυδο αφού έχω στρώσει την μπεσαμέλ στο ταψί, από πάνω.
    #
    Σχόλιο από VickyKovaiou, 29-1-11  
    #
    Σχόλιο από Renafar, 30-1-11  
    Είναι τέλεια μπεσαμέλ!!!! Και εγώ δεν καίω το αλεύρι απλά όταν έχει γίνει ήδη η μπεσαμέλ προσθέτω αρκετό κίτρινο τυρί για να μη μυρίζει το αλεύρι!!! Δοκιμάστε το!!! Της πηγαίνει αρκετά!
    #
    Σχόλιο από maroitalia, 4-2-11  
    Σωστες αναλογιες μπραβο.Εγω χρησιμοποιω κορν φλαουρ για να μην εχει καθολου μυρωδια απο αλευρι η για πιο εντονη γευση μισο-μισο.
    #
    Σχόλιο από ANNEL, 4-2-11  
    Αν δοκιμάσετε την συγκεκριμένη μπεσαμέλ θα δείτε πως δεν μυρίζει καθόλου το αλεύρι!!!! Ευχαριστώ για τα πηρουνάκια!!!
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 20-3-13  
    Πανεύκολη.
    #
    Σχόλιο από ANNEL, 4-4-13  
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ!!!
    #
    Σχόλιο από Elena V Elenaki, 9-6-13  
    Τέλεια μπεσαμέλ,πανεύκολη,πανόστιμη και πολύ γρήγορη...Ευχαριστώ πολύ :)
    #
    Σχόλιο από iakovos5, 13-1-14  
    #
    Σχόλιο από efthimia1, 26-1-14  
    Τέλεια, τέλεια, τέλεια... Μόνο αυτό έχω να πω !!! Απαλή, βελούδινη,νοστιμότατη και το πιο σημαντικό πανεύκολη !!! Η μόνη αλλαγή, έβαλα μαργαρίνη αντί για φυτίνη.Ευχαριστούμε πολύ !!
    #
    Σχόλιο από eta, 20-3-14  
    πολύ καλή

    13 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από nopi, 28-1-11  
    Ετσι ακριβώς κάνω και εγώ την μπεσαμέλ,μόνο που προσθέτω και λίιιγο μοσχοκάρυδο.Μπράβο που την έβαλες!
    #
    Σχόλιο από denmar, 29-1-11  
    Και γω ετσι την κάνω απλά για να μην έχει τη μυρωδιά απο το αλεύρι,καίω το αλεύρι για λίγο σε χαμηλή φωτιά και προσθέτω και μοσχοκάρυδο.
    #
    Σχόλιο από ANNEL, 29-1-11  
    ευχαριστώ για τα πηρουνάκια σας!!!! Έχεις δίκιο nopi. Προσθέτω και εγω λίγο μοσχοκάρυδο αφού έχω στρώσει την μπεσαμέλ στο ταψί, από πάνω.
    #
    Σχόλιο από VickyKovaiou, 29-1-11  
    #
    Σχόλιο από Renafar, 30-1-11  
    Είναι τέλεια μπεσαμέλ!!!! Και εγώ δεν καίω το αλεύρι απλά όταν έχει γίνει ήδη η μπεσαμέλ προσθέτω αρκετό κίτρινο τυρί για να μη μυρίζει το αλεύρι!!! Δοκιμάστε το!!! Της πηγαίνει αρκετά!
    #
    Σχόλιο από maroitalia, 4-2-11  
    Σωστες αναλογιες μπραβο.Εγω χρησιμοποιω κορν φλαουρ για να μην εχει καθολου μυρωδια απο αλευρι η για πιο εντονη γευση μισο-μισο.
    #
    Σχόλιο από ANNEL, 4-2-11  
    Αν δοκιμάσετε την συγκεκριμένη μπεσαμέλ θα δείτε πως δεν μυρίζει καθόλου το αλεύρι!!!! Ευχαριστώ για τα πηρουνάκια!!!
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 20-3-13  
    Πανεύκολη.
    #
    Σχόλιο από ANNEL, 4-4-13  
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ!!!
    #
    Σχόλιο από Elena V Elenaki, 9-6-13  
    Τέλεια μπεσαμέλ,πανεύκολη,πανόστιμη και πολύ γρήγορη...Ευχαριστώ πολύ :)
    #
    Σχόλιο από iakovos5, 13-1-14  
    #
    Σχόλιο από efthimia1, 26-1-14  
    Τέλεια, τέλεια, τέλεια... Μόνο αυτό έχω να πω !!! Απαλή, βελούδινη,νοστιμότατη και το πιο σημαντικό πανεύκολη !!! Η μόνη αλλαγή, έβαλα μαργαρίνη αντί για φυτίνη.Ευχαριστούμε πολύ !!
    #
    Σχόλιο από eta, 20-3-14  
    πολύ καλή

    0 Ερωτήσεις

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από thomaei, 28-1-11  
    ETSI AKRIBOS THN KANO KAI EGO , TH THEORO PIO ELAFRIA STH GEYSH APO TO NA KAIO ALEYRI ME TO BOYTHRO....ALLES PALI AMA DEN EXO BOYTHRO BAZO LADI.. AKOMA PIO ELAFRYA GEYSH...

    Σχετικά άρθρα

    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Το tip της ημέρας

    Για κάθε φλυτζάνι νερό, βάλτε μια κουταλιά του γλυκού τσάι (αν χρησιμοποιείτε χύμα) και ρίξτε πάνω από τα φύλλα το βραστό νερό. Ανακατέψτε το καλά, σκεπάστε την τσαγιέρα και αφήστε το για 5’ (αν έχετε μόνο ένα φλυτζάνι σκεπάστε το με το πιατάκι του. 3-4’ είναι αρκετά για το φακελάκι).

    Τη συνταγή προτείνουν:

    σαλτσες μαριναδες NTΡΕΣΙΓΚ
    Ένα βιβλίο 87 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 176 αγαπημένων συνταγών, του/της georgia1
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 16 αγαπημένων συνταγών, του/της sofiaag
    ΣΑΛΤΣΕΣ-ΜΑΡΙΝΑΔΕΣ-DRESSING
    Ένα βιβλίο 92 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    Σάλτσες
    Ένα βιβλίο 35 αγαπημένων συνταγών, του/της NIN