Μπεσαμέλ με γιαούρτι

Bαθμολογία: 4.6667
       
 
6 ψήφοι
elenikolas, 16.07.08

Περιγραφή

Ελαφριά μπεσαμέλ με φίνα γεύση χωρίς βούτυρο που ταιριάζει απίθανα στα ογκρατέν, μουσακά, ακόμη και στο παστίτσιο.

Μπεσαμέλ με γιαούρτι

Τι χρειαζόμαστε:

  • 4 κούπες γάλα φρέσκο
  • 5 γεμάτες κουταλιές corn flour
  • 1/2 κούπα στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 αυγό
  • αλάτι και λευκό πιπέρι
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Εύκολο , Με φωτο
Περιέχει: Αβγά , Γιαούρτι , Γάλα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Κρατάμε 1/2 κούπα απ το γάλα και βάζουμε το υπόλοιπο να βράσει.
Βήμα 2
2) Στο γάλα που κρατήσαμε διαλύουμε το corn flour.
Βήμα 3
3) Αφού χαμηλώσουμε τη φωτιά το προσθέτουμε στο γάλα και ανακατεύουμε με σίρμα να μη σβολιάσει μόλις πήξει το αποσύρουμε απ'τη φωτιά.
Βήμα 4
4) Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το γιαούρτι με το αυγό.
Βήμα 5
5) Το προσθέτουμε στη μπεσαμέλ ανακατεύοντας γρήγορα.
Βήμα 6
6) Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και είναι έτοιμη να τη χρησιμοποιήσουμε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γάλα και γιαούρτι light για ακόμη πιο ελαφρύ αποτέλεσμα. Οταν τη στρώσω στο ταψί από πάνω πασπαλίζω με τυρί κεφαλοτύρι φρυγανιά τριμμένη και μοσχοκάρυδο τριμμένο και κάνει τέλεια τραγανή κρούστα.

Σχετικές συνταγές

    15 Όλα

    #
    Σχόλιο από Elefteria, 17-7-08  
    Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το κορν φλαουρ με αλεύρι?
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 17-7-08  
    Εlefteria μου επειδή αυτή η συνταγή δεν έχει βούτυρο ώστε να καβουρδίσουμε λίγο το αλεύρι να "σπάσει"την αλευρίλα την κάνω με corn flour, βέβαια πολλούς δεν τους ενοχλεί αυτό. Δεν την έχω δοκιμάσει με αλεύρι,άν τη δοκιμάσεις πρόσεξε το σβόλιασμα και πες μας πως έγινε.Με το corn flour πιστεύω έχει πιο ελαφριά υφή.
    #
    Σχόλιο από flora, 17-7-08  
    Ελένη, πρέπει μα είναι πολύ νόστιμη, κι εγώ στην μπεσαμέλ μου δεν βάζω βούτυρο και την κάνω με corn flour αντί αλεύρι, μόνο που αντί για γιαούρτι προσθέτω τριμμένο τυρί. Θα την δοκιμάσω.....
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 17-7-08  
    Σκοπεύω να φτιάξω μουσακά σύντομα και λέω να τη φτιάξω γιατί μου φαίνεται νόστιμη και ιδιαίτερη. Δύο ερωτήσεις έχω;Σίγουρα ταιριάζει στον μουσακά η γεύση του κορν φλαουρ δεν φαίνεται;και δεύτερον αυτές οι αναλογίες είναι για ένα ταψί;
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 17-7-08  
    Λίζα μου γιατί να φαίνεται όπως λες το corn flour άλλωστε και η κλασική μπεσαμέλ γίνεται έτσι.Η δόση είναι για ένα ταψάκι 25*35 περίπου.
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 17-7-08  
    Αν θέλω να κάνω παραπάνω απλά διπλασιάζω τη δόση;δηλ. ένα ολόκηρο γιουρτάκι κτλ;
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 18-7-08  
    Ακριβώς Λίζα αν θες μεγαλύτερη ποσότητα διπλασίασε τη δόση.
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 18-7-08  
    Σ' ευχαριστώ πολύ πολύ elenikolas θα την φτιάξω αύριο και θα σου πω εντυπώσεις!!!!
    #
    Σχόλιο από Elefteria, 19-7-08  
    Σήμερα το μεσημέρι την έκανα στα παπουτσάκια μου. Ήταν όντως πολύ ελαφριά, αλλά να πω την αμαρτία μου, προτιμώ την άλλη με τα βούτυρα.
    #
    Σχόλιο από elenakr, 23-1-11  
    Πολύ καλή και ελαφριά.Θα την κάνω συνέχεια από δω και πέρα!
    #
    Σχόλιο από VASDIM, 23-1-12  
    #
    Σχόλιο από DimitraMaria, 26-5-13  
    Πρώτη φορά φτιάχνω σπιτική μπεσαμέλ και ομολογώ ότι όλη μου η οικογένεια την εγκρίνει απόλυτα. Είναι εύκολη και πολύ ελαφριά. Μπράβο για την συνταγή.
    #
    Σχόλιο από tsardakli, 13-12-13  
    Αραγε οταν λες 5κουταλιες κορν φλαουρ,εννοεις τησ σουπας?...
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 17-12-13  
    Ναι εννοώ κουταλιές της σούπας
    #
    Σχόλιο από penny lane, 22-8-14  
    εψαχνα καιρο μια συνταγη για μπεσαμελ ελαφρυα γιατι η αλλη δεν μου αρεσει ειναι λιγο βαρυα.η μπεσαμελ σου ειναι απλα ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ!ξετρελαθηκε και ο αντρας μου και η μητερα μου και φυσικα και γω!Την εβαλα σε μουσακα αλλα το Σαββατο λεω να την δοκιμασω και στο παστιτσιο.Ευχαριστουμε για την συνταγη!

    6 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από flora, 17-7-08  
    Ελένη, πρέπει μα είναι πολύ νόστιμη, κι εγώ στην μπεσαμέλ μου δεν βάζω βούτυρο και την κάνω με corn flour αντί αλεύρι, μόνο που αντί για γιαούρτι προσθέτω τριμμένο τυρί. Θα την δοκιμάσω.....
    #
    Σχόλιο από Elefteria, 19-7-08  
    Σήμερα το μεσημέρι την έκανα στα παπουτσάκια μου. Ήταν όντως πολύ ελαφριά, αλλά να πω την αμαρτία μου, προτιμώ την άλλη με τα βούτυρα.
    #
    Σχόλιο από elenakr, 23-1-11  
    Πολύ καλή και ελαφριά.Θα την κάνω συνέχεια από δω και πέρα!
    #
    Σχόλιο από VASDIM, 23-1-12  
    #
    Σχόλιο από DimitraMaria, 26-5-13  
    Πρώτη φορά φτιάχνω σπιτική μπεσαμέλ και ομολογώ ότι όλη μου η οικογένεια την εγκρίνει απόλυτα. Είναι εύκολη και πολύ ελαφριά. Μπράβο για την συνταγή.
    #
    Σχόλιο από penny lane, 22-8-14  
    εψαχνα καιρο μια συνταγη για μπεσαμελ ελαφρυα γιατι η αλλη δεν μου αρεσει ειναι λιγο βαρυα.η μπεσαμελ σου ειναι απλα ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ!ξετρελαθηκε και ο αντρας μου και η μητερα μου και φυσικα και γω!Την εβαλα σε μουσακα αλλα το Σαββατο λεω να την δοκιμασω και στο παστιτσιο.Ευχαριστουμε για την συνταγη!

    9 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Elefteria, 17-7-08  
    Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το κορν φλαουρ με αλεύρι?
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 17-7-08  
    Εlefteria μου επειδή αυτή η συνταγή δεν έχει βούτυρο ώστε να καβουρδίσουμε λίγο το αλεύρι να "σπάσει"την αλευρίλα την κάνω με corn flour, βέβαια πολλούς δεν τους ενοχλεί αυτό. Δεν την έχω δοκιμάσει με αλεύρι,άν τη δοκιμάσεις πρόσεξε το σβόλιασμα και πες μας πως έγινε.Με το corn flour πιστεύω έχει πιο ελαφριά υφή.
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 17-7-08  
    Σκοπεύω να φτιάξω μουσακά σύντομα και λέω να τη φτιάξω γιατί μου φαίνεται νόστιμη και ιδιαίτερη. Δύο ερωτήσεις έχω;Σίγουρα ταιριάζει στον μουσακά η γεύση του κορν φλαουρ δεν φαίνεται;και δεύτερον αυτές οι αναλογίες είναι για ένα ταψί;
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 17-7-08  
    Λίζα μου γιατί να φαίνεται όπως λες το corn flour άλλωστε και η κλασική μπεσαμέλ γίνεται έτσι.Η δόση είναι για ένα ταψάκι 25*35 περίπου.
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 17-7-08  
    Αν θέλω να κάνω παραπάνω απλά διπλασιάζω τη δόση;δηλ. ένα ολόκηρο γιουρτάκι κτλ;
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 18-7-08  
    Ακριβώς Λίζα αν θες μεγαλύτερη ποσότητα διπλασίασε τη δόση.
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 18-7-08  
    Σ' ευχαριστώ πολύ πολύ elenikolas θα την φτιάξω αύριο και θα σου πω εντυπώσεις!!!!
    #
    Σχόλιο από tsardakli, 13-12-13  
    Αραγε οταν λες 5κουταλιες κορν φλαουρ,εννοεις τησ σουπας?...
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 17-12-13  
    Ναι εννοώ κουταλιές της σούπας

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 253 αγαπημένων συνταγών, του/της marthaki18
    φαγητά
    Ένα βιβλίο 106 αγαπημένων συνταγών, του/της Σταυρούλα1
    specials
    Ένα βιβλίο 67 αγαπημένων συνταγών, του/της theo_s
    συνταγουλες
    Ένα βιβλίο 112 αγαπημένων συνταγών, του/της happy mama
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 86 αγαπημένων συνταγών, του/της dionysiatsa