Μπεσαμέλ που δεν κόβει ποτέ
Μία πανεύκολη μπεσαμέλ για τεμπέληδες, με εξαιρετική υφή και γεύση.
Λίγα μυστικά ακόμα
Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε τα 2 αυγά για 1-2 λεπτά.
-
2
Διαλύουμε το κορν-φλάουρ στην κούπα γάλα.
-
3
Ζεσταίνουμε το 1 λίτρο γάλα μαζί με το βούτυρο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
-
4
Μόλις αχνίσει καλά (να μη βράσει), ρίχνουμε το γάλα με το κορν-φλάουρ και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να αρχίσει να πήζει καλά.
-
5
Μόλις πήξει αρκετά (να είναι σαν παχύρευστη κρέμα) κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
-
6
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και η μπεσαμέλ είναι έτοιμη για χρήση!
Σχόλια (45)