Μπεζεδάκια chocoholic
Λαχταριστές μπουκίτσες μαρέγκας βουτηγμένες σε σοκολάτα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή για τους μπεζέδες είναι του Τσελεμεντέ από ένα βιβλίο της πεθεράς μου.Την ιδέα να είναι βουτηγμένοι σε σοκολάτα την είχα, όταν τους είδα έτσι προχτές σε ένα ρώσικο μαγαζί.Το ίδιο μείγμα κάνει και για πάβλοβα.
Υλικά
-
4 ασπράδια αυγών σε θερμοκρασία δωματίου
-
2 φλιτζάνια ζάχαρη κρυσταλλική (όχι γεμάτα)
-
λίγη βανίλια
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε τ'ασπράδια σε μαρέγκα.
-
2
Αφού αρχίσουν να φουσκώνουν, αρχίζουμε να προσθέτουμε τη ζάχαρη λίγη-λίγη 2-3 κουταλιές κάθε 2-4 λεπτά ώσπου η ζύμη να γίνει τόσο σφιχτή ώστε να στέκεται πάνω στο σύρμα.
-
3
Προσθέτουμε και τη βανίλια.
-
4
Βάζουμε το μίγμα σε κορνέ και σχηματίζουμε μικρές ροζέτες.
-
5
Ψήνουμε μία-μιάμιση ώρα στους 100 βαθμούς μέχρι να ξεραθούν.
-
6
Όταν ψηθούν τις βουτάμε ολόκληρες ή μισές σε λιωμένη κουβερτούρα.
-
7
Η ίδια μαρέγκα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τούρτα Πάβλοβα ή ατομική
Σχόλια (5)