Μπιφτεκάκια με σάλτσα σαν στιφάδο
Ζουμερά μπιφτεκάκια με σάλτσα που θυμίζει στιφάδο λόγω των κρεμμυδιών.
Λίγα μυστικά ακόμα
Συνοδεύεται τέλεια με πουρέ. Την συνταγή μου την έδωσε η μέλλουσα πεθερά μου και μου είπε πως είναι απο την Μακεδονία.
Υλικά
-
1 κιλό κιμά χοιρινό
-
7-8 κρεμμύδια
-
2-3 σκελίδες σκόρδο
-
2 αυγά
-
500 γρ. χυμό ντομάτας
-
2 κ.σ. γάλα
-
λάδι
-
λίγο ξύδι
-
αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό, ρίγανη, γαρύφαλλο, μπαχάρι, δάφνη, κανέλα και ό,τι άλλο σας αρέσει
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε στον κιμά 1-2 κρεμμύδια, τα αυγά, την φρυγανιά, το γάλα, λίγο λάδι, λιγο ξύδι, αλάτι, πιπέρι, μαιντανό, ρίγανη και ό,τι άλλο μυρωδικό σας αρέσει. Ζυμώνουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μίγμα και το βάζουμε στο ψυγείο.
-
2
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.
-
3
Φτιάχνουμε μικρά πλακέ μπιφτέκια ενώ έχουμε βάλει στο τηγάνι λάδι να κάψει.
-
4
Ροδίζουμε τα μπιφτέκια και από τις δύο μεριές, δεν τα τηγανίζουμε! Ίσα που δίνουμε χρώμα. Τα βγάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
-
5
Ρίχνουμε στο ίδιο λάδι τα κρεμμύδια και τα σκόρδα μέχρι να μαραθούν. Βάζουμε τα μυρωδικά μας, την σάλτσα της ντομάτας και λίγο νεράκι.
-
6
Μόλις πάρει βράση αδειάζουμε σε ένα ταψί το περιεχόμενο του τηγανιού και από πάνω τα μπιφτέκια.
-
7
Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
-
8
Τοποθετούμε το ταψί στον φούρνο και αφήνουμε το φαϊ μέχρι να μην κρατάει το κρεμμύδι.
Σχόλια