Garrett
Garrett @cook_8463676
ΒΑΡΗ,ΕΛΛΑΔΑ

Υπέροχα μεγάλα γεμιστά μπιφτέκια που κάνουν για σχάρα ή φούρνο και με γέμιση.... που μυρίζει Ελλάδα, με φέτα, τομάτα και πιπεριά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ένα μπιφτέκι είναι μια χορταστική μερίδα.Αν τα κάνουμε στα κάρβουνα το αποτέλεσμα είναι ονειρεμένο.Αυτή τη συνταγή την είχα δεί παλιά σε μια ταβέρνα και την υιοθέτησα. Τα βάφτισα Γολιάθ γιατί γίνονται τεράστια.

https://www.youtube.com/watch?v=n3H7Q_T7BQY

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

52 Minutes
8 μεγάλα μπιφτέκια
  1. Για τον κιμά
  2. 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  3. 1/2 κιλό χοιρινό κιμά
  4. 1/2 ματσάκι μαιντανό
  5. 400 γραμμ. ψίχα χωριάτικου ψωμιού (μουσκεμένη & καλά στιμμένη)
  6. 2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
  7. 2-3 σκελίδες σκόρδο
  8. 2 κουτ. σούπας ξύδι
  9. 1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  10. αλάτι - πιπέρι
  11. Για τη γέμιση
  12. 250 γραμμ. φέτα λιωμμένη στο πηρούνι
  13. 1-2 τομάτες κομμένες σε κύβους
  14. 2-3 πιπεριές κέρατα κομμένες σε κύβους
  15. λίγη ρίγανη
  16. Χαρτί ψησίματος (λαδόκολλα) για το τύλιγμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μία λεκάνη ρίχνουμε τους κιμάδες, την ψίχα στιμμένη, το κρεμμύδι, τον μαιντανό και το σκόρδο ψιλοκομμένα, το αυγό, το ξύδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι & το πιπέρι.

  2. 2

    Βρέχουμε λίγο τα χέρια μας και ζυμώνουμε τα υλικά μέχρι να ενοποιηθούν σε μπάλα.

  3. 3

    Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1/2 ώρα τουλάχιστον.

  4. 4

    Μέχρι να κρυώσει λίγο το μείγμα και να ''στέκεται'', ετοιμάζουμε τη γέμιση.

  5. 5

    Σε ένα μπωλ, τρίβουμε τη φέτα με το πηρούνι και προσθέτουμε την ρίγανη, την τομάτα και την πιπεριά κομμένες σε κύβους.

  6. 6

    Ετοιμάζουμε τα μπιφτέκια μας ως εξής

  7. 7

    Παίρνουμε ένα μεγάλο φύλλο χαρτί ψησίματος (λαδόκολλα), 50Χ50 και βάζουμε πάνω του μια ποσότητα κιμά ίση με τη χούφτα μας γεμάτη. Πλάθουμε με το χέρι μας βρεγμένο, τον κιμά σαν ζύμη και τον ανοίγουμε σε μέγεθος ενός πιάτου της πάστας. Βάζουμε στο κέντρο γέμιση και διπλώνουμε το χαρτί από τη μία άκρη στην άλλη, σχηματίζοντας ένα καλτσόνε.

  8. 8

    Πατάμε λίγο με το χέρι από πάνω να κολλήσουν τα δύο μέρη, ανοίγουμε το χαρτί, ομορφαίνουμε με τα δάχτυλα τις άκρες και το μπιφτέκι είναι έτοιμο για ψήσιμο.

  9. 9

    Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο και τα υπόλοιπα.

  10. 10

    Αν πρόκειται για κάρβουνα τα πράγματα είναι απλά.

  11. 11

    Για την περίπτωση που θα ψήσουμε σε φούρνο, βάζουμε τα μπιφτέκια ανα 4 σε ταψιά στρωμμένα με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 160°c για 45 περίπου λεπτά σε γκρίλ & αέρα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (131)

golfo
golfo @cook_8452627
5 με τα ματια κλειστα!\nετσι τα φτιαχνουμε κι εμεις,ειδικα ο αντρας μου τρελαινεται με τα τυρια που λιωνουν μεσα στο μπιφτεκι,βαζω και λιγο ριγανουλα και οτι αλλο τυρι μας αρεσει.\nευχαριστω.

Από

Garrett
Garrett @cook_8463676
στις
ΒΑΡΗ,ΕΛΛΑΔΑ
Γειά σας!! Με λένε Κώστα,είμαι παντρεμένος και έχω ένα γιό! Έχω περάσει τα δεύτερα ...άντα και είμαι το παιδί που δε μεγάλωσε ποτέ.Μου αρέσει να ασχολούμαι με κρέμες,σοκολάτες,κουζινικά και άλλα εσπεριδοειδή, εδώδιμα και αποικιακά.Εργάζομαι σε ιδιωτική εταιρεία ως υπεύθυνος στόλου, υγείας και ασφάλειας εργαζομένων.Αν...(λέμε τώρα),κάποτε μεγαλώσω ίσως σκεφτώ σοβαρά το μέλλον μου.Προς το παρόν ζητάω κάθε χρόνο απο τον Αι Βασίλη να μου φέρει δώρο την κουζινομηχανή της Kenwood, αλλά κάνει πως δεν ακούει ο παλιο......
Δες περισσότερα

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα