κύρια φωτογραφία συνταγής Μπιφτέκια αφράτα με κεφαλοτύρι στο φούρνο
mele
mele @cook_8455357
,

Μπιφτέκια με μοσχαρίσιο κιμά, στο φούρνο, πολύ αφράτα και γευστικά! Το κεφαλοτύρι τους δίνει πολύ ωραία γεύση και άρωμα!

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα μπαχαρικά είναι ενδεικτικά φυσικά και μπορείτε να προσθέσετε ό,τι επιθυμείτε. Όταν ψηθούν, τα βάζω σε πιάτο και τα περιχύνω με λαδολέμονο, είναι τέλεια. Ανάλογα με το φούρνο ο χρόνος ψησίματος ίσως διαφέρει κάποια λεπτά. Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε λαδόκολλα. Ομως εγώ δεν αλείφω με λάδι, ούτε βάζω λαδόκολλα γιατί βγάζουν υγρά και δεν κολλάνε έτσι κι αλλιώς.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

43 Minutes
6 μπιφτέκια μέτρια
  1. 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  2. 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό τριμμένο
  3. Την ψίχα από 2-3 φέτες ψωμί
  4. 1 σφηνάκι ούζο
  5. 1 σφηνάκι ξύδι
  6. 1 σφηνάκι φρέσκο γάλα
  7. 5-6 κ.γλ. κεφαλοτύρι τριμμένο (εγώ βάζω Καστοριάς)
  8. 1 φλ. ελαιόλαδο
  9. αλάτι
  10. πιπέρι
  11. ρίγανη
  12. λίγο ξερό δυόσμο
  13. ελάχιστο κύμινο (προαιρετικά)
  14. ελάχιστη γλυκιά πάπρικα (προαιρετικά)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά (το ψωμί το έχουμε βάλει σε νερό και στύβουμε την ψίχα πριν το βάλουμε στον κιμά).

  2. 2

    Πλάθουμε μπιφτέκια (εγώ με αυτήν την ποσότητα βγάζω 6 μέτρια προς μεγάλα μπιφτέκια) και σε κάθε μπιφτέκι βάζουμε 1 κ.γλ. κεφαλοτύρι στο κέντρο του και το μαζεύουμε αριστερά-δεξιά-πάνω-κάτω ώστε να κλείσουμε το τριμμένο κεφαλοτύρι μέσα. Και του δίνουμε ξανά το σχήμα μπιφτεκιού. Κάνουμε το ίδιο σε όλα τα μπιφτέκια μας.

  3. 3

    Τα τοποθετούμε σε ταψί και αλείφουμε από πάνω με πινελάκι λίγο ελαιόλαδο στο καθένα.

  4. 4

    Ψήνουμε στην τελευταία κάτω θέση του φούρνου, σε προθερμασμένο φούρνο, στο grill. Τα ψήνουμε για 15 λεπτά, τα γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για άλλα 10 - 15 λεπτά (παρακολουθούμε μέχρι να ψηθούν ωραία, να σκουρύνει το χρώμα τους).

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

dcroula
dcroula @Roula1505
Νόστιμα κι εύκολα.

Παρόλο που είχα το νου μου, ψήθηκαν λίγο παραπάνω απ'όσο θα έπρεπε.
Τα συνέδευσα με πέτουρα(φαρδιές χυλοπίτες) και έβαλα κομμάτια κεφαλοτύρι κι όχι τριμμένο.

Από

mele
mele @cook_8455357
στις
,