Μπιφτέκια αφράτα της Πόπης
Αειθαλής και τσαχπίνα η γιαγιά Αντιόπη κάνει τα πιο νόστιμα μπιφτέκια. Σας παραθέτω την συνταγή της.
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι νόστιμα, ζουμερά και αφράτα.
Υλικά
-
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
-
2 μεγάλα κρεμμύδια
-
1 σκελίδα σκόρδο
-
300 γρ. ψωμί ξερό
-
3/4 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
-
1 ποτήρι του κρασιού μπύρα
-
αλάτι, πιπέρι
-
ρίγανη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Μουσκεύουμε το ψωμί και στύβουμε την ψίχα του πολύ καλά, προσθέτουμε στον κιμά.
-
2
Στον τρίφτη στην χοντρή του πλευρά τρύβουμε τα κρεμμύδια.
-
3
Στην ψιλή του μεριά το σκόρδο.
-
4
Προσθέτουμε το λάδι και την μπύρα.
-
5
Αλατοπιπερώνουμε κατά τα γούστα μας.
-
6
Ζυμώνουμε πολύ καλά και αφήνουμε να ξεκουραστεί για λίγη ώρα.
-
7
Ψήνουμε στα κάρβουνα στο γκριλ ή στο φούρνο με πατάτες.
Σχόλια (4)