Μπιφτέκια απο σουπιά και καλαμάρι
Υλικά
-
5-6 σουπιές & καλαμάρια καθαρισμένα
-
4 φέτες ψίχα ψωμιού μουλιασμένες και στυμμένες
-
2-3 κ.σ, γαλέτα
-
1 κρεμμύδι τριμμένο
-
3 κ. σ. λάδι
-
Αλάτι, πιπέρι
-
Σέλινο και μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
ρίγανη
-
1 φλιτζ καφέ κόκκινο κρασί
-
2 κ. σ. ξύδι
-
Πατάτες κομμένες σε ροδέλες
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τεμαχίζουμε τις σουπιές και τα καλαμαράκια.
-
2
Βάζουμε στο μπλέντερ τα κομμάτια σουπιάς και καλαμαριών να αλεστούν μαζί με λίγη ψίχα ψωμιού, το κρεμμύδι, το ξύδι, το κόκκινο κρασί, το σέλινο τη ρίγανη & τον μαϊντανό, πιπέρι, αλάτι και λάδι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει μία ομοιογενής μάζα. Ρίχνουμε όση γαλέτα χρειάζεται για να σφίξει το μείγμα μας.
-
3
Πλάθουμε τα μπιφτέκια.
-
4
Σ ένα ταψί βάζουμε τις πατάτες, αλατοπιπερώνουμε προσθέτουμε λίγη ρίγανη, λίγο νερό και ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε ανάμεσα στις πατάτες τα μπιφτέκια και τα ψήνουμε στο φούρνο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια