Μπιφτέκια φούρνου αφράτα

Bαθμολογία: 4.8333
       
 
774 ψήφοι
πατσιλινάκου, 23.04.08

Περιγραφή

Τα πιο αφράτα και εύγευστα μπιφτέκια που έχω καταφέρει να φτιάξω!
Μπιφτέκια φούρνου αφράτα
photo: dolphinvh

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1kg κιμάς μοσχαρίσιος, περασμένος μία φορά από τη μηχανή του κιμά
  • 2 μέτρια τριμμένα κρεμμύδια
  • 1 νεροπότηρο γάλα φρέσκο
  • 2 αυγά
  • 1 ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 1 νεροπότηρο τριμμένη φρυγανιά
  • 1 ποτηράκι του κρασιού κρασί κόκκινο ξηρό
  • 1 κουταλιά της σούπας ρουμελιώτικη ρίγανη, τριμμένη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι τριμμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι (γλυκό)
  • 1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
  • ελαιόλαδο για το ταψί
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Κιμάδες
Μέθοδος: Φούρνου
Δυσκολία: Εύκολο
Περιέχει: Γάλα , Αβγά
Φτιάχνει: 50-55 μπιφτέκια
Κόστος:
(23 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(24 ψήφοι)
Προετοιμασία: 18' (17 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 53' (17 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε.
  2. Πλάθουμε σε μέτρια μπιφτέκια.
  3. Τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο, για 45 λεπτά ή ψήνουμε στο γκριλ.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή αυτή είναι από το βιβλίο μου (Ευδοκία Πατσιλινάκου), "μεζεδάκια για μερακλήδες", που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος. (Καμπανά)

Σχετικές συνταγές

    997 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από interliza, 11-8-08  
    Πραγματικα πολυ αφράτα, ζουμερά και νοστιμα.Τα δοκίμασα σήμερα και συγχαρητητηρια για τη συνταγή ...αυτήν θα φτιάχνω από δω και πέρα¨:)
    #
    Σχόλιο από πατσιλινάκου, 26-8-08  
    Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, interliza μου!!!
    #
    Σχόλιο από Δροσουλίτης, 26-8-08  
    Kαλισπέρα, Κυρία πατσιλινάκου, με όλο το σεβασμό σαν ει΄δική που είστε, για μισό κιλο κιμά, θα βάλω τη μισή δώση απο αυτες που γράφετε? και κάτι άλλο, άν δε βάλω Ρουμελιώτικη ρίγανη και βάλω Κτητική πειράζει? με εκτίμηση
    #
    Σχόλιο από πατσιλινάκου, 3-9-08  
    Αγαπητέ δροσουλίτη, τώρα μόλις είδα το μήνυμα, γιατί για αρκετές μέρες είχα πρόβλημα με τον υπολογιστή μου! Για τη συγκεκριμένη συνταγή θα βάλετε τις μισές δόσεις, αλλά αυτό δεν ισχύει για όλες τις συνταγές που υπάρχουν!!! πάντως θα σας συνιστούσα να χρησιμοποιήσετε 1kg κιμά, γιατί τα μπιφτέκια αυτά είναο πολύ αφράτα και νόστιμα και θα φαγωθούν με ευχαρίστηση! Να τα συνοδέψετε με μπόλικη δροσιστική σαλάτα και... καλή σας όρεξη!
    #
    Σχόλιο από Δροσουλίτης, 4-9-08  
    Σας ευχαριστώ πολύ, αυτό και έκανα, έβαλα 1 κιλό κιμά
    #
    Σχόλιο από hrysiis, 12-9-08  
    Η συνταγή είναι εξαιρετική.Τα μπιφτέκια έγιναν αφράτα και πολύ νόστιμα.Ακόμα και η κόρη μου που δεν τρώει το κρέας ,έφαγε τρία μεγάλα μπιφτέκια.
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!
    #
    Σχόλιο από πατσιλινάκου, 12-9-08  
    Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, hrysiis! Χαίρομαι πάρα πολύ που το παιδί σου, έφαγε εξαιτίας μου! Αν θέλεις, μπορώ να σου δώσω και άλλη συνταγή για κρεατικό.
    #
    Σχόλιο από ΕΥΗ ΚΟΥΚ, 13-9-08  
    Πολυ νοστιμα και αφράτα μπιφτέκια!!!! Όταν τα εψηνα μοσχοβολουσε ο τοπος όλος!!!Συγχαρητηρια για την υπεροχη συνταγη
    #
    Σχόλιο από πατσιλινάκου, 14-9-08  
    Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, ΕΥΗ ΚΟΥΚ!!!
    #
    Σχόλιο από vickypan84, 16-9-08  
    καλησπέρα..θα μπορούσα αντι για φρυγανιά να βάλω ψωμί..???και αν ναι,πόσο ψωμί να βάλω..??ευχαριστώ πολύ..
    #
    Σχόλιο από πατσιλινάκου, 17-9-08  
    Μπορείτε να βάλετε ψωμί. Την ψίχα από μία φραντζόλα του μισού κιλού, την οποία θα βρέξετε με το κρασί και με το γάλα και στη συνέχεια αναμειγνύετε με τα υπόλοιπα υλικά.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 17-9-08  
    Πολύ καλή1Εγώ στα μπιφτέκια βάζω και δυόσμο!
    #
    Σχόλιο από mama, 18-9-08  
    Εξαιρετικά.. σας ευχαριστούμε πολύ.. Η συνταγή είναι η πιο ωραία που έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής..
    #
    Σχόλιο από virginia, 11-10-08  
    Ομολογουμένως, αυτές οι δοσολογίες στα υλικά κάνουν τα μπιφτέκια απίστευτα νόστιμα και αφράτα!!! Συνήθιζα να χρησιμοποιώ τα ίδια υλικά, αλλά με το μάτι κι έτσι δεν πετύχαιναν πάντα. Τελικά, και τα μπιφτέκια θέλουν την τέχνη τους!! Συγχαρητήρια για αυτή την τρομερή συνταγή!!
    Merci!!
    #
    Σχόλιο από πατσιλινάκου, 13-10-08  
    Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια!!! Θα προσπαθήσω να σας δώσω και άλλες συνταγές, αφού όμως πρώτα πάρω την άδεια από τους εκδότες μου. Δώστε μου λίγο χρόνο!
    #
    Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 15-10-08  
    TELEIA!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από πατσιλινάκου, 15-10-08  
    BARBI μου, ευχαριστώ πολύ για την ψήφο σου. Θέλα να πω σε όλους, ότι τα μπιφτέκια αυτά γίνονται και γεμιστά με κεφαλογαβιέρα κομμένη σε μπαστουνάκι, την οποία "φυλακίζεις" μέσα στο ωμό μπιφτέκι και στη συνέχεια ψήνεις όπως γράφει η συνταγή. Επίσης είναι ιδανικά με σάλτσα ντομάτας με σκόρδο και βασιλικό. Δηλ. πρώτα ψήνουμε τα μπιφτέκια στο φούρνο, μαγειρεύουμε χωριστά τη σάλτσα και στη συνέχεια τα γαρνίρουμε.
    #
    Σχόλιο από tt2, 29-10-08  
    πρώτη φορά έφτιαξα και έμεινα πολύ ευχαριστημένη! πραγματικά αφράτα και μοσχομυριστά! να είστε καλά!
    #
    Σχόλιο από πατσιλινάκου, 31-10-08  
    Αγαπητή tt2, χαίρομαι που σου άρεσαν και σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
    #
    Σχόλιο από Κατερίνα71, 1-11-08  
    Πάντα είχα ένα προβληματάκι με τα μπιφτέκια. Ποτέ δεν μου γινόντουσαν αφράτα. Απο σήμερα που έφτιαξα την τέλεια συνταγή σας δεν θα το ξαναέχω αυτό το πρόβλημα. Ευχαριστώ.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Επόμενο > Τέλος >>

    841 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από interliza, 11-8-08  
    Πραγματικα πολυ αφράτα, ζουμερά και νοστιμα.Τα δοκίμασα σήμερα και συγχαρητητηρια για τη συνταγή ...αυτήν θα φτιάχνω από δω και πέρα¨:)
    #
    Σχόλιο από πατσιλινάκου, 26-8-08  
    Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, interliza μου!!!
    #
    Σχόλιο από hrysiis, 12-9-08  
    Η συνταγή είναι εξαιρετική.Τα μπιφτέκια έγιναν αφράτα και πολύ νόστιμα.Ακόμα και η κόρη μου που δεν τρώει το κρέας ,έφαγε τρία μεγάλα μπιφτέκια.
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!
    #
    Σχόλιο από πατσιλινάκου, 12-9-08  
    Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, hrysiis! Χαίρομαι πάρα πολύ που το παιδί σου, έφαγε εξαιτίας μου! Αν θέλεις, μπορώ να σου δώσω και άλλη συνταγή για κρεατικό.
    #
    Σχόλιο από ΕΥΗ ΚΟΥΚ, 13-9-08  
    Πολυ νοστιμα και αφράτα μπιφτέκια!!!! Όταν τα εψηνα μοσχοβολουσε ο τοπος όλος!!!Συγχαρητηρια για την υπεροχη συνταγη
    #
    Σχόλιο από πατσιλινάκου, 14-9-08  
    Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, ΕΥΗ ΚΟΥΚ!!!
    #
    Σχόλιο από mama, 18-9-08  
    Εξαιρετικά.. σας ευχαριστούμε πολύ.. Η συνταγή είναι η πιο ωραία που έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής..
    #
    Σχόλιο από virginia, 11-10-08  
    Ομολογουμένως, αυτές οι δοσολογίες στα υλικά κάνουν τα μπιφτέκια απίστευτα νόστιμα και αφράτα!!! Συνήθιζα να χρησιμοποιώ τα ίδια υλικά, αλλά με το μάτι κι έτσι δεν πετύχαιναν πάντα. Τελικά, και τα μπιφτέκια θέλουν την τέχνη τους!! Συγχαρητήρια για αυτή την τρομερή συνταγή!!
    Merci!!
    #
    Σχόλιο από πατσιλινάκου, 13-10-08  
    Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια!!! Θα προσπαθήσω να σας δώσω και άλλες συνταγές, αφού όμως πρώτα πάρω την άδεια από τους εκδότες μου. Δώστε μου λίγο χρόνο!
    #
    Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 15-10-08  
    TELEIA!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από tt2, 29-10-08  
    πρώτη φορά έφτιαξα και έμεινα πολύ ευχαριστημένη! πραγματικά αφράτα και μοσχομυριστά! να είστε καλά!
    #
    Σχόλιο από πατσιλινάκου, 31-10-08  
    Αγαπητή tt2, χαίρομαι που σου άρεσαν και σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
    #
    Σχόλιο από Κατερίνα71, 1-11-08  
    Πάντα είχα ένα προβληματάκι με τα μπιφτέκια. Ποτέ δεν μου γινόντουσαν αφράτα. Απο σήμερα που έφτιαξα την τέλεια συνταγή σας δεν θα το ξαναέχω αυτό το πρόβλημα. Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από asxeth, 1-11-08  
    Επιτέλους, νόστιμα και ζουμερά μπιφτέκια!
    #
    Σχόλιο από πατσιλινάκου, 2-11-08  
    Κατερίνα71 και asxeth χαίρομαι ιδιαίτερα, που σας άρεσε η συνταγή μου. Θα προσπαθήσω να βάλω και άλλες συνταγές για μπιφτέκια, αλλά πρέπει πρώτα να πάρω την άδεια από τους εκδότες των βιβλίων μου. Δώστε μου λίγο χρόνο!!!
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 7-11-08  
    Απίστευτα νόστιμα και πραγματικά αφράτα.Μπράβο!!!!
    #
    Σχόλιο από πατσιλινάκου, 8-11-08  
    Mitsaki, ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!!
    #
    Σχόλιο από nikol1979, 8-11-08  
    ΥΠΕΡΟΧΑ!!Να'στε καλα να μας δινετε τοσο ωραιες κ πετυχημενες συνταγες!!!
    #
    Σχόλιο από πατσιλινάκου, 9-11-08  
    Ευχαριστώ πολύ και χαίρομαι που σας άρεσαν!!! Όμως πρέπει να ξέρετε ότι όσο πετυχημένη και να είναι μία συνταγή, άμα δεν "πιάνουν τα χέρια του μάγειρα", ποτέ δεν είναι τέλειο το αποτέλεσμα. Από μένα λοιπόν, συγχαρητήρια σε όλους σας!!!
    #
    Σχόλιο από Κρις, 11-11-08  
    ΣΑς παρακαλω θα ηθελα μια συνταγη για κεφτεδακια τηγανιτα η στο γκριλ εξ ισου αφρατα τα μπιφτεκια καταπληκτικα αν και εκανα την μιση δοση εφ οσον ζω μονη μου Ευχαριστω πολυ καλο απογευμα
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 Επόμενο > Τέλος >>

    102 Ερωτήσεις

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Δροσουλίτης, 26-8-08  
    Kαλισπέρα, Κυρία πατσιλινάκου, με όλο το σεβασμό σαν ει΄δική που είστε, για μισό κιλο κιμά, θα βάλω τη μισή δώση απο αυτες που γράφετε? και κάτι άλλο, άν δε βάλω Ρουμελιώτικη ρίγανη και βάλω Κτητική πειράζει? με εκτίμηση
    #
    Σχόλιο από πατσιλινάκου, 3-9-08  
    Αγαπητέ δροσουλίτη, τώρα μόλις είδα το μήνυμα, γιατί για αρκετές μέρες είχα πρόβλημα με τον υπολογιστή μου! Για τη συγκεκριμένη συνταγή θα βάλετε τις μισές δόσεις, αλλά αυτό δεν ισχύει για όλες τις συνταγές που υπάρχουν!!! πάντως θα σας συνιστούσα να χρησιμοποιήσετε 1kg κιμά, γιατί τα μπιφτέκια αυτά είναο πολύ αφράτα και νόστιμα και θα φαγωθούν με ευχαρίστηση! Να τα συνοδέψετε με μπόλικη δροσιστική σαλάτα και... καλή σας όρεξη!
    #
    Σχόλιο από Δροσουλίτης, 4-9-08  
    Σας ευχαριστώ πολύ, αυτό και έκανα, έβαλα 1 κιλό κιμά
    #
    Σχόλιο από vickypan84, 16-9-08  
    καλησπέρα..θα μπορούσα αντι για φρυγανιά να βάλω ψωμί..???και αν ναι,πόσο ψωμί να βάλω..??ευχαριστώ πολύ..
    #
    Σχόλιο από πατσιλινάκου, 17-9-08  
    Μπορείτε να βάλετε ψωμί. Την ψίχα από μία φραντζόλα του μισού κιλού, την οποία θα βρέξετε με το κρασί και με το γάλα και στη συνέχεια αναμειγνύετε με τα υπόλοιπα υλικά.
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 11-11-08  
    Να ρωτήσω κάτι: είναι καλύτερα να αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια ή να τα περνάμε από τριμμένη φρυγανιά? Ή να μη βάζουμε τίποτα και να τα τηγανίζουμε έτσι? Παρατήρησα ότι σε κάποια κάπως κάηκε το αλεύρι, παρόλο που τίναξα καλά καλά το περισσευούμενο πριν τα ρίξω στο τηγάνι.
    #
    Σχόλιο από πατσιλινάκου, 18-11-08  
    Αγαπητοί φίλοι, σας ευχαριστώ πάρα πολύ, που τιμήσατε την συνταγή μου. Πειραματίστηκα αρκετά χρόνια, για να την πετύχω. Όσον αφορά το πέρασμα των κεφτέδων με τριμμένη φρυγανιά, σας προτείνω να αλευρώσετε τα κεφτεδάκια, στη συνέχεια να τα περάσετε από χτυπημένο αυγό και τέλος να τα ντύσετε με φρυγανιά. Σε καυτό λάδι τα ρίχνετε και μετά από 5 λεπτά, αφού τα έχετε γυρίσει χαμηλώνετε τη θερμοκρασία. Αν βάλετε μόνο αλεύρι, πάλι ακολουθείτε την ίδια διαδικασία (σε μεγάλη θερμοκρασία τα κεφτεδάκια καίγονται εύκολα και δεν γίνομται αφράτα: μόνο στην αρχή η θερμοκρασία πρέπι να είναι υψηλή, για να δημιουργηθεί προστατευτικό περίβλημα, έτσι ώστε να διατηρούνται οι χυμοί τους και να γίνονται αφράτα!). Η συνταγή για τα καλοντυμένα κεφτεδάκια με φρυγανιά, είναι από το βιβλίο μου "Μεζεδάκια για μερακλήδες", εκδόσεις κέδρος.
    #
    Σχόλιο από xaroula, 18-11-08  
    διαβαζω συνεχεια τα σχολεια ,ολοι εχουν να πουν τα καλυτερα,παρολα αυτα εχω μια απορια,δεν ειναι πολλα τα υγρα που μπαινουν στη ζυμη???πλαθονται ευκολα τα μπιφτεκια???
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 18-11-08  
    xaroula κι εγώ την ίδια απορία είχα, μέχρι που τα έφτιαξα και είδα! Η τριμμένη φρυγανιά ρουφάει το γάλα και πλάθονται κανονικά. Στην αρχή μου φάνηκε κάπως πιο υγρό το μείγμα απ΄ότι θα έπρεπε, όμως το άφησα για λίγο στο ψυγείο και όλα καλά. Φτιάξε τα γίνονται πολύ αφράτα και σαν μπιφτέκια και σαν κεφτεδάκια.
    #
    Σχόλιο από lig_nancy, 19-11-08  
    καλησπερα σε ολους!ειμαι φοιτητρια και δεν γνωριζω πολλα απο μαγειρικη!Παρολαυτα προσπαθω και μου αρεσει να μαγειρευω!
    εχω λοιπον, 2 αποριες:
    παιζει ρολο αν θα ειναι ο κυμας μοσχαρισιος η' χοιρινος?εσεις τι βαζεται?
    και μια ακομη,οταν ψυνουμε τα μπιφτεκια στον φουρνο,πρεπει να τα γυριζουμε για να ψιθουν και απο τις δυο πλευρες??
    ειμαι λιγο αρχαρια!
    #
    Σχόλιο από Ginger, 19-11-08  
    Νάνσυ, γεια σου! Ο κιμάς είναι θέμα γούστου, δεν υπάρχουν κανόνες. Αν θες μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ανάμεικτο, δλδ μισό χοιρινό-μισό μοσχαρίσιο. Πάντως, έχε υπόψιν ότι ο μοσχαρίσιος έχει λιγότερο λίπος.
    Τα μπιφτεκάκια σου θα τα γυρίσεις να ψηθούν και να ροδίσουν και απ' τις δυο πλευρές.
    #
    Σχόλιο από lig_nancy, 19-11-08  
    ευχαριστω πολυ ginger!δεν περιμενα να μου απαντησετε τοσο γρηγορα! :)Θα το δοκιμασω με μισο-μισο και βλεπουμε αυριο για το ποσα πιρουνακια θα αποδωσω!!!
    #
    Σχόλιο από tdaf, 21-11-08  
    Ως αρχάριος έχω μία ερώτηση. Τα αυγά τα χτυπάμε πριν τα ρίξουμε;
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 27-11-08  
    Κυρία Πατσιλινάκου σε τι θερμοκρασία ακριβώς προτείνετε να γίνει το ψήσιμο;στους 180 για περισσότερη ώρα ή στους 200;
    #
    Σχόλιο από πατσιλινάκου, 27-11-08  
    Σας ευχαριστώ και πάλι όλους. Το ψήσιμο προτείνω να γίνει στους 180οC. Να ξέρετε πάντως ότι η ακριβής θερμοκρασία και ο χρόνος ψησίματος εξαρτώνται και από την απόδοση του φύρνου σας. Για την ερώτηση με τον κιμά, είναι και θέμα προσωπικού γούστου για το πόσες φορές πρέπει να περαστεί από τη μηχανή ο κιμάς. Εγώ κόβω κιμά και μόνη μου, χρησιμοποιώντας 2 μαχαίρια και γι αυτό ίσως να μου αρέσει γενικά πιο χονδρός ο κιμάς.
    #
    Σχόλιο από manioula, 27-11-08  
    Ωραία είναι αλλά εμένα μου διαλύθηκαν μέσα στο φούρνο. Γιατί?
    #
    Σχόλιο από πατσιλινάκου, 27-11-08  
    Μήπως δεν είχαν "δέσει" καλά μεταξύ τους τα υλικά ή μήπως βιαστήκατε να τα γυρίσετε ή μήπως το μίγμα είχε περισσότερη υγρασία από όσο έπρεπε; Δοκιμάστε πάλι και είμαι σίγουρη ότι θα πετύχουν!!! Σας ευχαριστώ πολύ για τα σχόλιά σας!!!
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 14-12-08  
    Κυρία Πατσιλινάκου, και τις δύο τελευταίες φορές που έφτιαξα τα μπιφτέκια βγάλανε υγρά τα οποία κάηκαν στο ταψί και έγιναν κατάμαυρα,τα μπιφτέκια τα ίδια παραμένουν τέλεια αλλά και μυρίζει πολύ το καμένο την ώρα που καίγονται τα υγρά και παιδεύομαι πολύ μετά με το καθάρισμα του ταψιού.Μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε γιατί συμβαίνει αυτό;Ακολουθώ πιστά τις αναλογίες...
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 20-12-08  
    mitsaki μπορείς να βάλεις αντικολλητικό χαρτί στο ταψί σου και έτσι δε θα έχεις πρόβλημα με το καθάρισμα. Επίσης αυτή η συνταγή είναι και για κεφτεδάκια! Δοκιμασμένο!
    #
    Σχόλιο από Musashikun, 26-12-08  
    Θέλω νa μaθω aν μπορώ νa το ψήσω στο γριλ. aν νaι σε πιό ύψος νa το βaλω κaι πότε πρέπει νa γυρίσω τa μπιφτέκιa. Δηλaδή ποιός είνaι ο χρόνος ψησίμaτος στο γρίλ.
    Δέν θέλω νa βγούν aψητa ή πολύ στεγνa.
    Ευχaριστώ
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>

    54 Παραλλαγές

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 17-9-08  
    Πολύ καλή1Εγώ στα μπιφτέκια βάζω και δυόσμο!
    #
    Σχόλιο από πατσιλινάκου, 15-10-08  
    BARBI μου, ευχαριστώ πολύ για την ψήφο σου. Θέλα να πω σε όλους, ότι τα μπιφτέκια αυτά γίνονται και γεμιστά με κεφαλογαβιέρα κομμένη σε μπαστουνάκι, την οποία "φυλακίζεις" μέσα στο ωμό μπιφτέκι και στη συνέχεια ψήνεις όπως γράφει η συνταγή. Επίσης είναι ιδανικά με σάλτσα ντομάτας με σκόρδο και βασιλικό. Δηλ. πρώτα ψήνουμε τα μπιφτέκια στο φούρνο, μαγειρεύουμε χωριστά τη σάλτσα και στη συνέχεια τα γαρνίρουμε.
    #
    Σχόλιο από roulaan, 18-11-08  
    Ομολογω πως παρα το γεγονος του οτι εβαλα μισομκιλο κιμα γαλοπουλας και μισο κιλο μοσχαρισιο και ειχα τις επιφυλαξεις μου εγιναν πολυ καλα, αφρατα και ζουμερα οντως.
    #
    Σχόλιο από Πρασινομάτα, 27-11-08  
    Φτιάχνω την ίδια συνταγή , μόνο που δε βάζω το κρασί, αλλά βρέχω τα χέρια μου με λίγο ξύδι.Θα δοκιμάσω και με το κρασί . Αλήθεια , γιαιτί ο κιμάς πρέπει να είναι περασμένος μια φορά από τη μηχανή ; Εγώ τον περνώ δυο φορές .
    #
    Σχόλιο από kostas, 27-11-08  
    πεντανοστιμα,εγω προσθετω και λιγη τρυμενη και σταγγισμενη ντοματα οπως και λιγο τρυμενο κιτρινο τυρακι,δοκιμαστε τα.
    #
    Σχόλιο από sidirena, 29-11-08  
    Τα μπιφτεκακια εγιναν οντως τελεια!
    Τα εβαλα σε ταψακι και απο κατω εκοψα και πατατουλες με κολοκυθακια πασπαλισμενα με ριγανη,κοκκινο πιπερι αλατοπιπερο και λαδακι.Τελειο φαγακι...μιαμ!!!
    #
    Σχόλιο από dimikl, 30-1-09  
    Τα έφτιαξα προχθές το βράδυ,αλλά μέχρι ν'ανοίξει το p.c να δω τη συνταγή,βιαζόμουν κιόλας,δεν ακολούθησα πιστά τη συνταγή όσον αφορά τις αναλογίες.Επίσης αντί για μπιφτέκια,έκανα κορμό,και γύρω γύρω έβαλα πατατούλες,και στο φούρνο.Παρόλα αυτά,και δεδομένου ότι φάγαμε την επόμενη το απόγευμα,ήταν περίφημα!Την επόμενη φορά,θα δοκιμάσω και σε σχήμα μπιφτέκια. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!!!
    #
    Σχόλιο από sundyp, 2-2-09  
    ΦΟΒΕΡΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ!!! ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΕΒΑΛΑ ΛΙΓΟ ΘΥΜΑΡΙ. ΤΕΛΕΙΑ ΕΓΙΝΑΝ!!!
    #
    Σχόλιο από almavraki, 18-2-09  
    pragmati polu oraia mpiftekia,evala kai kokkini piperia kai anti gia krasi ouzo..
    #
    Σχόλιο από kostas, 22-2-09  
    Κα Πιτσιλινακου τα εκανα την πρωτη φορα οπως γραφετε και την δευτερη φορα χωρις να βαλω ελαιολαδο μεσα στον κιμα,μου αρεσαν πολυ περισοτερο,πιστευω οτι το λαδι μεσα αλοιωνει την γευση του κιμα, αυτο βεβαια ειναι δικη μου αποψη και το λεω σαν Κων/πολιτης και λατρεις του κρεατος ποθ ειμαι,κατα τα αλλα ομως ειναι καταπληκτικη συνταγη,ΜΠΡΑΒΟ!!!
    #
    Σχόλιο από EPPPSA, 16-3-09  
    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΕΛΕΙΑ ΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ. ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΚΑΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ. ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΑΝΤΙ ΡΙΓΑΝΗ ΕΒΑΛΑ ΚΙΜΙΝΟ. ΠΡΟΣΘΕΣΑ ΜΙΑ ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ. ΕΓΕΙΝΑΝ ΤΕΛΕΙΑ.
    #
    Σχόλιο από serendipity, 18-3-09  
    εμενα η γιαγια μου στα μπιφτεκια εβαζε λιγο ξυδι και γινονταν πολυ μαλακα κ αφρατα,οταν τα επλαθε
    #
    Σχόλιο από βανια, 31-3-09  
    Ηταν υπεροχη επειδη ειχα λιγότερο απο 1 κιλο κιμα εβαλα λιγοτερα υλικα δηλαδη 1 κρεμμυδι 1 αυγο .Τι να σας πω καταρρχιν το αρωμα που ειχε η κουζινα μου ηταν αλλο πραγμα και ακομα εγω εχω προβλημα με το κιμα γενικοτερα δεν μπορω να τον χωνεψω αλλα εδω ειναι κατι διαφορετικο .
    Εως και ο μικρος ο οποιος δνε τρωει καθόλου κιμα εφαγε 1 μπιφτεκι και μου ζητησε και αλλο. Εγω εβαλα μεσα και μπαστουνακι κεφαλογραβιερα Ναξου.Ηταν ΤΕΛΕΙΟ
    #
    Σχόλιο από SISSIB, 31-3-09  
    Τέλεια η συνταγή. Τη φτιάχνω εδώ και 2 μήνες, αλλά δεν είχα βρει χρόνο να σχολιάσω. Ένα θα σας πω. Την έγραψε και η ξαδέλφη μου η οποία είχε έρθει από την Αγγλία και ξετρελάθηκε. Η ρίγανη που έχω δεν γνωρίζω τι προέλευσης είναι, πρόσθεσα όμως και λίγο θρούμπι και ήταν εξαίσια.
    #
    Σχόλιο από tonia13v, 22-4-09  
    Χρόνια καλά σε όλους.Απίθανη συνταγή έτσι τα φτιάχνω και εγώ τα μπιφτέκια μόνο που προσθέτω λίγο ουζάκι και λίγο ξυδάκι.Μπράβο σου!!!
    #
    Σχόλιο από Demi79, 15-6-09  
    Μετά από τόσα σχόλια τί άλλο να πει κανείς!...Τα έφτιαξα χτες για τους γονείς μου, σε πήλινη γάστρα με τριμμένη φρέσκια ντομάτα και πατατούλες. Υπέροχα! Επιτέλους, μια πραγματικά καταπληκτική συνταγή για μπιφτέκια, να είστε καλά που μας την προσφέρατε!
    #
    Σχόλιο από frapedia, 22-6-09  
    Οντως πολύ καλή συνταγή και με μια διαφορετική γευστική νότα (ενεκα του κρασιού). Να προτεινω - αν μου επιτρεπεται - ψησιμο στο γκριλ με λαδοκολα χωρις καθολου λαδι για ακόμα πιο light αποτελέσματα :)
    #
    Σχόλιο από SISSIB, 7-7-09  
    Άλλα πέντε πηρουνάκια. Τα ξανάφτιαξα χτες το βράδυ. Μέχρι τώρα τα έψηνα στην αντικολλητική σχάρα. Χτες τα έβαλα στο ταψί, έβαλα γύρω γύρω πατάτες και τα περίχυσα με λεμόνι χτυπημένο με λάδι, σκόρδο και μουστάρδα. Επίσης πρόσθεσα και από μια κουταλιά του γλυκού θρούμπι και θυμάρι. Μοσχοβόλισε το σπίτι. Υποτίθεται ότι το έφτιαξα για να έχουν τα παιδιά φαγητό για σήμερα αλλά....
    #
    Σχόλιο από SISSIB, 7-7-09  
    Ξέχασα να διευκρινίσω ότι το θυμάρι και το θρούμπι τα πρόσθεσα στον κιμά.
    #
    Σχόλιο από tartaletta, 25-7-09  
    Αυτα τα μπιφτεκακια ειναι τα πιο ωραια που εχω φτιαξει. πολυ αφρατα και ζουμερα. η παραλλαγη που εκανα ηταν αντι για γαλα να βαλω ενα νεροποτηρο χυμο τοματας, εγιναν πολυ νοστιμα! εξαιρετικη συνταγη, χιλια πιρουνακια! :)
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Γλυκαιμικός Δείκτης και Διαβήτης
    Τι είναι ο γλυκαιμικός δείκτης ? Ο γλυκαιμικός δεί...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...

    Σχετικές οδηγίες

    Τurtle burgers
    Προστέθηκε από vasiliki ver

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΚΡΕΑΣ
    Ένα βιβλίο 7 αγαπημένων συνταγών, του/της eugenia kefala
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 29 αγαπημένων συνταγών, του/της Len@
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 19 αγαπημένων συνταγών, του/της vasoulatsiou
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 31 αγαπημένων συνταγών, του/της GINADARA
    Στο φούρνο...
    Ένα βιβλίο 6 αγαπημένων συνταγών, του/της qetesh