Μπιφτέκια φούρνου αφράτα
Τα πιο αφράτα και εύγευστα μπιφτέκια που έχω καταφέρει να φτιάξω!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή αυτή είναι από το βιβλίο μου (Ευδοκία Πατσιλινάκου), "μεζεδάκια για μερακλήδες", που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος. (Καμπανά) Ευχαριστούμε τον ggr για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
1 kg κιμάς μοσχαρίσιος, περασμένος μία φορά από τη μηχανή του κιμά
-
2 μέτρια τριμμένα κρεμμύδια
-
1 νεροπότηρο γάλα φρέσκο
-
2 αυγά
-
1 ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός
-
1 νεροπότηρο τριμμένη φρυγανιά
-
1 ποτηράκι του κρασιού κρασί κόκκινο ξηρό
-
1 κουταλιά της σούπας ρουμελιώτικη ρίγανη, τριμμένη
-
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
-
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι τριμμένο
-
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι (γλυκό)
-
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
-
ελαιόλαδο για το ταψί
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε.
-
2
Πλάθουμε σε μέτρια μπιφτέκια.
-
3
Τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο, για 45 λεπτά ή ψήνουμε στο γκριλ.
Σχόλια (986)