Μπιφτέκια με κουάκερ
Λίγα μυστικά ακόμα
Καλό είναι το μείγμα να μείνει ψυγείο για λίγη ώρα πριν φτιάξουμε τα μπιφτέκια για να τραβήξουν τα υλικά και να φουσκώσει το κουάκερ. Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα-βήμα.
Υλικά
-
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο περασμένο μία φορά
-
2 κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
-
2 μέτριες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
-
8 κ. σούπας νιφάδες βρώμης (κουάκερ)
-
3 κ. σούπας ξύδι βαλσάμικο
-
1 φλιτζανάκι καφέ ελαιόλαδο
-
2-3 κ. σούπας ρίγανη
-
4 κ. σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
-
0.5 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
αλάτι-πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζυμώνω όλα τα υλικά μαζί και πλάθω τα μπιφτέκια.
-
2
Ψήνω σε πυρέξ με λίγο ελαιόλαδο στους 180c θερμό αέρα, για 20'.
-
3
Τα γυρίζω από την άλλη και ψήνω άλλα 8'-10'.
-
4
Στίβω λεμόνι και σερβίρω.
Σχόλια (63)