vasiliki ver
vasiliki ver @cook_8476293
Αθήνα,Ελλάδα

Αφράτα, γευστικά, υγιεινά μπιφτέκια λάιτ χωρίς λιπαρά και περριτές θερμίδες!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να τα σερβίρουμε και στα παιδιά μας με ψωμάκια για χάμπουργκερ!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
4-5 άτομα
  1. 500 γρ. κιμά
  2. 175 γρ. μανιτάρια
  3. 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  4. 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας ή πολτοποιημένες ντομάτες
  5. 4 κουταλιές της σούπας φρυγανιά
  6. ρίγανη, θυμάρι, αλατοπίπερο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πολτοποιούμε στο μούλτι κρεμμύδι και μανιτάρια.

  2. 2

    Βάζουμε τον κιμά σε μπολ, ρίχνουμε κρεμμύδι, μανιτάρια, ντομάτα, φρυγανιά, ρίγανη, θυμάρι και αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε καλά τον κιμά μας να ενωθούν όλα τα υλικά.

  3. 3

    Αφήνουμε στο ψυγείο 30' να σφίξει το μείγμα.

  4. 4

    Πλάθουμε μπιφτέκια και ψήνουμε στο γκριλ ή σε τηγάνι ψησίματος, 15 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά.

  5. 5

    Σερβίρουμε με σαλάτα εποχής.

Αντιδράσεις

Σχόλια

Μαγειρική
Μαγειρική @cookinggoodfood
Χρησιμοποίησα μοσχαρίσιο κιμά, τα 175 γρ. μανιτάρια ισούνται με 9 τεμάχια μεγαλούτσικα φρέσκα καθαρισμένα μανιτάρια Αγκάρικους με τα κοτσάνια τους, αντί για πελτέ έβαλα 4 κουτ. σούπας φρέσκο χυμό ντομάτας και αντί για φρυγανιά 4 κουτ. σούπας τριμμένο ξερό ψωμί. Δεν είχα θυμάρι κι απλά έβαλα λίγο μαϊντανό εκτός από ρίγανη. Tο μίγμα έμεινε μισή ώρα στο ψυγείο να δέσει και μετά έπλασα 9 αφράτα μπιφτέκια μετρίου μεγέθους.Τα έψησα στη σχάρα του φούρνου με ταψάκι με νερό από κάτω τους για 15' κάθε πλευρά στους 250 βαθμούς και το αποτέλεσμα άκρως ικανοποιητικό! Είναι όντως αφράτα, ελαφριά και πεντανόστιμα, θα τα ξανατιμήσω! Το πηρούνι στην φωτογραφία για καλύτερη κατανόηση των μεγεθών. Ευχαριστώ πολύ για την συνταγή!

Από

vasiliki ver
vasiliki ver @cook_8476293
στις
Αθήνα,Ελλάδα
Είμαι μητέρα δύο παιδιών,ενός αγοριού και μιας κόρης. Από το 1990 ζω στην Αθήνα, ασχολούμαι με τα παιδιά μου ,μου αρέσει πολύ η μαγειρική . Από το 2014 είχα την στήλη "Το βιβλίο των συνταγών μας" στο σάιτ της πόλης μου karystos-online ! Δυστυχώς το σαιτ δεν λειτουργεί πλέον.
Δες περισσότερα