κύρια φωτογραφία συνταγής Μπιφτέκια Ψαριού
machi
machi @cook_8454336

Μπιφτεκάκια από σολωμό και πατάτες!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

2 άτομα
  1. 100 γρ. φιλέτο σολωμού χωρίς κόκκαλα
  2. 300 γρ. πατάτες
  3. 1/2 ποτήρι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  4. 1/2 ποτήρι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα(προαιρετικά)
  5. χυμό από ένα λεμόνι
  6. ελαιόλαδο
  7. αλεύρι
  8. αλάτι
  9. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. Τις προσθέτουμε σε αλατισμένο νερό που βράζει.

  2. 2

    Παίρνουμε τον σολωμό, τον βάζουμε σε αλουμινόχαρτο, απλώνουμε ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και κλέινουμε το αλουμινόχαρτο.

  3. 3

    Όταν οι πατάτες είναι μισοβρασμένες προσθέτουμε το αλουμινόχαρτο με τον σολωμό και βράζουμε μαζί.

  4. 4

    Αφού ψηθούν οι πατάτες, τις σουρώνουμε και τις πολτοποιούμε. Ψιλοκόβουμε και τον σολωμό (αν έχει δέρμα το αφαιρούμε).

  5. 5

    Ανακατεύουμε καλά με κουτάλι τις πατάτες, τον σολωμό και προσθέτουμε το αβγό, τον μαϊντανό, τα κρεμμυδάκια, 1 κουταλιά ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, 1 κουταλιά αλέυρι και αλατοπίπερο και τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά.

  6. 6

    Τα πλάθουμε σε μπιφτεκάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια

cmoustaka
cmoustaka @cook_8462493
Δεν έβαλα σολωμό αλλά βακαλάο φιλέτο, μια χαρά ήταν και τρωγόντουσαν και κρύα, την επόμενη φορά όμως θα τα ψήσω γιατί ρούφηξαν πολύ λάδι και ήταν δύσπεπτα

Από

machi
machi @cook_8454336
στις