Μπιφτέκια Ψαριού
Μπιφτεκάκια από σολωμό και πατάτες!!
Υλικά
-
100 γρ. φιλέτο σολωμού χωρίς κόκκαλα
-
300 γρ. πατάτες
-
1/2 ποτήρι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
1/2 ποτήρι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα(προαιρετικά)
-
1 αβγό
-
χυμό από ένα λεμόνι
-
ελαιόλαδο
-
αλεύρι
-
αλάτι
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. Τις προσθέτουμε σε αλατισμένο νερό που βράζει.
-
2
Παίρνουμε τον σολωμό, τον βάζουμε σε αλουμινόχαρτο, απλώνουμε ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και κλέινουμε το αλουμινόχαρτο.
-
3
Όταν οι πατάτες είναι μισοβρασμένες προσθέτουμε το αλουμινόχαρτο με τον σολωμό και βράζουμε μαζί.
-
4
Αφού ψηθούν οι πατάτες, τις σουρώνουμε και τις πολτοποιούμε. Ψιλοκόβουμε και τον σολωμό (αν έχει δέρμα το αφαιρούμε).
-
5
Ανακατεύουμε καλά με κουτάλι τις πατάτες, τον σολωμό και προσθέτουμε το αβγό, τον μαϊντανό, τα κρεμμυδάκια, 1 κουταλιά ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, 1 κουταλιά αλέυρι και αλατοπίπερο και τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά.
-
6
Τα πλάθουμε σε μπιφτεκάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια