Μπιφτέκια σολομού (Salmon patties/ Salmon cakes)
Επειδή είχα βαρεθεί να τρώω το σολομό μου ψητό στον φούρνο... Μετά από αυτό όμως δε γυρίζω πια πίσω!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το σχοινόπρασο με φρέσκο κρεμυδάκι.Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα κρητικά παξιμαδάκια με ό,τι χρησιμοποιείτε συνήθως για τα μπιφτέκια σας (ψωμί, φρυγανιά, κουάκερ κοκ). Εγώ δε χρησιμοποίησα λάδι καθόλου, ούτε στα μπιφτέκια ούτε στο ψήσιμό τους, καθώς ο σολομός είναι ήδη αρκετά λιπαρό ψάρι. Εσείς μπορείτε να πράξετε ανάλογα με τα γούστα σας.
#light
Υλικά
-
500 γρ φιλέτο σολομού χωρίς πέτσα και κόκκαλα
-
1 κόκκινη πιπεριά μέτρια, κομμένη σε μικρά κυβάκια
-
1 κουταλάκι κάπαρη
-
1 κουταλάκι μαγιονέζα (προαιρετικά)
-
1 κουταλάκι μουστάρδα
-
1 αυγό
-
3 κρητικά παξιμαδάκια περασμένα από το μούλτι
-
1 μεγάλη κουταλιά άνηθος ψιλοκομμένος
-
1 κουταλιά σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
-
ξύσμα ενός λεμονιού
-
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
-
1 κουταλιά soya sauce
-
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε σε μικρά κομματάκια το φιλέτο του σολομού και μετά περνάμε από πάνω ξανά ένα μπαλταδάκι ή μεγάλο μαχαίρι, με σκοπό να δημιουργήσουμε ένα είδος κιμά (θα δείτε ότι δεν είναι καθόλου δύσκολο)
-
2
Σε ένα μπολ τοποθετούμε τον κιμά σολομού και βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά μας.
-
3
Ζυμώνουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά.
-
4
Αφήνουμε το μπολ στο ψυγείο για μισή ώρα να ενωθούν τα αρώματα και να σφίξει λίγο η ζύμη μας.
-
5
Ζυμώνουμε το μίγμα μας σε μπιφτέκια.
-
6
Ψήνουμε τα μπιφτεκάκια μας με όποιον τρόπο μας αρέσει (φούρνο, τηγάνι, ψησταριά). Προσέχουμε μόνο να προσαρμόσουμε ανάλογα τους χρόνους μας, καθώς ο σολομός θέλει πολύ λιγότερο χρόνο για να ψηθεί.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια