Μπιφτέκια

Bαθμολογία: 4.5686
       
 
51 ψήφοι
Sitronella, 01.01.05
Μπιφτέκια
photo: MARA!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 750 γρ. κιμάς
  • 2 αβγά
  • αλάτι, πιπέρι
  • 125 γρ. ψίχα ψωμιού μουσκεμένη και στιμένη
  • 2 κρεμμύδια αλεσμένα
  • 2-4 πρέζες ρίγανη
  • 125 γρ. αρώματα αλεσμένα όπως: καρότο, ντομάτα, πιπεριά, μαιντανό, σκόρδο, δυόσμο)
  • λίγο λάδι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Κιμάδες
Δυσκολία: Εύκολο
Κόστος:
(5 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(5 ψήφοι)
Προετοιμασία: 14' (5 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 30' (5 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά, πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα ψήνουμε (στη σχάρα ή στο φούρνο).
  2. Σερβίρονται ζεστά με ψιλοκομμένες φέτες κρεμμυδιού ανακατεμένες με μαιντανό.

Σχετικές συνταγές

    71 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από mama, 29-11-07  
    Πολύ καλά αλλά μια κουταλίτσα πελτέ και δύο μουστάρδα κάνει την διαφορά στην γέυση
    μπάρμπεκιου!!!
    #
    Σχόλιο από Theogr, 2-1-08  
    Μια ενδιαφέρουσα γεύση είναι το ψωμί μουσκεμένο σε λίγη μαυροδάφνη.
    #
    Σχόλιο από Φιλιω, 8-1-08  
    Την έφτιαξα σήμερα όπως γράφτηκε. Μας άρεσε πάρα πολύ. Απέφυγα την μαγιονέζα λόγω δίαιτας, αλλά και πάλι ήταν πολύ νόστιμα, διαφορετικά θα έλεγα.
    #
    Σχόλιο από mama, 8-1-08  
    Που λέει για μαγιονέζα....:)??????
    #
    Σχόλιο από Φιλιω, 8-1-08  
    Δεν λέει. Απλώς εμείς στο σπίτι τα μπιφτέκια τα τρώμε πάντα με κάποια σάλτσα μόνο που δεν το διευκρίνισα.
    #
    Σχόλιο από tati, 9-1-08  
    Τα εφτιαξα σημερα με την διαφορα οτι το ψωμι το μουσκεψα σε μαυροδαφνη.Το αποτελεσμα........εκληκτικο!!
    #
    Σχόλιο από Margie, 19-2-08  
    Έφτιαξα τα μπιφτέκια σήμερα όπως λέει η συνταγή παραπάνω και είναι φανταστικά!!!
    Μόνο που δεν είχα πιπεριά και έβαλα αλεσμένα κολοκυθάκια. Ζουμερά και τέλεια τόσο στην γεύση όσο και στην εμφάνιση!!! ΥΓ: τα έψησα στον φούρνο με πατάτες από κάτω! Super!!!
    #
    Σχόλιο από MARA!, 9-3-08  
    Νοστιμοτατα!εβαλα και πατατες και ετριψα και φρεσκια ντοματα πανω τους!
    #
    Σχόλιο από goutzamanis, 10-3-08  
    ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΟ ΤΟ ΜΠΙΦΤΕΚΙ.ΕΡΩΤΗΣΗ-Ο ΚΥΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΣΧΟΥ Η ΧΟΙΡΙΝΟΣ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΤΑΙ
    #
    Σχόλιο από mama, 5-4-08  
    Εγώ νομίζω πως ειναι καλύτερα μισός μισός..τωρα σκέτος χοιρινός αποκλείετε άρα μάλλον μισος μισό ή μοσχαρίσιος....
    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 12-5-08  
    πολυ ωραια!!! μιαζει με αυτη που κανω εγω. η διαφορα ειναι οτι δεν βαζω καροτο,ντοματα,πιπερια. βαζω ολα τα αλλα + γλυκαντικο. με τη δικια μου εκτος απο μπιφτεκια τα οποια τα ψηνω στο γκριλ η στη σχαρα, φτιαχνω και ρολο με αυγα βραστα και το τυλιγω με φυλλο κρουστας το οποιο αλοιφω καθε φυλλο με λαδι. και φυσικα το ψηνω ξεχωριστα απο τις πατατες για να μπορω να το γυρισω. θα το δοκιμασω και με ντοματα,καροτο και πιπερια.θα ειναι πιο τελειο πυστευω. αφου εχει καποια υλικα παραπανω. φυσηκα δεν θα παραλιψω να βαλω και το γλυκαντικο(αλλιος γευστηκο).
    #
    Σχόλιο από Nikos_mani, 11-7-08  
    Ekseretiki sintagi nase kala an kai egw ta eftiaksa mono me kima mosxou logo to oti apofevgo to xoirino. itan katapliktika
    #
    Σχόλιο από mimika88, 10-9-08  
    Δοκιμασε να βαζεις και λιγο νερο οταν τα πλαθεις,γινονται πιο αφρατα
    #
    Σχόλιο από Eirinaki, 12-9-08  
    Δεν πάνε για τηγάνι ??
    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 22-10-08  
    Τα έφτιαξα σήμερα και είναι πολύ πολύ νόστιμα! Έβαλα 50% κύμα μοσχαρίσιο,30% αρνίσιο, 20% χοιρινό και ένα κουταλάκι μείγμα κεμπάπ! Δεν μπορούσα χωρίς την παραλλαγή μου θα έσκαγα!
    #
    Σχόλιο από EFROSINI, 14-11-08  
    Εγώ τα μπιφτέκια τα πλάθω βρέχοντας τα χέρια μου με ούζο..τα βάζω σε μικρά ατομικά πήλινα με λίγο φρέσκο βουτυρο και τα ψήνω στον φούρνο. Γίνονται πολύ ζουμερά..
    #
    Σχόλιο από MARA!, 3-12-08  
    Πεντανοστιμα!!Τα λαχανικα μεσα τα εκαναν πολυ νοστιμα και κυριως αφρατα!
    #
    Σχόλιο από kiriakh58, 6-1-09  
    πολυ γευστικα!!!!εαν θελουμε τα κανουμε τα μπιφτεκια και γεμιστα ψιλοκοβουμε πιπερια κοματακια μπεικον κυβους πλακερους απο μαλακο τυρι(γκουντα εμενταλ κασερι η οτι αλλο τυρι μαλακο μας αρεσει)
    πλαθουμε το μπιφτεκι το κανουμε πλατυ βαζουμε στην μεση την γεμιση το κλεινουμε προσεχτικα και του δινουμε παλι το σχημα που θελουμε γινονται τελεια!!!!!
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 18-1-09  
    πιπεριά και καρότο δεν είχα σκεφτεί να βάλω στα μπιφτέκια και αφού δοκίμασα αυτή τη συνταγή κατάλαβα πόσο λάθος ήμουν
    #
    Σχόλιο από asd_zc3, 19-2-09  
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    47 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Φιλιω, 8-1-08  
    Την έφτιαξα σήμερα όπως γράφτηκε. Μας άρεσε πάρα πολύ. Απέφυγα την μαγιονέζα λόγω δίαιτας, αλλά και πάλι ήταν πολύ νόστιμα, διαφορετικά θα έλεγα.
    #
    Σχόλιο από mama, 8-1-08  
    Που λέει για μαγιονέζα....:)??????
    #
    Σχόλιο από Φιλιω, 8-1-08  
    Δεν λέει. Απλώς εμείς στο σπίτι τα μπιφτέκια τα τρώμε πάντα με κάποια σάλτσα μόνο που δεν το διευκρίνισα.
    #
    Σχόλιο από Margie, 19-2-08  
    Έφτιαξα τα μπιφτέκια σήμερα όπως λέει η συνταγή παραπάνω και είναι φανταστικά!!!
    Μόνο που δεν είχα πιπεριά και έβαλα αλεσμένα κολοκυθάκια. Ζουμερά και τέλεια τόσο στην γεύση όσο και στην εμφάνιση!!! ΥΓ: τα έψησα στον φούρνο με πατάτες από κάτω! Super!!!
    #
    Σχόλιο από MARA!, 9-3-08  
    Νοστιμοτατα!εβαλα και πατατες και ετριψα και φρεσκια ντοματα πανω τους!
    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 12-5-08  
    πολυ ωραια!!! μιαζει με αυτη που κανω εγω. η διαφορα ειναι οτι δεν βαζω καροτο,ντοματα,πιπερια. βαζω ολα τα αλλα + γλυκαντικο. με τη δικια μου εκτος απο μπιφτεκια τα οποια τα ψηνω στο γκριλ η στη σχαρα, φτιαχνω και ρολο με αυγα βραστα και το τυλιγω με φυλλο κρουστας το οποιο αλοιφω καθε φυλλο με λαδι. και φυσικα το ψηνω ξεχωριστα απο τις πατατες για να μπορω να το γυρισω. θα το δοκιμασω και με ντοματα,καροτο και πιπερια.θα ειναι πιο τελειο πυστευω. αφου εχει καποια υλικα παραπανω. φυσηκα δεν θα παραλιψω να βαλω και το γλυκαντικο(αλλιος γευστηκο).
    #
    Σχόλιο από Nikos_mani, 11-7-08  
    Ekseretiki sintagi nase kala an kai egw ta eftiaksa mono me kima mosxou logo to oti apofevgo to xoirino. itan katapliktika
    #
    Σχόλιο από MARA!, 3-12-08  
    Πεντανοστιμα!!Τα λαχανικα μεσα τα εκαναν πολυ νοστιμα και κυριως αφρατα!
    #
    Σχόλιο από kiriakh58, 6-1-09  
    πολυ γευστικα!!!!εαν θελουμε τα κανουμε τα μπιφτεκια και γεμιστα ψιλοκοβουμε πιπερια κοματακια μπεικον κυβους πλακερους απο μαλακο τυρι(γκουντα εμενταλ κασερι η οτι αλλο τυρι μαλακο μας αρεσει)
    πλαθουμε το μπιφτεκι το κανουμε πλατυ βαζουμε στην μεση την γεμιση το κλεινουμε προσεχτικα και του δινουμε παλι το σχημα που θελουμε γινονται τελεια!!!!!
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 18-1-09  
    πιπεριά και καρότο δεν είχα σκεφτεί να βάλω στα μπιφτέκια και αφού δοκίμασα αυτή τη συνταγή κατάλαβα πόσο λάθος ήμουν
    #
    Σχόλιο από asd_zc3, 19-2-09  
    #
    Σχόλιο από Θούλα, 10-5-09  
    Τα μπιφτέκια τα φτιάχνω και εγώ με αυτό τον τρόπο, εδώ και χρόνια. Είναι χιώτικη συνταγή και μια ευκαιρία για τα παιδιά να φάνε λαχανικά. Δοκιμάστε να τα κάνετε γεμιστά με τυράκι, με κέτσαπ και μουστάρδα. Είναι πολύ αφράτα και τα φτιάχνω αυτή την στιγμή.
    #
    Σχόλιο από Θούλα, 10-5-09  
    Ξέχασα τα πηρουνάκια!!!!
    #
    Σχόλιο από gremlin, 8-9-09  
    Πολύ νόστιμα τα μπιφτέκια :)
    #
    Σχόλιο από Beba, 8-9-09  
    Πρόσφατα έμαθα ένα "μυστικό" για μπιφτέκια. Τρίβουμε μπαγιάτικο ψωμί στο τρίφτη και το βάζουμε σε σακουλάκια στην κατάψυξη. Έτσι όποτε χρειαζόμαστε ψωμί για μπιφτέκια, το έχουμε έτοιμο, χωρίς να μουλιάζουμε ψωμιά και να γεμίζει ο κιμάς νερά. Μου είπαν ότι για ένα κιλό κιμά βάζουμε 200γρ από αυτό το τριμμένο ψωμί. Δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα.
    #
    Σχόλιο από Rina88, 29-10-09  
    Αν και αρκετά μαλακά, γίναν νόστιμα! Την επόμενη φορά ακόμα καλύτερα!
    #
    Σχόλιο από sugarmaniac, 7-1-10  
    ta ekana xthes k einai teleia! bravo!!!!
    #
    Σχόλιο από Nάντια, 9-1-10  
    Αφράτα και πεντανόστιμα!!!!!
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 10-1-10  
    Από τα νοστιμότερα μπιφτέκια που έχω φάει... Όταν τα έφτιαχνα μοσχομύριζαν τα λαχανικά, η μυρωδιά μου θύμισε άνοιξη. Και επειδή εμένα με βαραίνουν τα μπιφτέκια γενικά, αυτά ήταν πραγματικά πολύ ελαφρά και μυρωδάτα και νόστιμα και...και...και...! Σε ευχαριστώ, θα γίνει η βασική μου μπιφτεκοσυνταγή!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 11-1-10  
    Χαίρομαι πάρα πολύ κορίτσια που ευχαριστηθήκατε τη συνταγή :)
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    15 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από goutzamanis, 10-3-08  
    ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΟ ΤΟ ΜΠΙΦΤΕΚΙ.ΕΡΩΤΗΣΗ-Ο ΚΥΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΣΧΟΥ Η ΧΟΙΡΙΝΟΣ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΤΑΙ
    #
    Σχόλιο από mama, 5-4-08  
    Εγώ νομίζω πως ειναι καλύτερα μισός μισός..τωρα σκέτος χοιρινός αποκλείετε άρα μάλλον μισος μισό ή μοσχαρίσιος....
    #
    Σχόλιο από Eirinaki, 12-9-08  
    Δεν πάνε για τηγάνι ??
    #
    Σχόλιο από Rina88, 29-10-09  
    Τώρα την δοκιμάζω και εγώ με μερικές ελλείψεις, δεν είχα πιπεριά, μαιντάνο,δυοσμο και σκόρδο, αλλά έβαλα όλα τα υπόλοιπα, και λίγη κανέλα. Πόση ωρα θέλει στον φούρνο? Επείσης έβαλα κ πατατούλες μαζί. Μόλις το δοκιμάσω θα βαθμολογίσω!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 29-10-09  
    Rina88 δεν μπορώ να απαντήσω στην ερώτηση γιατί εξαρτάται από πολλά, από το μέγεθος των μπιφτεκιών, από το φούρνο, από το αν θα τα κάνεις σε αντιστάσεις, αέρα ή γκριλ... Θα πρέπει να κάνεις τις δοκιμές σου για να δεις πόση ώρα θέλει στο δικό σου φούρνο.
    #
    Σχόλιο από Rina88, 29-10-09  
    κάνω τις δοκιμές μου λοιπόν...θέλαν αρκετή ώρα στον φούρνο. Θα το δοκιμάσουμε τώρα και θα σου πω.
    #
    Σχόλιο από makops, 10-11-10  
    2 grigores erwtiseis: anti gia psixa pswmiou peirazei na valoume trimmeni frygania?
    Episis arwmata alesmena mporw na promi8eutw etoima i prepei na ta ftia3w monos mou?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 10-11-10  
    Δεν πειράζει να βάλεις φρυγανιά, αλλά θα πρέπει να προσθέσεις λίγο υγρό (δοκίμασε λίγο κρασάκι ας πούμε), γιατί το μουσκεμένο ψωμί είναι σαφώς πιο υγρό από τη στεγνή φρυγανιά.
    Όταν λεω αλεσμένα αρώματα, εννοώ βάλε στο μούλτι λίγο καρότο, λίγη ντομάτα, μαϊντανό, δυόσμο, λίγη πιπεριά, ό,τι έχεις στο σπίτι δηλαδή, και άλεσέ τα. Βάλτα μαζί με τα κρεμμύδια όλα μαζί.
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 30-4-12  
    Μπορουμε να χρησιμοποιησουμε φρυγανια λογω ελλειψης ψωμιου;
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 30-4-12  
    Λίζα πολλές φορές βάζω φρυγανιά αντί για ψωμί, όμως προσθέτω και λίγο υγρό (γάλα, κρασί κλπ) για να αντισταθμίσω την υγρασία της μουσκεμένης ψίχας.
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 30-4-12  
    Ευχαριστω παρα πολυ για την αμεση απαντηση. Ποση ποσοτητα φρυγανια να βαλω και ποσο κρασακι;
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 30-4-12  
    Λίζα μου με το μάτι τα βάζω πάντα και δεν μπορώ να σου πω ακριβώς ποσότητα. Στο περίπου θα έλεγα βάλε ένα φλυτζάνι φρυγανιά και μισό φλυτζάνι υγρό.
    #
    Σχόλιο από Seahorse, 24-7-13  
    Μπορώ να ρωτήσω κάτι; Έχει ψήσει κανείς μπιφτέκια στο τηγάνι γκριλ; Ψήνονται καλά ή μένουν άψητα από μέσα; Λάδι δε βάζουμε καθόλου στο τηγάνι έτσι δεν είναι;
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 24-7-13  
    Τηγάνι γκριλ εννοείς το τηγάνι το μαντεμένιο που έχει ραβδώσεις; Αν ναι, τότε ψήνονται ωραιότατα και εκεί, όπως ψήνονται πολύ ωραία και σε καλό αντικολλητικό τηγάνι. Εγώ συνήθως απλώς αλοίφω λίγο το τηγάνι (και το ένα και το άλλο) με λίγο λάδι.
    #
    Σχόλιο από common, 16-11-14  
    Ωραία τα μπιφτεκάκια. Μόνο που δεν ήξερα πώς ακριβώς να τα ψήσω (πάνω-κάτω / αέρα / γκρίλ, προθερμασμένο φούρνο ή όχι, θέση, χρόνος, κτλ.)

    9 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από mama, 29-11-07  
    Πολύ καλά αλλά μια κουταλίτσα πελτέ και δύο μουστάρδα κάνει την διαφορά στην γέυση
    μπάρμπεκιου!!!
    #
    Σχόλιο από Theogr, 2-1-08  
    Μια ενδιαφέρουσα γεύση είναι το ψωμί μουσκεμένο σε λίγη μαυροδάφνη.
    #
    Σχόλιο από tati, 9-1-08  
    Τα εφτιαξα σημερα με την διαφορα οτι το ψωμι το μουσκεψα σε μαυροδαφνη.Το αποτελεσμα........εκληκτικο!!
    #
    Σχόλιο από mimika88, 10-9-08  
    Δοκιμασε να βαζεις και λιγο νερο οταν τα πλαθεις,γινονται πιο αφρατα
    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 22-10-08  
    Τα έφτιαξα σήμερα και είναι πολύ πολύ νόστιμα! Έβαλα 50% κύμα μοσχαρίσιο,30% αρνίσιο, 20% χοιρινό και ένα κουταλάκι μείγμα κεμπάπ! Δεν μπορούσα χωρίς την παραλλαγή μου θα έσκαγα!
    #
    Σχόλιο από EFROSINI, 14-11-08  
    Εγώ τα μπιφτέκια τα πλάθω βρέχοντας τα χέρια μου με ούζο..τα βάζω σε μικρά ατομικά πήλινα με λίγο φρέσκο βουτυρο και τα ψήνω στον φούρνο. Γίνονται πολύ ζουμερά..
    #
    Σχόλιο από erianton, 6-4-09  
    Νόστιμα...
    Στο τέλος πρόσθεσα από μια φέτα ντομάτα ένα κομματάκι φρέσκια μοτσαρέλα,δυόσμο και τα άφησα ακόμα λιγάκι μέχρι να λίωσειιιι το τυρί.
    Αποτέλεσμα??
    :p
    #
    Σχόλιο από Dark_Angel, 11-8-09  
    Καλώς σας βρήκα και γω,αυτό είναι το πρώτο μου μήνυμα εδώ!!
    Μια (αναγκαστική) παραλλαγή που έκανα,ήταν να βάλω μαύρο ψωμί και φρυγανιά τριμμένη.Παρ'όλ'αυτά,έγιναν αφράτα και νοστιμότατα.Και κρύα είναι εξίσου καλά!
    Ευχαριστούμε για τη συνταγή φίλη Sitronella!!!Άριστα από μένα!!!
    #
    Σχόλιο από jes_gk, 15-9-09  
    Καταπληκτική συνταγή, έτριψα μέσα κ ένα κομματάκι τυρί φέτα κ βγήκαν απίστευτα νοστιμα κ πολύ μαλακά

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες ...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...

    Σχετικές οδηγίες

    Τurtle burgers
    Προστέθηκε από vasiliki ver

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Με κιμά
    Ένα βιβλίο 4 αγαπημένων συνταγών, του/της vaso03
    sintages2013
    Ένα βιβλίο 563 αγαπημένων συνταγών, του/της litsa karagounaki
    Μπουφές
    Ένα βιβλίο 39 αγαπημένων συνταγών, του/της anemone
    Κιμάδες
    Ένα βιβλίο 20 αγαπημένων συνταγών, του/της Kristallenia1
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 30 αγαπημένων συνταγών, του/της eleni-