Μπισκότα άγλυκα, ολικής, πολύσπορα
Μιά γρήγορη, εύκολη και απλή συνταγή, ώστε να έχουμε πάντα κάτι να τσιμπάμε, χωρίς τύψεις...
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν δεν τα θέλετε τραγανά, αλλά λίγο μαλακά, παραβλέψετε το στάδιο ψησίματος στους 100 βαθμούς.
Υλικά
-
200 γραμμάρια αλεύρι ολικής άλεσης
-
100 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
-
100 γραμμάρια αλεύρι καλαμποκιού
-
1 κούπα λάδι
-
1 κούπα κρασί άσπρο ή ροζέ
-
0.5 κουταλάκι σόδα
-
20 γραμμάρια baking powder
-
από 2 κουταλιές της σούπας, σουσάμι, λιναρόσπορο, νιφάδες βρώμης, χοντροτριμένο ἀμύγδαλο, ψίχα ηλιόσπορου (μην τα δέσετε και κόμπο· ότι σας βρίσκετε)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Στο μίξερ (με τα τσιγκέλια), ανακατεύουμε τα υγρά με τους καρπούς.
-
2
Προσθέτουμε σιγά σιγά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, τα αλεύρια με τη σόδα και το baking.
-
3
Μόλις το μείγμα γίνει μια εύπλαστη ζύμη, πλάθουμε, με το χἐρι μπαλάκια, τα πατικώνουμε και τα απλώνουμε σε λαδόκολλα, στη σκάρα του φούρνου· μην κολλάνε, γιατί θα φουσκώσουν λίγο.
-
4
Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 35 λεπτά.
-
5
Στη συνέχεια, κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 100 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά.
-
6
Βγάζουμε τα μπισκότα μας αμέσως απ' το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (5)