karavour
karavour @Irini311979
Αρτέμιδα,Ελλαδά

Δυστυχώς, δε μπορείς να φας μόνο ένα...

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλετε για καλύτερη εμφάνιση, αφού περάσετε τα μπισκότα απ'την άσπρη σοκολάτα και κρυώσει τελείως, μπορείτε να λιώσετε σοκολάτα γάλακτος ή κουβερτούρα σε μπεν μαρί και να περάσετε το άλλο μισό τμήμα απ'τα μπισκότα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 800 γρ. αλεύρι
  2. 80 γρ. κακάο
  3. 400 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  4. 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  5. 600 γρ. σοκολάτα λευκή

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί (εκτός από την λευκή σοκολάτα) μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη.

  2. 2

    Αφήνουμε να "ξεκουραστεί" για μισή ώρα στο ψυγείο.

  3. 3

    Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 5 χιλιοστών και με ένα κουπ-πατ σε σχήμα καρδιάς ή ό,τι σχήμα θέλουμε, κόβουμε τα μπισκότα.

  4. 4

    Τα τοποθετούμε στο ταψάκι του φούρνου και τα ψήνουμε στους 160-170 από 12-15 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθούν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί.

  5. 5

    Ανακατεύουμε τη σοκολάτα εκτός μπεν-μαρί (φροντίζουμε η κουτάλα να φτάνει μέχρι τα τοιχώματα της κατσαρόλας για να μην σχηματιστεί κρούστα), για να κρυώσει (όχι να παγώσει), γύρω στους 30 βαθμούς.

  6. 6

    Βουτάμε σ'αυτήν το μισό από κάθε μπισκότο και τα τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα.

  7. 7

    Το αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά και τα τοποθετούμε σε πιατέλα, έτοιμα προς κατανάλωση!

Αντιδράσεις

Σχόλια (23)

Ρηνιώ
Ρηνιώ @cook_8451008
Αν δεν κάνω λάθος είναι η συνταγή του Παρλιάρου! Έχω το βιβλίο-αφιέρωμα στη σοκολάτα και τα έχω φτιάξει τα συγκεκριμένα μπισκοτάκια! Είναι πράγματι νοστιμότατα!

Από

karavour
karavour @Irini311979
στις
Αρτέμιδα,Ελλαδά
Με λένε Ειρήνη και στα 25 μου συνειδητοποίησα πως έχω κληρονομήσει το γονίδιο ζαχαροπλαστικής απ'το μπαμπά!
Δες περισσότερα