Μπισκότα βουτύρου

Bαθμολογία: 4.875
       
 
32 ψήφοι
nada, 15.08.06

Περιγραφή

Μπισκότα νοστιμα, που γίνονται γρηγορα και ευκολα
Μπισκότα βουτύρου

Τι χρειαζόμαστε:

  • 250 γρ βουτυρο γαλακτος οχι κατ'ευθειαν απο το ψυγειο
  • 200 γρ ζαχαρη αχνη
  • 2 αυγα
  • 1 φακελακι μπεηκιν
  • 3 βανιλιες
  • το ξυσμα ενος λεμονιου
  • 500 γρ μαλακο αλευρι (περιπου)
  • ½ κ. γ. αλατι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Μπισκότα
Μέθοδος: Φούρνου
Περιέχει: Αβγά
Φτιάχνει: περιπου 50 κομματια
Κόστος:
(2 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: 8' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 10' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπαμε το βουτυρο πολυ καλα μεχρι να αφρατεψει. Ριχνουμε την αχνη και συνεχιζουμε το χτυπημα για αλλα 5 λεπτα.
  2. Συνεχιζοντας το χτυπημα ριχνουμε τα αυγα, το ξυσμα λεμονιου και τις βανιλιες.
  3. Μετα ριχνουμε το αλευρι που το εχουμε κοσκινησει, μαζι με το μπεηκιν. Ανακατευουμε απαλα με το χερι μας ισα να ανακατευτουν τα υλικα. Η ζυμη γινεται μαλακη και απαλη.
  4. Βαζουμε τη ζυμη σε κορνε και βγαζουμε τα μπισκοτα σε ταψι στρωμενο με αντικολλητικο χαρτι, με λιγη αποσταση μεταξυ τους γιατι φουσκωνουν και ψηνουμε στους 200 βαθμους.
  5. Τα βγαζουμε πριν να παρουν χρωμα. Οταν κρυωσουν τα φυλαμε κλειστα. Διατηρουνται πολλες μερες και ειναι νοστιμοτατα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Οσο περισοτερο χτυπησετε το βουτυρο και οσο λιγοτερο παιδεψετε το αλευρι τοσο πιο ωραια γινονται.Θρυμματιζονται στο στομα

Σχετικές συνταγές

    37 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Pixie, 1-9-08  
    Τα μπισκότα βουτήρου ήταν ωραία μόνο που χωρίς το λεμόνι είναι καλύτερα γιατί η γεύση του λεμονιού υπερισχύει την γεύση του βουτήρου.
    #
    Σχόλιο από stilvie, 23-9-08  
    πριν λίγες μέρες έκανα μπισκότα βουτύρου αλλά με συνταγή που έβγαλα από το μυαλό μου γιατί δεν είχα κάποια πρόχειρη!αυτά τα υλικά έβαλα εκτός από το λεμόνι και αντί για ζάχαρη άχνη έβαλα κανονική.στη γεύση γίνανε πολύ καλά απλά βγήκαν σκληρά και μάλλον γι'αυτό φταίει η ζάχαρη γιατί όσο κι αν τη χτύπησα με το βούτυρο δεν έλιωσε.θα κάνω τη συνταγή σου αύριο κιόλας!
    #
    Σχόλιο από ELEYTHERIA19, 28-3-09  
    Φαινεται απλη και ευκολη συνταγη,αλλα μια ερωτηση ειναι καταληλη για πρεσα μπισκοτων?
    #
    Σχόλιο από Τιονομαναβαλω???, 19-12-10  
    Τελεια τα μπισκοτακια, μοσχομυρισε το σπιτι. Εγιναν πολυ τραγανα και πεντανοστιμα!!! Εγω τα εκανα με την πρεσα μπισκοτων και εγιναν μια χαρα. Μπραβο!!!
    #
    Σχόλιο από _ANGELA_, 11-3-11  
    Υπέροχη συνταγή... !Ναda , Ευχαριστούμε που την μοιράστηκες μαζί μας...!
    #
    Σχόλιο από vasopapa, 3-5-11  
    fenonte poly eykola...8a ta kano k go !!!!!
    #
    Σχόλιο από κεανίτα, 26-8-11  
    Ήταν πάρα πολύ ωραία παρόλο που δεν έβαλα το ξύσμα λεμονιού ούτε το μπέικιν (επειδή έβαλα αλεύρι ζαχαροπλαστικής).
    #
    Σχόλιο από κικκη, 21-9-11  
    πολύ ωραία!!!
    #
    Σχόλιο από IROULA, 15-12-11  
    Νομίζω ότι ήταν ακριβώς αυτό που έψαχνα!!! Εκπληκτικά μπισκότα. Ούτε μαλακά ούτε σκληρά. ΠΟλύ αφράτα και γευστικά.Την επομενη φορά θα βάλω και κανέλλα... :) Τα έκανα στην πρέσα μπισκότων αλλά έφτιαξα και με κουπ πατ σε χριστουγεννιάτικα σχέδια και από πάνω τα γλάσαρα με χρωματιστό γλάσο (αχνη - νερό - βανίλια). Ευχαριστούμε για την συνταγή. Θα βάλω και φωτογραφίες! :)
    #
    Σχόλιο από IROULA, 15-12-11  
    Ωραία ανέβηκαν και οι φωτογραφίες... :)
    Να προσθέσω ότι τα παιδιά ξετρελάθηκαν και μπορείτε να το διαπιστώσετε απ'το χεράκι που κλέβει μπισκοτάκι... :)
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 16-12-11  
    Πολύ νόστιμα! Μόνο που δεν έβαλα το ξύσμα. Τα έψησα γύρω στα 8-10΄. Καλές γιορτές!!!!!!
    #
    Σχόλιο από zafirenia, 10-1-12  
    Τέλεια μπισκότα.Εμένα η ζύμη βγήκε σφικτή οπότε τα έπλασα.Έβαλα ξύσμα πορτοκάλι και έγιναν πεντανόστιμα.Και φυσικά έβαλα κουβερτούρα,τριμμένο φουντούκι μαρμελάδα βερίκοκο.Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από boylitsa, 23-1-12  
    φαινονται πολυ ωραια!ποση ωρα θελουν περιπου ψησιμο?
    #
    Σχόλιο από feggaraki, 24-1-12  
    Έγιναν πολύ νόστιμα.Δεν έβαλα το ξύσμα λεμονιού και τα κράτησα λίγο στη ζάχαρη.Ευχαριστούμε :)
    #
    Σχόλιο από zafirenia, 7-2-12  
    Όπως και την άλλη φορά πεντανόστιμα.Μάλλον την άλλη φορά είχα ξεχάσει να βάλω μπέικιν γιατί αυτή τη φορά μου φούσκωσαν.
    #
    Σχόλιο από totoula, 14-2-12  
    Πολυ ωραια συνταγη! Την πρωτη φορα την εκανα με ακριβως 500γρ. αλευρι (γ.ο.χ.)και μου βγηκαν λιγο πιο σκληρα απ'οτι θα ηθελα, οταν τα ξαναφτιαξα εβαλα γυρω στα 470γρ. και αυτη την φορα μαλακο αλευρι και γινανε σαφως καλυτερα! Οπως & να εχει γινανε αναρπαστα! Καθιερωθηκαν & μοσχοβολα το σπιτι μας καθε φορα που τα φτιαχνω! Ευχαριστουμε πολυ!!!
    #
    Σχόλιο από Venesk, 4-5-12  
    Τα έφτιαξα κι εγώ χωρίς το ξύσμα γιατί δεν ήθελα να επικαλύψει τη γεύση του βούτυρου και βγήκαν καταπληκτικά!
    #
    Σχόλιο από Christina_21, 13-7-12  
    Πολυ νοστιμα!Δεν εβαλα το ξυσμα λεμονιου και τα εκανα σε φορμακια για μπισκοτα!Εγιναν τελεια!
    #
    Σχόλιο από sofia iatropoulou, 1-9-12  
    Μόλις τα έβγαλα απο τον φούρνο και κοντεβουν να τελειώσουν !!!
    Ευχαριστώ για την υπέροχη συνταγή :-)
    #
    Σχόλιο από nmtwins, 29-9-12  
    δεν εβαλα ξυσμα,αλλα μου φανηκαν να αφηνουν μια "πικριλα" στο λαιμο.μηπως φταιει το πολυ μπεικιν?εβαλα φαριναπ.και πολυ γλυκα για τα γουστα μας.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    30 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Pixie, 1-9-08  
    Τα μπισκότα βουτήρου ήταν ωραία μόνο που χωρίς το λεμόνι είναι καλύτερα γιατί η γεύση του λεμονιού υπερισχύει την γεύση του βουτήρου.
    #
    Σχόλιο από stilvie, 23-9-08  
    πριν λίγες μέρες έκανα μπισκότα βουτύρου αλλά με συνταγή που έβγαλα από το μυαλό μου γιατί δεν είχα κάποια πρόχειρη!αυτά τα υλικά έβαλα εκτός από το λεμόνι και αντί για ζάχαρη άχνη έβαλα κανονική.στη γεύση γίνανε πολύ καλά απλά βγήκαν σκληρά και μάλλον γι'αυτό φταίει η ζάχαρη γιατί όσο κι αν τη χτύπησα με το βούτυρο δεν έλιωσε.θα κάνω τη συνταγή σου αύριο κιόλας!
    #
    Σχόλιο από _ANGELA_, 11-3-11  
    Υπέροχη συνταγή... !Ναda , Ευχαριστούμε που την μοιράστηκες μαζί μας...!
    #
    Σχόλιο από vasopapa, 3-5-11  
    fenonte poly eykola...8a ta kano k go !!!!!
    #
    Σχόλιο από κικκη, 21-9-11  
    πολύ ωραία!!!
    #
    Σχόλιο από IROULA, 15-12-11  
    Νομίζω ότι ήταν ακριβώς αυτό που έψαχνα!!! Εκπληκτικά μπισκότα. Ούτε μαλακά ούτε σκληρά. ΠΟλύ αφράτα και γευστικά.Την επομενη φορά θα βάλω και κανέλλα... :) Τα έκανα στην πρέσα μπισκότων αλλά έφτιαξα και με κουπ πατ σε χριστουγεννιάτικα σχέδια και από πάνω τα γλάσαρα με χρωματιστό γλάσο (αχνη - νερό - βανίλια). Ευχαριστούμε για την συνταγή. Θα βάλω και φωτογραφίες! :)
    #
    Σχόλιο από IROULA, 15-12-11  
    Ωραία ανέβηκαν και οι φωτογραφίες... :)
    Να προσθέσω ότι τα παιδιά ξετρελάθηκαν και μπορείτε να το διαπιστώσετε απ'το χεράκι που κλέβει μπισκοτάκι... :)
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 16-12-11  
    Πολύ νόστιμα! Μόνο που δεν έβαλα το ξύσμα. Τα έψησα γύρω στα 8-10΄. Καλές γιορτές!!!!!!
    #
    Σχόλιο από feggaraki, 24-1-12  
    Έγιναν πολύ νόστιμα.Δεν έβαλα το ξύσμα λεμονιού και τα κράτησα λίγο στη ζάχαρη.Ευχαριστούμε :)
    #
    Σχόλιο από zafirenia, 7-2-12  
    Όπως και την άλλη φορά πεντανόστιμα.Μάλλον την άλλη φορά είχα ξεχάσει να βάλω μπέικιν γιατί αυτή τη φορά μου φούσκωσαν.
    #
    Σχόλιο από totoula, 14-2-12  
    Πολυ ωραια συνταγη! Την πρωτη φορα την εκανα με ακριβως 500γρ. αλευρι (γ.ο.χ.)και μου βγηκαν λιγο πιο σκληρα απ'οτι θα ηθελα, οταν τα ξαναφτιαξα εβαλα γυρω στα 470γρ. και αυτη την φορα μαλακο αλευρι και γινανε σαφως καλυτερα! Οπως & να εχει γινανε αναρπαστα! Καθιερωθηκαν & μοσχοβολα το σπιτι μας καθε φορα που τα φτιαχνω! Ευχαριστουμε πολυ!!!
    #
    Σχόλιο από Venesk, 4-5-12  
    Τα έφτιαξα κι εγώ χωρίς το ξύσμα γιατί δεν ήθελα να επικαλύψει τη γεύση του βούτυρου και βγήκαν καταπληκτικά!
    #
    Σχόλιο από Christina_21, 13-7-12  
    Πολυ νοστιμα!Δεν εβαλα το ξυσμα λεμονιου και τα εκανα σε φορμακια για μπισκοτα!Εγιναν τελεια!
    #
    Σχόλιο από sofia iatropoulou, 1-9-12  
    Μόλις τα έβγαλα απο τον φούρνο και κοντεβουν να τελειώσουν !!!
    Ευχαριστώ για την υπέροχη συνταγή :-)
    #
    Σχόλιο από nmtwins, 29-9-12  
    δεν εβαλα ξυσμα,αλλα μου φανηκαν να αφηνουν μια "πικριλα" στο λαιμο.μηπως φταιει το πολυ μπεικιν?εβαλα φαριναπ.και πολυ γλυκα για τα γουστα μας.
    #
    Σχόλιο από nataly13, 12-12-12  
    #
    Σχόλιο από katerina171977, 16-12-12  
    Υπέροχα!!!!!
    #
    Σχόλιο από manioula, 13-1-13  
    ΤΕΛΕΙΑ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ .. ΤΑ ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΓΛΑΣΣΟ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΕΣΤΕΙΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΑΣΜΑ Η ΔΑΣΚΑΛΑ ΖΗΤΟΥΣΕ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΠΡΑΒΟ !!!!
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 27-2-13  
    Πολύ νόστιμα και πολύ εύκολα τα μπισκοτάκια αυτά, τα έφτιαξα με την πρέσσα μπισκότων.
    Κράτησα κι εγώ λίγη απ'τη ζάχαρη.
    Ευχαριστούμε για τη συνταγή!
    #
    Σχόλιο από BigMamaVera, 28-2-13  
    μου θυμίζουν κουραμπιέ?
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    3 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από ELEYTHERIA19, 28-3-09  
    Φαινεται απλη και ευκολη συνταγη,αλλα μια ερωτηση ειναι καταληλη για πρεσα μπισκοτων?
    #
    Σχόλιο από Τιονομαναβαλω???, 19-12-10  
    Τελεια τα μπισκοτακια, μοσχομυρισε το σπιτι. Εγιναν πολυ τραγανα και πεντανοστιμα!!! Εγω τα εκανα με την πρεσα μπισκοτων και εγιναν μια χαρα. Μπραβο!!!
    #
    Σχόλιο από boylitsa, 23-1-12  
    φαινονται πολυ ωραια!ποση ωρα θελουν περιπου ψησιμο?

    4 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από κεανίτα, 26-8-11  
    Ήταν πάρα πολύ ωραία παρόλο που δεν έβαλα το ξύσμα λεμονιού ούτε το μπέικιν (επειδή έβαλα αλεύρι ζαχαροπλαστικής).
    #
    Σχόλιο από zafirenia, 10-1-12  
    Τέλεια μπισκότα.Εμένα η ζύμη βγήκε σφικτή οπότε τα έπλασα.Έβαλα ξύσμα πορτοκάλι και έγιναν πεντανόστιμα.Και φυσικά έβαλα κουβερτούρα,τριμμένο φουντούκι μαρμελάδα βερίκοκο.Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από polbil, 27-11-13  
    Ήταν φανταστικα πραγματικά, η μονη αλλαγη που εκανα δεν εβαλα καθόλου λεμονι και πρόσθεσα αλλη μια βανίλια, η γευση απιστευτη!!!
    #
    Σχόλιο από maroulito, 5-2-14  
    Τα μπισκοτακια βγηκαν πολυ νοστιμα... αφρατα και τραγανα ταυτοχρονα.. το μονο που αλλαξα ηταν το βουτυρο που το αντικατεστησα με μαργαρινη.. συγχαρητηρια! ανεβαζω και φωτο!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Τα μυστικά του μπισκότου
    Μήπως προσπαθείτε να πετύχετε το τέλειο μπισκότ...
    Μπισκότα και Ζύμη για μπισκότα στην κατάψυξη
    Φτιάξατε μήπως πάρα πολλά μπισκότα; Θέλετε να έχετ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...

    Σχετικές οδηγίες

    Μπισκοτάκια βουτύρου χρωματιστά
    Προστέθηκε από vasiliki ver
    5
           
           
    (1)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΕΣ!!!!
    Ένα βιβλίο 80 αγαπημένων συνταγών, του/της theodkat
    mpiskota-koulourgia
    Ένα βιβλίο 74 αγαπημένων συνταγών, του/της voula 64
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 70 αγαπημένων συνταγών, του/της targetoulini
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 32 αγαπημένων συνταγών, του/της evitasanto
    Αγαπημένες συνταγές  annantel
    Ένα βιβλίο 588 αγαπημένων συνταγών, του/της annantel