Μπισκότα cookies το κάτι άλλο!
Μια συνταγή πανεύκολη για μικρούς και μεγάλους. Συνοδεύει τέλεια το γάλα ή τον καφέ σας! Τραγανά και νόστιμά μέχρι να πείς "μπισκότο!"
Λίγα μυστικά ακόμα
Αφήστε πολύ χώρο ανάμεσα στα μισκότα γιατί απλώνουν αρκετά.ΠΡΟΣΟΧΗΜην τα παραψήσετε! Ψήνονται εξαιρετικά εύκολα και έτσι πρέπει να τα βλέπετε. Μην ξεχνάτε φούρνος από φούρνο διαφέρει..Αν απλώσουν πολύ, την απόμενη φορά προσθέστε αλευρι και αφαιρέστε σόδα.Καλή επιτυχία!
Υλικά
-
125 γρ μαργαρίνη τετράγωνη σε θερμοκρασία δωματίου
-
1/4 κούπας ζάχαρη άσπρη
-
1/2 κούπα ζάχαρη μαύρη
-
1/2 κούπα φουντούκια χοντραλεσμένα
-
1 κούπα σταγόνες σοκολάτας
-
1 αυγό
-
λίγη βανίλια για το άρωμα
-
1/4 κουταλιού της σούπας μαγειρική σόδα
-
1 κουταλάκι κοφτό του γλυκού αλάτι
-
1 και 3/4 της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς με αέρα (στους 170 χωρίς αέρα).
-
2
Χτυπάτε σε ένα μπολ τη μαργαρίνη με τις ζάχαρες και έπειτα προσθέτετε το αυγό και τη βανίλια. Ρίχνετε και το αλεύρι με το αλάτι και την σόδα και τέλος τα φουντούκια και τη σοκολάτα.
-
3
Με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνετε από το μείγμα και βάζετε στα ταψιά μικρές μικρές μπαλίτσες χωρίς να τις πατήσετε.
-
4
Ψήνετε σε ταψάκια με λαδόκολα για 4 λεπτά και έπειτα ανοίγετε πάλι τον φούρνο και αλλάζετε θέση στα ταψιά. Συνεχίζετε για περίπου άλλα 4 λεπτά.
-
5
Τα βγάζετε από τον φούρνο αμέσως και τα αφήνετε στα ταψάκια τους για 5 λεπτά (σε αυτή τη φάση είναι πολύ μαλακά). Τέλος τα τοποθετείτε σε μία σχάρα και τα αφήνετε να κρυώσουν. Γίνονται πολύ τραγανά τότε!
Σχόλια (41)