Μπισκότα διπλά με μαρμελάδα
Αφράτα μπισκότα με γέμιση μαρμελάδας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Όταν ανοίξετε το φύλλο θέλουν προσοχή στη μεταφορά τους στο ταψί γιατί είναι πολύ μαλακιά η ζύμη, εγώ τα ξεκολλώ πρώτα με μια πολύ λεπτή λάμα και με προσοχή τα βάζω στο ταψί.Άλλο ένα μυστικό είναι να τα βάλετε σε μεταλλικό κουτί. Αν δεν έχετε, ντύστε με αλουμινόχαρτο το πλαστικό που θα τα βάλετε μέσα.Καλή επιτυχία σε όσες τα φτιάξουν!
Υλικά
-
250 γρ. βιταμ
-
400 γρ. βούτυρο φυτινη
-
500 γρ. ζάχαρη άχνη
-
2 φλυτζάνια του καφέ γάλα εβαπορέ
-
1 ποτηράκι του κρασιού ούζο
-
2 βανίλιες
-
1 1/2 κιλό περίπου αλεύρι
-
1 κουταλάκι του γλυκού σοδα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε τα βούτυρα στο μίξερ με την άχνη να αφρατέψουν και να διπλασιαστούν σε όγκο.
-
2
Ρίχνουμε στη συνέχεια τα κροκαδια και σιγά σιγά το γάλα ενώ συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ.
-
3
Στο τέλος ρίχνουμε και το ούζο με τις βανίλιες.
-
4
Το αφήνουμε να ανακατέψει καλά τα υλικά και το σβήνουμε.
-
5
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο λίγο, θα το ζυμώσουμε όσο να γίνει μια πολύ μαλακιά ζύμη και αφράτη.
-
6
Μπορεί να μη πάρει όλο το αλεύρι.
-
7
Αλευρώνουμε ελαφρά τον πάγκο μας και ανοίγουμε φύλλο πάχους μισού εκατοστού.
-
8
Με διάφορα κουπ πατ κάνουμε σχέδια και τα βάζουμε στο ταψί μας.
-
9
Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 180 με 200 αναλόγως τον φούρνο για 20 λεπτά.
-
10
Όταν βγουν τα αφήνουμε να κρυώσουν, τους βάζουμε μαρμελάδα και τα ενώνουμε δυο δυο.
-
11
Αν θέλουμε τα βουτάμε στη συνέχεια στη σοκολάτα.
-
12
Μπορούμε επίσης να τα αλείψουμε με ασπράδι αυγού και να βάλουμε από ένα αμύγδαλο ασπρισμένο στη μέση.
-
13
Μπορείτε να τα στολίσετε με ότι θέλετε,,,γλάσο, σοκολάτα, καβουρντισμένο αμύγδαλο, τρούφα, και ό,τι αρέσει εσάς!
Σχόλια (9)