κύρια φωτογραφία συνταγής Μπισκότα γεμιστά με μερέντα
Αντιγόνη
Αντιγόνη @cook_8449738

Πολύ-πολύ εύκολη συνταγή, με ελάχιστα υλικά. Γίνεται σε 30 λεπτά!

Λίγα μυστικά ακόμα

Δεν χρειάζεται καν μίξερ. Χρησιμοποίησα ένα απλό κουτάλι για το ανακάτεμα. Προσοχή στον χρόνο ψησίματος.Αν κάνετε μέτριου-μικρού μεγέθους μπαλίτσες, θα σας βγουν γύρω στα 15 γεμιστά μπισκότα (30 μονά). Η ζύμη απλώνει αρκετά. Ευχαριστούμε την Anastasia_Mc για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

11 Minutes
10-15 μπισκότα διπλά
  1. 1 φλιτζάνι μερέντα (μισή για τη ζύμη και την υπόλοιπη για τη γέμιση)
  2. 1 μεγάλο αυγό
  3. 1 πρέζα αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς (πάνω-κάτω αντιστάσεις). Συγκεντρώνουμε όλα μας τα υλικά.

  2. 2

    Σε μπολ ανακατεύουμε τη μισή μερέντα με το αυγό, μέχρι να γίνει μια ομοιογενής κρέμα.

  3. 3

    Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και το αλάτι.

  4. 4

    Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές.

  5. 5

    Στρώνουμε στη λαμαρίνα του φούρνου αντικολλητικό χαρτί. Με αλευρωμένα χέρια, γιατί η ζύμη κολλάει, σχηματίζουμε μπαλίτσες και, χωρίς να τις πιέσουμε, τις τοποθετούμε στο ταψί. Υπολογίζουμε να έχουν λίγη απόσταση μεταξύ τους.

  6. 6

    Ψήνουμε για 12 λεπτά ακριβώς.

  7. 7

    Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν για δέκα λεπτά.

  8. 8

    Απλώνουμε λίγη μερέντα στο κάτω μέρος κάθε μπισκότου

  9. 9

    Και σκεπάζουμε με ένα δεύτερο.

  10. 10

    Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.

Αντιδράσεις

Σχόλια (250)

mele
mele @cook_8455357
φαινονται πολύ ωραια με την αγαπημένη μας μερέντα. Να ρωτήσω, γιατί να μην τα \"πατήσουμε\" όταν τα βάλουμε στο ταψι? Απλώνουν? Αν είναι έτσι το βλέπω αδύνατο να τα \"πλάσω\", είμαι και λίγο άπειρη... Αλλά θα το παλέψω. Αν βάλουμε παραπάνω αλεύρι για να μην κολλάει, δε γίνονται ωραία ε???

Από

Αντιγόνη
Αντιγόνη @cook_8449738
στις