Μπισκότα γεμιστά με μερέντα
Πολύ-πολύ εύκολη συνταγή, με ελάχιστα υλικά. Γίνεται σε 30 λεπτά!
Λίγα μυστικά ακόμα
Δεν χρειάζεται καν μίξερ. Χρησιμοποίησα ένα απλό κουτάλι για το ανακάτεμα. Προσοχή στον χρόνο ψησίματος.Αν κάνετε μέτριου-μικρού μεγέθους μπαλίτσες, θα σας βγουν γύρω στα 15 γεμιστά μπισκότα (30 μονά). Η ζύμη απλώνει αρκετά. Ευχαριστούμε την Anastasia_Mc για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
1 φλιτζάνι μερέντα (μισή για τη ζύμη και την υπόλοιπη για τη γέμιση)
-
1 μεγάλο αυγό
-
1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
1 πρέζα αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς (πάνω-κάτω αντιστάσεις). Συγκεντρώνουμε όλα μας τα υλικά.
-
2
Σε μπολ ανακατεύουμε τη μισή μερέντα με το αυγό, μέχρι να γίνει μια ομοιογενής κρέμα.
-
3
Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και το αλάτι.
-
4
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές.
-
5
Στρώνουμε στη λαμαρίνα του φούρνου αντικολλητικό χαρτί. Με αλευρωμένα χέρια, γιατί η ζύμη κολλάει, σχηματίζουμε μπαλίτσες και, χωρίς να τις πιέσουμε, τις τοποθετούμε στο ταψί. Υπολογίζουμε να έχουν λίγη απόσταση μεταξύ τους.
-
6
Ψήνουμε για 12 λεπτά ακριβώς.
-
7
Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν για δέκα λεπτά.
-
8
Απλώνουμε λίγη μερέντα στο κάτω μέρος κάθε μπισκότου
-
9
Και σκεπάζουμε με ένα δεύτερο.
-
10
Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
Σχόλια (250)