athinangel
athinangel @cook_8463360

Πεντάνοστιμα μπισκότα κανέλας που θυμίζουν τα μπισκότα Goody που τρώγαμε μικροί! Αφιερωμένη στους λάτρεις της κανέλας!

Λίγα μυστικά ακόμα

Προτιμώ όταν ανοίγω τη ζύμη με τον πλάστη να την έχω πάνω σε λαδόκολλα. Εναλλακτικά μπορείτε απλά να αλευρώσετε την επιφάνειά σας.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

22 Minutes
περίπου 50 μπισκότα
  1. 1/2 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  2. 1 κούπα λευκή ζάχαρη
  3. 2 βανίλιες (σκόνη)
  4. 2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
  5. 1 κουταλιά σούπας κανέλα
  6. 1 πρέζα αλάτι
  7. 3 κούπες αλεύρι κοσκινισμένο
  8. Λίγη χοντρή ζάχαρη (λευκή ή καστανή) για πασπάλισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτουμε πρώτα τα ασπράδια και κατόπιν τους κρόκους.

  2. 2

    Προσθέτουμε τις βανίλιες, το μπέικιν, την κανέλα και το αλάτι και συνεχίζουμε με το αλεύρι.

  3. 3

    Έχουμε πλέον μία ζύμη που δεν κολλάει και τη βάζουμε για 10 λεπτά στο ψυγείο τυλιγμένη σε μεμβράνη.

  4. 4

    Έπειτα την ανοίγουμε με τη βοήθεια του πλάστη σε πάχος περίπου 0,5 cm και χρησιμοποιώντας κουπάτ κόβουμε σε σχέδια της αρεσκείας μας.

  5. 5

    Τοποθετούμε τα μπισκότα (επάνω σε λαδόκολλα) στο ταψί και πασπαλίζουμε με τη χοντρή ζάχαρη.

  6. 6

    Τέλος, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 20 λεπτά.

Σχόλια (250)

Spiros Lazarou
Spiros Lazarou @cook_19740065
Είναι η 8ή χρονιά που τα κάνω και όσο ζω θα τα κάνω. Απλά τα τέλεια μπισκότα! Μπράβο

Από

athinangel
athinangel @cook_8463360
στις
http://athinart.blogspot.com/
Δες περισσότερα

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα