Μπισκότα λεμονιού - βανίλιας

Εύκολα και γρήγορα μπισκοτάκια!
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσέχουμε να μην παραψηθούν, γιατί θα γίνουν σκληρα.Εγώ δεν αγοράζω ποτέ ασπρισμένα αμύγδαλα, απλως καθαρίζω τις φλούδες ρίχνοντας βραστό νερό, τα αφήνω για μερικά λεπτά και τα καθαρίζω. Ούτε ζάχαρη άχνη αγοράζω, βάζω κανονική ζάχαρη στο μούλτι και γίνεται πολύ ψιλή. Γλυτώνω και κοπο (αν δεν εχω στο σπίτι), αλλά και χρόνο.
Μπισκότα λεμονιού - βανίλιας
Εύκολα και γρήγορα μπισκοτάκια!
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσέχουμε να μην παραψηθούν, γιατί θα γίνουν σκληρα.Εγώ δεν αγοράζω ποτέ ασπρισμένα αμύγδαλα, απλως καθαρίζω τις φλούδες ρίχνοντας βραστό νερό, τα αφήνω για μερικά λεπτά και τα καθαρίζω. Ούτε ζάχαρη άχνη αγοράζω, βάζω κανονική ζάχαρη στο μούλτι και γίνεται πολύ ψιλή. Γλυτώνω και κοπο (αν δεν εχω στο σπίτι), αλλά και χρόνο.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε το βούτυρο σε μικρα κομμάτια, κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθετουμε τα υπόλοιπα υλικά σε μία λεκάνη.
-
2
Πλάθουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός απο τα αμύγδαλα.
-
3
Αλέθουμε τα αμύγδαλα και τα βάζουμε στην ζύμη.
-
4
Tην αφήνουμε για μία με δυο ώρες σε μεμβράνη στο ψηγείο να ξεκουραστεί.
-
5
Παίρνουμε την ζύμη μας και την κάνουμε μπαστούνι (σαν ρολο), όσο πιο στενό και μακρύ θέλουμε, και κόβουμε φέτες.
-
6
Bάζουμε σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 με 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
-
7
Mολις βγουν τα πασπαλιζουμε με ζαχαρη αχνη.
Παρόμοιες συνταγές
-
-
Μπισκότα που μυρίζουν Χριστούγεννα 🎄 Μπισκότα που μυρίζουν Χριστούγεννα 🎄
Τα πιο εύκολα και μυρωδάτα μπισκοτάκια!!! Ειρήνη Κ. -
Μπισκότα βουτύρου Μπισκότα βουτύρου
Η φωτογραφία είναι πριν μπουν τα μπισκότα στο φούρνο. Δεν πρόλαβα να βγάλω φωτογραφία μετά ούτε καν γλάσο πρόλαβα να κάνω Χρυσα -
-
Μπισκότα λεμονιού!! Μπισκότα λεμονιού!!
Λεμόνι, από τα αγαπημένα μου υλικά...τα μπισκότα είναι από τα αγαπημένα σνακ... Είναι εύκολα και γρήγορα!! Πάμε να ξεκινήσουμε...! Despoina -
Μπισκοτάκια βουτύρου που λιώνουν στο στόμα Μπισκοτάκια βουτύρου που λιώνουν στο στόμα
Μπισκοτάκια βουτύρου που κυριολεκτικά λιώνουν στο στόμα!Θα τα λατρέψετε!!! Λίγα μυστικά ακόμα Τα μπισκοτάκια έχουν δύο μυστικά.Όσο πιο πολυ χτυπήσεις το βούτυρο με την άχνη τόσο πιο αφράτα θα γίνουν. Και το άλλο είναι να βγάλετε τα μπισκότα από το φούρνο αμέσως μόλις αρχίσουν και παίρνουν χρώμα.Να μην ξεροψηθούν. pappael -
Μπισκότα λεμονιού (Ακης) Μπισκότα λεμονιού (Ακης)
Μετά το τσουρέκι είπα να αλλάξουμε λίγο και τα μπισκοτάκια μου φάνηκαν καλά, όπως και ήταν!!! Elisabeth Paramythiotou -
Μπισκότα βουτύρου σε λίγα λεπτά! 3 υλικά Μπισκότα βουτύρου σε λίγα λεπτά! 3 υλικά
Κόλλησα με αυτά τα μπισκοτάκια! Είναι τέλεια με τον καφέ! Και καφέ να μην πίνετε θα τα λατρέψετε 🙂 Elena Andreou -
-
Μπισκότα λεμονιού με κράνμπερι Μπισκότα λεμονιού με κράνμπερι
Νόστιμα μπισκοτάκια που θα σας ξετρελάνουν!! Λίγα μυστικά ακόμα Αν θέλετε τα μπισκότα σας πιο τραγανά,κόψτε μικρότερα σχήματα και ψήστε περισσότερο. Προσοχή να μη σας καούν!! masterchef1234567890
Περισσότερες συνταγές
Σχόλια (2)