Μπισκότα με γέμιση φράουλα και κρέμα
Γίνονται μαλακά και νόστιμα με γέμιση μαρμελάδα φράουλα και κρέμα σαντιγί.
Υλικά
-
Για τα μπισκότα
-
225 γρ. φαρίνα
-
60 γρ. ανάλατο βούτυρο κομμένο σε κύβους
-
1 αυγό
-
100 γρ. ζάχαρη άχνη
-
1 κ.γλ. ξύσμα λεμονιού
-
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
-
4 κ.σ. γάλα
-
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
-
Για τη γέμιση
-
2 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα
-
1 κ.σ. νερό
-
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
-
2 σταγόνες εκχύλισμα αμυγδάλου (προαιρετικά)
-
75 ml κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο στον αέρα.
-
2
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ. Τρίψτε το βούτυρο. Συνεχίστε μέχρι το βουτύρο να έχει τριφτεί καλά μέσα στο αλεύρι, ρίξτε και την ζάχαρη.
-
3
Σε άλλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί το γάλα, το ξύσμα λεμονιού, εκχύλισμα βανίλιας και το αυγό. Δημιουργήστε μια λακούβα στο κέντρο των ξηρών συστατικών και ρίξτε μέσα τα υγρά.
-
4
Ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί ζύμη, την τοποθετούμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει λεία, απαλή και εύπλαστη.
-
5
Ανοίγουμε σε πάχος 1,5 εκατοστά και κόβουμε 5 εκατοστά κύκλους. Τοποθετούμε σε ταψιά με λαδόκολλα αραιά μεταξύ τους.
-
6
Ψήστε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
-
7
Βάζουμε τη μαρμελάδα, χυμό λεμονιού, εκχύλισμα αμυγδάλου και το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι η μαρμελάδα να λιώσει, ανακατεύοντας συνεχώς.
-
8
Αφού βγάλουμε τα μπισκότα και έχουν κρυώσει, βάζουμε στο εσωτερικό των μισών μπισκότων μαρμελάδα, στα άλλα μισά σαντιγύ και τα κολλάμε μεταξύ τους.
-
9
Τέλος τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Σχόλια (6)