Μπισκότα με ginger και μελάσα

kiriku77, 14.03.10

Περιγραφή

Αυτή τη συνταγή μου την έδωσε μία κοπέλα, που είχα γνωρίσει σε ένα σεμινάριο και απο τότε καθε φορά που την φτιάχνω όλο και κάποιος μου την ζητάει!!μέχρι τώρα την έχω δώσει σε καμιά δεκαριά άτομα!είναι πολύ νόστιμα και υγιεινά μπισκότα και έχουν περιθώριο για πολλές παραλλαγές!!


Τι χρειαζόμαστε:

  • 350 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 2 κ.γ. σκόνη ginger
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 3 κ.σ. μελάσα
  • 1 αυγό ( ελαφρά χτυπημένο)
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Μπισκότα
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Γρήγορο , Εύκολο
Περιέχει: Βούτυρο , Αβγά
Φτιάχνει: 15 - 20 μπισκοτάκια
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη σόδα και το ginger.
  2. Προσθέτουμε το βούτυρο (που καλο θα ήταν να είναι σε θερμοκρασία δωματίου) κόβοντας το κομματακια.
  3. Μετά με τα χεράκια αρχίζουμε να λιώνουμε το βούτυρο και να το "ζουλάμε" με το αλευρι και λοιπα στερεα μέχρι να φτιάξουμε κατί που θα μοιάζει με ψιχουλάκια.
  4. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε να ανακατευεουμε όλα τα υλικά μαζί.
  5. Ζεσταίνουμε λίγο τη μελάσα σε μπαιν μαρί και την προσθέτουμε στα στερεά
  6. Τέλος προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  7. Τυλίγουμε το ζυμαράκι σε μία μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ωριτσα να σφιξει λίγο για να φτιάξουμε πιο εύκολα τα μπισκότα.
  8. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς στον αέρα.
  9. Φτιάχνουμε μπισκοτάκια όπως μπορούμε, δηλαδή είτε ανοίγοντας σαν φυλλο πίτας και κόβοντας με κουπ απ (πανω σε αλευρωμενη επιφάνεια γιατί κολλάει) είτε απλά πλάθοντας μπαλάκια και "πατικώνοντας" τα λίγο πάνω στο τάψι.
  10. Στο ταψί βάζω παντα λαδοκολλα.
  11. Ψήνουμε για 7-10 λεπτά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Παραλλαγες: αντι 2 κ.γ. ginger, 3 κ.σ μελάσα βάζω 2 κ.γ. ξύσμα πορτοκάλι, 100 γραμ λιωμένη κουβερτούρα

αντί 3 κ.σ. μελάσα βάζω 100 γραμ λιωμένη σοκολάτα γάλακτος.

αντι 2 κ.γ. ginger, 3 κ.σ. μελάσα βάζω 1 κ.γ. κανέλα 100 γραμ λιωμένη σοκολάτα γάλακτος.

Γενικά εχει περιθώριο αλλαγων και μέλι με κανέλα μπορούμε να βάλουμε ή με ξύσμα λεμονιού και πικρή σοκολάτα ή και ακόμα 1 κ.γ. σκόνη τσίλι με σοκολάτα με μεγάλη περιεκτικότητα κακάου!

Σχετικές συνταγές

    0 Όλα

    0 Σχόλια

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Τα μυστικά του μπισκότου
    Μήπως προσπαθείτε να πετύχετε το τέλειο μπισκότ...
    Εξοπλισμός για κέικ, μπισκότα και πίτες
    Μέσα στο σάιτ μπορούμε να βρούμε πάρα πολλές συ...

    Σχετικές οδηγίες

    Σπιτάκια από gingerbread
    Προστέθηκε από kastana
    5
           
           
    (8)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    γλυκά
    Ένα βιβλίο 58 αγαπημένων συνταγών, του/της Χρύσα 18