Μπισκότα με ginger και μελάσα

kiriku77, 14.03.10

Περιγραφή

Αυτή τη συνταγή μου την έδωσε μία κοπέλα, που είχα γνωρίσει σε ένα σεμινάριο και απο τότε καθε φορά που την φτιάχνω όλο και κάποιος μου την ζητάει!!μέχρι τώρα την έχω δώσει σε καμιά δεκαριά άτομα!είναι πολύ νόστιμα και υγιεινά μπισκότα και έχουν περιθώριο για πολλές παραλλαγές!!


Τι χρειαζόμαστε:

  • 350 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 2 κ.γ. σκόνη ginger
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 3 κ.σ. μελάσα
  • 1 αυγό ( ελαφρά χτυπημένο)
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Μπισκότα
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Εύκολο , Γρήγορο
Περιέχει: Αβγά
Φτιάχνει: 15 - 20 μπισκοτάκια
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη σόδα και το ginger.
  2. Προσθέτουμε το βούτυρο (που καλο θα ήταν να είναι σε θερμοκρασία δωματίου) κόβοντας το κομματακια.
  3. Μετά με τα χεράκια αρχίζουμε να λιώνουμε το βούτυρο και να το "ζουλάμε" με το αλευρι και λοιπα στερεα μέχρι να φτιάξουμε κατί που θα μοιάζει με ψιχουλάκια.
  4. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε να ανακατευεουμε όλα τα υλικά μαζί.
  5. Ζεσταίνουμε λίγο τη μελάσα σε μπαιν μαρί και την προσθέτουμε στα στερεά
  6. Τέλος προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  7. Τυλίγουμε το ζυμαράκι σε μία μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ωριτσα να σφιξει λίγο για να φτιάξουμε πιο εύκολα τα μπισκότα.
  8. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς στον αέρα.
  9. Φτιάχνουμε μπισκοτάκια όπως μπορούμε, δηλαδή είτε ανοίγοντας σαν φυλλο πίτας και κόβοντας με κουπ απ (πανω σε αλευρωμενη επιφάνεια γιατί κολλάει) είτε απλά πλάθοντας μπαλάκια και "πατικώνοντας" τα λίγο πάνω στο τάψι.
  10. Στο ταψί βάζω παντα λαδοκολλα.
  11. Ψήνουμε για 7-10 λεπτά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Παραλλαγες: αντι 2 κ.γ. ginger, 3 κ.σ μελάσα βάζω 2 κ.γ. ξύσμα πορτοκάλι, 100 γραμ λιωμένη κουβερτούρα

αντί 3 κ.σ. μελάσα βάζω 100 γραμ λιωμένη σοκολάτα γάλακτος.

αντι 2 κ.γ. ginger, 3 κ.σ. μελάσα βάζω 1 κ.γ. κανέλα 100 γραμ λιωμένη σοκολάτα γάλακτος.

Γενικά εχει περιθώριο αλλαγων και μέλι με κανέλα μπορούμε να βάλουμε ή με ξύσμα λεμονιού και πικρή σοκολάτα ή και ακόμα 1 κ.γ. σκόνη τσίλι με σοκολάτα με μεγάλη περιεκτικότητα κακάου!

Σχετικές συνταγές

    0 Όλα

    0 Σχόλια

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Εξοπλισμός για κέικ, μπισκότα και πίτες
    Μέσα στο σάιτ μπορούμε να βρούμε πάρα πολλές συ...
    Μπισκότα και Ζύμη για μπισκότα στην κατάψυξη
    Φτιάξατε μήπως πάρα πολλά μπισκότα; Θέλετε να έχετ...

    Σχετικές οδηγίες

    Σπιτάκια από gingerbread
    Προστέθηκε από kastana
    5
           
           
    (8)

    Το tip της ημέρας

    Όταν καταναλώνονται με μέτρο τα γλυκά μπορούν να αποτελέσουν μέρος μίας υγιεινής διατροφής και δεν υπάρχει λόγος να τα αποφεύγουμε ακόμα και όταν προσπαθούμε να χάσουμε βάρος.