Κατερίναα
Κατερίναα @katerina_k_g

Εύκολα και υγιεινά μπισκότα, ιδανικά για όσους νηστεύουν ή προσέχουν την διατροφή τους. Με μόνο 95 θερμίδες το καθένα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η αρχική συνταγή περιείχε και 30 γρ. σταφίδες ενώ ανέφερε ψήσιμο για 30-35 λεπτά. Αυτό εξαρτάται από το πόσο τραγανά τα προτιμάτε. Η συνταγή είναι από το περιοδικό Γλυκές Ιστορίες (τεύχος 29).

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 Minutes
12-15 κομμάτια
  1. 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  2. 50 γρ. βρώμη
  3. 1 κ.γ. baking powder
  4. 1/4 κ.γ. αλάτι
  5. 50 γρ. ζάχαρη
  6. 60 γρ. ελαιόλαδο
  7. 3 κ.σ. νερό
  8. 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  9. 40 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
  10. 50 γρ. καρότα, τριμμένα στον ψιλό τρίφτη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

  2. 2

    Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, τη βρώμη, το baking powder, το αλάτι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το νερό και την κανέλα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

  3. 3

    Προσθέτουμε τα καρύδια και το καρότο και ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.

  4. 4

    Αν η ζύμη είναι πολύ σφιχτή, ρίχνουμε λίγο ακόμη νερό.

  5. 5

    Πλάθουμε μπαλάκια (αν θέλουμε τα πατάμε για να πάρουν την μορφή μπισκότου) και τα τοποθετούμε σε ταψί καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί.

  6. 6

    Ψήνουμε για 15-20 λεπτά.