Μπισκότα με κρασί και ελαιόλαδο νηστίσιμα
Λίγα μυστικά ακόμα
Χρόνος προετοιμασίας30 λεπτά
Υλικά
-
150 γρ. ελαιόλαδο
-
25 γρ. φρέσκο χυμό από πορτοκάλι
-
75 γρ. ζάχαρη άχνη
-
125 γρ. λευκό ξηρό κρασί
-
1 γεμάτο κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
-
1 πρέζα αλάτι
-
400 γρ. αλεύρι
-
100 γρ. καλαμποκάλευρο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μπωλ ή στο μίξερ ανακατεύουμε το λάδι, το χυμό και το κρασί.
-
2
Ρίχνουμε την άχνη και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
-
3
Φτιάχνουμε μια μαλακή ζύμη και την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο πάχους 3-4 χιλιοστών.
-
4
Με ένα στρογγυλό κουπ-πατ διαμέτρου 5 εκ. κόβουμε δίσκους.
-
5
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C για 20-25 λεπτά, έως ότου ροδίσουν.
Σχόλια (2)