Μπισκότα με μαρμελάδα βερίκοκο πανεύκολα

Bαθμολογία: 4.9
       
 
10 ψήφοι
k_tz, 28.07.10

Περιγραφή

Πολύ νόστιμα και γρήγορα στην παρασκευή μπισκοτάκια!!! Ιδανικά για τον καφέ! Και με ελάχιστα υλικά...

Μπισκότα με μαρμελάδα βερίκοκο πανεύκολα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 180 γρ. βούτυρο
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • 3 βανίλιες
  • 1 αυγό
  • 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • λίγη μαρμελάδα βερίκοκο (περίπου 1/2 κούπα)
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Μπισκότα
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Αβγά
Φτιάχνει: 50 - 100 (αναλόγως το μέγεθος)
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπώ στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και τις βανίλιες, μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτω το αυγό και συνεχίζω το ανακάτεμα.
  3. Προσθέτω το αλεύρι και το μπέικιν.
  4. Σταματώ το μίξερ και ανακατεύω ελαφρά με τα χέρια (χωρίς να ζυμώνω), μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη που ξεκολάει από τα τοιχώματα του μπολ.
  5. Πλάθω μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού ή κερασιού (αναλόγως πόσο μεγάλα θέλω να βγουν τα μπισκοτάκια).
  6. Στρώνω ένα ταψί με λαδόκολα και απλώνω μέσα τα μπαλάκια της ζύμης.
  7. Πατάω το κάθε μπαλάκι με τον αντίχειρα, να πλατύνει και να σχηματιστεί ένα βαθούλωμα στη μέση.
  8. Απλώνω από πάνω από λίγη μαρμελάδα (περίπου 1/3 κ.γ. σε κάθε μπισκότο).
  9. Ψήνω στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
  10. Βγάζω σε σχάρα να κρυώσουν.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούν να γίνουν με όποια γεύση μαρμελάδας μας αρέσει.

Αν φτιαχτούν με αγελαδινό βούτυρο (κι όχι φυτική μαργαρίνη) αποκτούν μία καταπληκτική μυρωδιά βουτύρου...

Σχετικές συνταγές

    26 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 1-8-10  
    Παρα πολυ νοστιμα, τραγανα και ευκολα!
    Ευχαριστουμε για την συνταγη!
    #
    Σχόλιο από draga, 2-8-10  
    Πολυ ωραια η συνταγη την εκανα και εγω προσφατα απο το blog της Αλεξανδρας
    http://glykoapospiti.blogspot.com/2010/07/blog-post_23.html μονο που η ζαχαρη που βαζεις εσυ ειναι λιγοτερη, είναι οντως λίγ γλυκα
    #
    Σχόλιο από k_tz, 2-8-10  
    Ζουζουνέλ ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια!!!

    Draga από ένα αμερικάνικο σάιτ τη βρήκα τη συνταγή, αλλά δε θυμάμαι ποιο... Και σε εκείνο το σάιτ, έδινε την ποσότητα της ζάχαρης ακριβώς ίδια με της Αλεξάνδρας. Έχω φτιάξει τα μπισκοτάκια και με 220 γρ. ζάχαρη, αλλά μου φάνηκε ότι με αυτή την ποσότητα έβγαιναν κάπως σκληρά, γι' αυτό και τη μείωσα. :-)
    #
    Σχόλιο από draga, 2-8-10  
    Καλα εκανες και την μειωσες γιατι ηταν πολυ γλυκα. Σορρυ απλα εγω τα ειδα απο εκει με την ιδια εκτελεση,
    #
    Σχόλιο από k_tz, 2-8-10  
    Καλέ μη ζητάς συγγνώμη, ολά καλά!!! :-)
    Ευχαριστώ για τα πιρουνάκια!
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 4-8-10  
    Τα ξαναεφτιαξα με φρεσκο βουτυρο,μαρμελαδα ροδακινο και απο πανω εβαλα λιγο αμυγδαλο φιλε!ειναι παρα πολυ νοστιμα,την επομενη μερα ειναι ακομη πιο ωραια!!!!
    #
    Σχόλιο από k_tz, 4-8-10  
    Ζουζουνέλ πολύ καλές οι παραλλαγές σου!!! Χαίρομαι που σας άρεσαν!
    #
    Σχόλιο από κυκλαμινο, 4-8-10  
    Τα έφτιαξα και εγώ!
    Μόνο που μου βγήκαν αρκετά σκληρά!!
    Τα έκανα ακριβώς με τα υλικά που λες,όμως η ζύμη ήταν πολύ κολώδες,και αναγκάστηκα να προσθέσω αλεύρι κι άλλο.
    Λογικό το βρίσκω να βγουν σκληρά!
    Δεν μπορώ να κκταλάβω γιατί η ζύμη ήθελε και άλλο αλεύρι?
    Στο πλάσιμο δε,όταν έβαζα το δάχτυλο γι την λακούβα,έσκαγε γύρω-γύρω η ζύμη.
    Επίσης,η μαρμελάδα έγινε κάπως σκληρή επάνω.
    Όμωωωως,είναι απίστευτα νόστιμα!!!
    Προφανώς,κάπου φταίω εγώ!!
    #
    Σχόλιο από k_tz, 5-8-10  
    Κυκλάμινο δεν ξέρω γιατί σου έγινε κολλώδης η ζύμη... Μήπως ήταν πολύ ζεστό το βούτυρο και τράβηξε περισσότερο αλεύρι? Εγώ το χρησιμοποιώ κατευθείαν από το ψυγείο, γιατί τώρα με τις θερμοκρασίες που έχουμε μαλακώνει πολύ σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος. Η μαρμελάδα όντως βγαίνει λίγο σκληρή, γιατί με το ψήσιμο καραμελώνει η ζάχαρη που περιέχει. Αν θέλεις να το αποφύγεις αυτό, πιστεύω γίνεται βάζοντας περισσότερη μαρμελάδα πάνω από κάθε μπισκοτάκι. Τέλος, κι εμένα μου σπάει γύρω-γύρω η ζύμη όταν κάνω τη λακούβα (δες την φωτογραΦία μου). Αλλά νομίζω δεν φαίνεται άσχημο, ίσα-ίσα, μου αρέσει. Βέβαια η ζουζουνέλ είναι πιο καλλιτέχνης, της βγήκαν πολύ όμορφα και ολοστρόγγυλα!! :-)
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 6-8-10  
    Η αληθεια ειναι οτι και εγω εβαλα λιγο αλευρι παραπανω,για να μπορω να τα πλασω!
    Τωρα να σας πω το μυστικο που εγιναν στρογγυλα χωρις σκασιματα,ανοιξα φυλλο το ζυμαρακι περίπου 7 χιλιοστά παχος τα εκοψα με κουπ πατ και τα εβαζα με πολυ προσοχη (γιατι ειναι τριφτη η ζυμη τους και σπαει ευκολα) μεσα στην μαφινιερα τα μπισκοτακια ηταν λιγο πιο μεγαλα απο την διαμετρο που εχουν μεσα οι θηκες με αποτελεσμα να ανασηκώνονται λιγο γυρω γυρω και να παίρνει παραπανω μαρμελαδα χωρις να φευγει πανω απο το μπισκοτακι και να μην κανουν σκασιματα.Εγω εβαλα ενα κουταλακι περιπου του γλυκου μαρμελαδα σε καθε μπισκοτακι,γινονται σαν μικρα ταρτακια ετσι!τα βγαζω ζεστα ζεστα απο εκει μεσα σε περιπτωσει που εχει χυθει καθολου μαρμελαδα να μην κολλήσουν στην μαφινιερα,ελπιζω να βοηθησα ως προς το σχημα!
    #
    Σχόλιο από k_tz, 6-8-10  
    Πολύ καλές οι συμβουλές σου Ζουζουνέλ!!! ;-)
    #
    Σχόλιο από karavour, 15-12-10  
    Πραγματικά πολύ νόστιμα! Ο συνδιασμός βουτύρου-βανίλιας-μαρμελάδας βερύκοκου είναι τέλειος. Ο άντρας μου ενθουσιάστηκε. Χρησιμοποίησα βούτυρο αγελάδος και 400γρ. αλεύρι μαλακό (αντί για 350). Μου πήρε όλο το βαζάκι μαρμελάδα. Έβαλα και από ένα αμυγδαλάκι πάνω στο κάθε μπισκοτο και τα έψησα 22 λεπτά στην κάτω θέση του φούρνου. Μόνο να παρατηρήσω πως ούτε κατά διάνοια δε βγαίνουν 50-100! Εμένα μου βγήκαν 25 μέτρια μπισκότα (2-3 μπουκιές το καθένα).
    #
    Σχόλιο από k_tz, 15-12-10  
    Σ' ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια!!! Κι εμάς αυτή η συνταγή μας αρέσει πολύ. Όσο αφορά στο πόσα κομμάτια θα βγουν, εξαρτάται καθαρά από το πόση ζύμη θα χρησιμοποιήσεις σε κάθε μπισκοτάκι. Εγώ τα κάνω μετρίου μεγέθους και αρκετά λεπτά (λιγότερο από μισό εκατοστό). Κι έτσι μου βγαίνουν γύρω στα 50. Από ότι είδα στη φωτογραφία σου (που ήταν πολύ ωραία παρεπιπτόντως), τα μπισκοτάκια σου ειχάν αρκετό πάχος, γι' αυτό σου βγήκαν μόνο 25. Τώρα αν τα κάνεις σε μέγεθος μπουκίτσας και λεπτά (mini μπισκοτάκια), βγαίνουν άνετα 100 κομμάτια. Αλλά το βασικό είναι να τα φτιάχνει ο καθένας στο πάχος που επιθυμεί. Και για να βγάλει τα κομμάτια που θέλει, προσαρμόζει τη δοσολογία των υλικών αναλόγως.
    #
    Σχόλιο από karavour, 15-12-10  
    α, γιαυτό τότε μου βγηκαν λίγα. Είπα κι εγώ, τόση διαφορά στην ποσότητα! Η αλήθεια είναι ότι εμείς τα προτιμάμε...παχουλά και λαχταριστά, γιατί αν τα κάνω μπουκίτσες θα τρώμε καμιά 10αριά στην καθισιά μας! Επίσης ξέχασα να πω ότι κοσκίνισα το αλεύρι με το μπεικιν, γιατί το συνηθίζω σε όλες τις ζύμες, αλλά φαντάζομαι ότι και αν δεν το κοσκινίσεις δε θα χει και μεγάλη διαφορά
    #
    Σχόλιο από k_tz, 15-12-10  
    Καλή η ιδέα σου! Λογικά θα βγαίνουν πιο αφράτα με το κοσκίνισμα. Θα τα κάνω έτσι κι εγώ την επόμενη φορά! :)
    #
    Σχόλιο από sammy21, 23-1-11  
    Μόλις τα έκανα, πολύ - πολύ νόστιμα και εύκολα...βγήκαν περίπου 66 πλάθοντας τη ζύμη σε μπαλάκια σαν καρύδι περίπου. έβαλα διάφορες χειροποίητες μαρμελάδες της μαμάς μου...έβαλα και βούτυρο τύπου κέρκυρας και μοσχομύρισαν!
    #
    Σχόλιο από k_tz, 26-1-11  
    sammy21, σ'ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια σου!!! Χάρηκα πολύ που σου άρεσαν τα μπισκοτάκια!
    #
    Σχόλιο από Natasa7, 26-7-11  
    Μπραβο σου!!! Πεντανοστιμα!!
    #
    Σχόλιο από k_tz, 26-7-11  
    Ευχαριστώ πολύ! Χαίρομαι που σου άρεσαν!
    #
    Σχόλιο από Λίνα Μ., 29-1-12  
    Τα μπισκοτάκια ήταν πανεύκολα και πεντανόστιμα!!!! Θα τα ξαναφτιάξω οπωσδήποτε! Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω να βάλω στη ζύμη και λίγο ξύσμα λεμόνι ή πορτοκάλι. Τώρα πρόσθεσα λίγο κονιάκ, βάζω πάντα όπου υπάρχουν αβγά!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    23 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 1-8-10  
    Παρα πολυ νοστιμα, τραγανα και ευκολα!
    Ευχαριστουμε για την συνταγη!
    #
    Σχόλιο από draga, 2-8-10  
    Πολυ ωραια η συνταγη την εκανα και εγω προσφατα απο το blog της Αλεξανδρας
    http://glykoapospiti.blogspot.com/2010/07/blog-post_23.html μονο που η ζαχαρη που βαζεις εσυ ειναι λιγοτερη, είναι οντως λίγ γλυκα
    #
    Σχόλιο από k_tz, 2-8-10  
    Ζουζουνέλ ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια!!!

    Draga από ένα αμερικάνικο σάιτ τη βρήκα τη συνταγή, αλλά δε θυμάμαι ποιο... Και σε εκείνο το σάιτ, έδινε την ποσότητα της ζάχαρης ακριβώς ίδια με της Αλεξάνδρας. Έχω φτιάξει τα μπισκοτάκια και με 220 γρ. ζάχαρη, αλλά μου φάνηκε ότι με αυτή την ποσότητα έβγαιναν κάπως σκληρά, γι' αυτό και τη μείωσα. :-)
    #
    Σχόλιο από draga, 2-8-10  
    Καλα εκανες και την μειωσες γιατι ηταν πολυ γλυκα. Σορρυ απλα εγω τα ειδα απο εκει με την ιδια εκτελεση,
    #
    Σχόλιο από k_tz, 2-8-10  
    Καλέ μη ζητάς συγγνώμη, ολά καλά!!! :-)
    Ευχαριστώ για τα πιρουνάκια!
    #
    Σχόλιο από κυκλαμινο, 4-8-10  
    Τα έφτιαξα και εγώ!
    Μόνο που μου βγήκαν αρκετά σκληρά!!
    Τα έκανα ακριβώς με τα υλικά που λες,όμως η ζύμη ήταν πολύ κολώδες,και αναγκάστηκα να προσθέσω αλεύρι κι άλλο.
    Λογικό το βρίσκω να βγουν σκληρά!
    Δεν μπορώ να κκταλάβω γιατί η ζύμη ήθελε και άλλο αλεύρι?
    Στο πλάσιμο δε,όταν έβαζα το δάχτυλο γι την λακούβα,έσκαγε γύρω-γύρω η ζύμη.
    Επίσης,η μαρμελάδα έγινε κάπως σκληρή επάνω.
    Όμωωωως,είναι απίστευτα νόστιμα!!!
    Προφανώς,κάπου φταίω εγώ!!
    #
    Σχόλιο από k_tz, 5-8-10  
    Κυκλάμινο δεν ξέρω γιατί σου έγινε κολλώδης η ζύμη... Μήπως ήταν πολύ ζεστό το βούτυρο και τράβηξε περισσότερο αλεύρι? Εγώ το χρησιμοποιώ κατευθείαν από το ψυγείο, γιατί τώρα με τις θερμοκρασίες που έχουμε μαλακώνει πολύ σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος. Η μαρμελάδα όντως βγαίνει λίγο σκληρή, γιατί με το ψήσιμο καραμελώνει η ζάχαρη που περιέχει. Αν θέλεις να το αποφύγεις αυτό, πιστεύω γίνεται βάζοντας περισσότερη μαρμελάδα πάνω από κάθε μπισκοτάκι. Τέλος, κι εμένα μου σπάει γύρω-γύρω η ζύμη όταν κάνω τη λακούβα (δες την φωτογραΦία μου). Αλλά νομίζω δεν φαίνεται άσχημο, ίσα-ίσα, μου αρέσει. Βέβαια η ζουζουνέλ είναι πιο καλλιτέχνης, της βγήκαν πολύ όμορφα και ολοστρόγγυλα!! :-)
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 6-8-10  
    Η αληθεια ειναι οτι και εγω εβαλα λιγο αλευρι παραπανω,για να μπορω να τα πλασω!
    Τωρα να σας πω το μυστικο που εγιναν στρογγυλα χωρις σκασιματα,ανοιξα φυλλο το ζυμαρακι περίπου 7 χιλιοστά παχος τα εκοψα με κουπ πατ και τα εβαζα με πολυ προσοχη (γιατι ειναι τριφτη η ζυμη τους και σπαει ευκολα) μεσα στην μαφινιερα τα μπισκοτακια ηταν λιγο πιο μεγαλα απο την διαμετρο που εχουν μεσα οι θηκες με αποτελεσμα να ανασηκώνονται λιγο γυρω γυρω και να παίρνει παραπανω μαρμελαδα χωρις να φευγει πανω απο το μπισκοτακι και να μην κανουν σκασιματα.Εγω εβαλα ενα κουταλακι περιπου του γλυκου μαρμελαδα σε καθε μπισκοτακι,γινονται σαν μικρα ταρτακια ετσι!τα βγαζω ζεστα ζεστα απο εκει μεσα σε περιπτωσει που εχει χυθει καθολου μαρμελαδα να μην κολλήσουν στην μαφινιερα,ελπιζω να βοηθησα ως προς το σχημα!
    #
    Σχόλιο από k_tz, 6-8-10  
    Πολύ καλές οι συμβουλές σου Ζουζουνέλ!!! ;-)
    #
    Σχόλιο από karavour, 15-12-10  
    Πραγματικά πολύ νόστιμα! Ο συνδιασμός βουτύρου-βανίλιας-μαρμελάδας βερύκοκου είναι τέλειος. Ο άντρας μου ενθουσιάστηκε. Χρησιμοποίησα βούτυρο αγελάδος και 400γρ. αλεύρι μαλακό (αντί για 350). Μου πήρε όλο το βαζάκι μαρμελάδα. Έβαλα και από ένα αμυγδαλάκι πάνω στο κάθε μπισκοτο και τα έψησα 22 λεπτά στην κάτω θέση του φούρνου. Μόνο να παρατηρήσω πως ούτε κατά διάνοια δε βγαίνουν 50-100! Εμένα μου βγήκαν 25 μέτρια μπισκότα (2-3 μπουκιές το καθένα).
    #
    Σχόλιο από k_tz, 15-12-10  
    Σ' ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια!!! Κι εμάς αυτή η συνταγή μας αρέσει πολύ. Όσο αφορά στο πόσα κομμάτια θα βγουν, εξαρτάται καθαρά από το πόση ζύμη θα χρησιμοποιήσεις σε κάθε μπισκοτάκι. Εγώ τα κάνω μετρίου μεγέθους και αρκετά λεπτά (λιγότερο από μισό εκατοστό). Κι έτσι μου βγαίνουν γύρω στα 50. Από ότι είδα στη φωτογραφία σου (που ήταν πολύ ωραία παρεπιπτόντως), τα μπισκοτάκια σου ειχάν αρκετό πάχος, γι' αυτό σου βγήκαν μόνο 25. Τώρα αν τα κάνεις σε μέγεθος μπουκίτσας και λεπτά (mini μπισκοτάκια), βγαίνουν άνετα 100 κομμάτια. Αλλά το βασικό είναι να τα φτιάχνει ο καθένας στο πάχος που επιθυμεί. Και για να βγάλει τα κομμάτια που θέλει, προσαρμόζει τη δοσολογία των υλικών αναλόγως.
    #
    Σχόλιο από karavour, 15-12-10  
    α, γιαυτό τότε μου βγηκαν λίγα. Είπα κι εγώ, τόση διαφορά στην ποσότητα! Η αλήθεια είναι ότι εμείς τα προτιμάμε...παχουλά και λαχταριστά, γιατί αν τα κάνω μπουκίτσες θα τρώμε καμιά 10αριά στην καθισιά μας! Επίσης ξέχασα να πω ότι κοσκίνισα το αλεύρι με το μπεικιν, γιατί το συνηθίζω σε όλες τις ζύμες, αλλά φαντάζομαι ότι και αν δεν το κοσκινίσεις δε θα χει και μεγάλη διαφορά
    #
    Σχόλιο από k_tz, 15-12-10  
    Καλή η ιδέα σου! Λογικά θα βγαίνουν πιο αφράτα με το κοσκίνισμα. Θα τα κάνω έτσι κι εγώ την επόμενη φορά! :)
    #
    Σχόλιο από sammy21, 23-1-11  
    Μόλις τα έκανα, πολύ - πολύ νόστιμα και εύκολα...βγήκαν περίπου 66 πλάθοντας τη ζύμη σε μπαλάκια σαν καρύδι περίπου. έβαλα διάφορες χειροποίητες μαρμελάδες της μαμάς μου...έβαλα και βούτυρο τύπου κέρκυρας και μοσχομύρισαν!
    #
    Σχόλιο από k_tz, 26-1-11  
    sammy21, σ'ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια σου!!! Χάρηκα πολύ που σου άρεσαν τα μπισκοτάκια!
    #
    Σχόλιο από Natasa7, 26-7-11  
    Μπραβο σου!!! Πεντανοστιμα!!
    #
    Σχόλιο από k_tz, 26-7-11  
    Ευχαριστώ πολύ! Χαίρομαι που σου άρεσαν!
    #
    Σχόλιο από Λίνα Μ., 29-1-12  
    Τα μπισκοτάκια ήταν πανεύκολα και πεντανόστιμα!!!! Θα τα ξαναφτιάξω οπωσδήποτε! Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω να βάλω στη ζύμη και λίγο ξύσμα λεμόνι ή πορτοκάλι. Τώρα πρόσθεσα λίγο κονιάκ, βάζω πάντα όπου υπάρχουν αβγά!
    #
    Σχόλιο από k_tz, 29-1-12  
    Ευχαριστώ πολύ! Ωραίες ακούγονται οι παραλλαγές σου, θα τις δοκιμάσω σίγουρα!
    #
    Σχόλιο από caramel1978, 9-9-13  
    5 πιρουνάκια και από μένα!! Έψαχνα καιρό για μια συνταγή να καταναλώσω τη μαρμελάδα βερύκοκο που είχα, αλλά είχε παραδέσει και δεν ήταν ωραία για το ψωμί μας. Έγιναν τέλεια! Έβαλα φρέσκο βούτυρο (όχι μαργαρίνη) και προσπάθησα να δώσω σχήμα με το πίσω μέρος ενός κουταλιού-μεζούρας για πιο στρογγυλό-ομοιόμορφο βαθούλωματακι. Παρατήρησα ότι "έσπαγε" το γύρω-γύρω στα τελευταία μπισκότα, ίσως επειδη άρχιζε να στεγνώνει η ζύμη (;), οι πρώτες 2 φουρνιές ήταν τέλειες! Μου βγήκαν 60 μπισκοτάκια, και όντως το βούτυρο παίζει ρόλο τελικά. Ευχαριστούμε για τη συνταγή! (θα προσπαθήσω να ανεβάσω και φωτό)Α! Και έβαλα ακριβώς τις δοσολογίες, δε χρειάστηκαν παραπάνω αλεύρι.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από nikianton, 26-3-14  
    Χρησιμοποιησα μαργαρινη πακετο κατευθειαν απο το ψυγειο αφου την ετριψα στον τριφτη για να αφρατεψει και να την χτυπησω πιο ευκολα με τη ζαχαρη.
    Εβαλα ακριβως την ποσοτητα αλευριου που λεει η συνταγη και εβαλα την ζυμη στο ψυγειο για λιγη ωρα να σφιξει.Πηρα με το κουταλι την ποσοτητα που ηθελα γιατι κολαγε λιγο η ζυμη και επλασα τα μπαλακια.Εβρεχα λιγο τον αντιχειρα μου για να κανω το βαθουλωμα. Το αποτελεσμα???Μου εγιναν πολυ πολυ αφρατα και δεν κρατησαν το σχημα τους....οποτε και λιγο παραπανω αλευρακι να εβαζα μαλλον δεν θα πειραζε!!!Πολύ ωραία η γευση τους και καλή ιδέα και για κέρασμα!!!Ισως την επόμενη φορά παραλείψω το μπέικιν για να μην φουσκωσουν.Ααααα ...τα εφτιαξα με μαρμελαδα φραουλα!!!

    2 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 4-8-10  
    Τα ξαναεφτιαξα με φρεσκο βουτυρο,μαρμελαδα ροδακινο και απο πανω εβαλα λιγο αμυγδαλο φιλε!ειναι παρα πολυ νοστιμα,την επομενη μερα ειναι ακομη πιο ωραια!!!!
    #
    Σχόλιο από k_tz, 4-8-10  
    Ζουζουνέλ πολύ καλές οι παραλλαγές σου!!! Χαίρομαι που σας άρεσαν!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Εξοπλισμός για κέικ, μπισκότα και πίτες
    Μέσα στο σάιτ μπορούμε να βρούμε πάρα πολλές συ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Μπισκότα και Ζύμη για μπισκότα στην κατάψυξη
    Φτιάξατε μήπως πάρα πολλά μπισκότα; Θέλετε να έχετ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Μπισκότα και κουλουράκια
    Ένα βιβλίο 56 αγαπημένων συνταγών, του/της kikibebe2
    ΣΙΓΟΥΡΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
    Ένα βιβλίο 13 αγαπημένων συνταγών, του/της nikianton
    ΜΠΙΣΚΟΤΑ
    Ένα βιβλίο 16 αγαπημένων συνταγών, του/της jvickyj
    μπισκότα
    Ένα βιβλίο 36 αγαπημένων συνταγών, του/της labrini58
    ΚΕ'Ι'Κ - ΜΠΙΣΚΟΤΑ-ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ-ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ
    Ένα βιβλίο 31 αγαπημένων συνταγών, του/της roulaz