Μπισκότα με μαρμελάδα βερίκοκο πανεύκολα
Πολύ νόστιμα και γρήγορα στην παρασκευή μπισκοτάκια!!! Ιδανικά για τον καφέ! Και με ελάχιστα υλικά...
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούν να γίνουν με όποια γεύση μαρμελάδας μας αρέσει.Αν φτιαχτούν με αγελαδινό βούτυρο (κι όχι φυτική μαργαρίνη) αποκτούν μία καταπληκτική μυρωδιά βουτύρου...
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπώ στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και τις βανίλιες, μέχρι να αφρατέψουν.
-
2
Προσθέτω το αυγό και συνεχίζω το ανακάτεμα.
-
3
Προσθέτω το αλεύρι και το μπέικιν.
-
4
Σταματώ το μίξερ και ανακατεύω ελαφρά με τα χέρια (χωρίς να ζυμώνω), μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη που ξεκολάει από τα τοιχώματα του μπολ.
-
5
Πλάθω μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού ή κερασιού (αναλόγως πόσο μεγάλα θέλω να βγουν τα μπισκοτάκια).
-
6
Στρώνω ένα ταψί με λαδόκολα και απλώνω μέσα τα μπαλάκια της ζύμης.
-
7
Πατάω το κάθε μπαλάκι με τον αντίχειρα, να πλατύνει και να σχηματιστεί ένα βαθούλωμα στη μέση.
-
8
Απλώνω από πάνω από λίγη μαρμελάδα (περίπου 1/3 κ.γ. σε κάθε μπισκότο).
-
9
Ψήνω στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
-
10
Βγάζω σε σχάρα να κρυώσουν.
Σχόλια (37)