kitrinos
kitrinos @cook_8451398
,

Τα μπισκότα είναι πολύ νόστιμα και θρεπτικά, χωρίς αυγά και βούτυρο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Όσο αφορά το άπλωμα των μπισκότων κατά το ψήσιμο, να πω ότι δεν είναι τόσο μεγάλο ώστε να ανησυχείτε για της αποστάσεις στο ταψί. Εγώ χρησιμοποιώ το ταψί της κουζίνας και κάνω τρεις σειρές οριζόντια και τέσσερις κάθετες και τα μπισκότα δεν ακουμπάνε καθόλου στο άπλωμα κατά το ψήσιμο.Όπως γράφω και στις οδηγίες, τα μπισκότα όταν βγαίνουν από τον φούρνο είναι πολύ μαλακά, αλλά μόλις κρυώσουν λίγο σφίγγουν, γι αυτό περιμένετε 5’ πριν τα μαζέψετε από το ταψί, όπως επίσης μόλις τα βγάλετε από τον φούρνο, βγάλτε τα μαζί με την λαδόκολλα, γιατί αν τα αφήσετε στο ταψί θα πάρουν περισσότερο χρώμα από κάτω, όχι ότι θα καούν, αλλά οπτικά το μπισκότο χάνει. Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα-βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

9 Minutes
12 κομμάτια
  1. 1/2 φλιτζάνι ταχίνι
  2. 1/2 φλιτζάνι μέλι
  3. 1 φλιτζάνι σπασμένη καρυδόψιχα
  4. 1/2 φλιτζάνι ξανθές σταφίδες
  5. 1 1/2 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης (κουάκερ) ή άλλες νιφάδες δημητριακών
  6. 1/2 φλιτζάνι σταγόνες κουβερτούρας ή μισή πλάκα κουβερτούρα (50 γραμ. περίπου) κομμένη σε μικρότερα κομμάτια
  7. 1/2 κουτ.του γλυκού κανέλα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ρίχνετε σ ένα μπολ το ταχίνι, το μέλι, την καρυδόψιχα, τις σταφίδες και την κανέλα και τα ανακατεύετε.

  2. 2

    Στη συνέχεια ρίχνετε λίγο λίγο την βρώμη ανακατεύοντας και στο τέλος προσθέτετε και την κουβερτούρα.

  3. 3

    Σ ένα ταψί απλώνετε μια λαδόκολλα και από το μείγμα παίρνετε κομμάτια στο μέγεθος περίπου ενός καρυδιού και το πλάθετε με τα χέρια σε μπαλάκι το οποίο πριν το βάλετε στο ταψί το πατάτε λίγο, όπως κάνουμε με τα μπιφτέκια (υπολογίστε περίπου 12 κομμάτια).

  4. 4

    Τα τοποθετείτε αραιά μέσα στο ταψί, γιατί τα μπισκότα απλώνουν με το ψήσιμο. Στο μεταξύ προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς (πάνω – κάτω) και τα ψήνετε για 10’. ΠΡΟΣΟΧΗ δεν χρειάζονται περισσότερο ψήσιμο.

  5. 5

    Όταν τα βγάλετε από τον φούρνο τα μπισκότα είναι πολύ μαλακά, γι αυτό πριν τα μαζέψετε αφήστε τα να κρυώσουν λίγο, αλλά βγάλτε τα από το ταψί με την λαδόκολλα.

  6. 6

    Όταν κρυώσουν αν δεν τα σερβίρετε, τα κλείνετε σε γυάλινο βάζο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (66)

maria.k
maria.k @cook_8457684
Πολύ ωραία η συνταγή σου! Αν και χρειάστηκα λίγο περισσότερο μέλι και ταχίνι για να δέσει με τα καρύδια,ήταν φοβερά. Πόσο καιρό μπορούν να διατηρηθούν στο βάζο?Λέω να κάνω μεγαλύτερες δόσεις.

Από

kitrinos
kitrinos @cook_8451398
στις
,
Είμαι από την μοναδική πόλη της Ελλάδος, που γράφεται με δυο “ΣΣ” και προφέρεται με... τρία “Λ”…ίσως και περισσότερα!!! Και γιατί να το κρύψω άλλωστε, το γουστάρω τρελλλά!!!
Δες περισσότερα