Μπισκότα με ζαχαρούχο γάλα και κομμάτια σοκολάτας
Βγαίνουν γύρω στα 25 πεντανόστιμα μπισκοτάκια.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι απο το βιβλίο του Στέλιου Παρλιάρου "Γλυκές ιστορίες".
Υλικά
-
220 γρ. βούτυρο αγελάδος
-
110 γρ. ζάχαρη
-
120 γρ. ζαχαρούχο γάλα
-
260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
-
λίγο αλάτι (στη μύτη από 1 κουτ. γλυκού)
-
100 γρ σταγόνες σοκολάτας
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και το ζαχαρούχο γάλα.
-
2
Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το μπείκιν πάουντερ και το αλάτι. Μόλις ομογενοποιηθούν προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε με μία κουτάλα να πάνε παντού.
-
3
Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 20 λεπτά για να σφίξει. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς. Καλύπτουμε το ταψί με ένα φύλλο λαδόκολλας.
-
4
Πλάθουμε με τα χέρια μικρές μπάλες στο μέγεθος ενός καρυδιού, και τις τοποθετούμε στο ταψί, αφήνοντας αποστάσεις μεταξύ τους γιατί θα απλωθούν στο ψήσιμο. Πιέζουμε ελαφρώς την επιφάνεια των μπισκότων με ενα πιρούνι. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά και τα αφήνουμε να σταθεροποιηθούν για λίγο πριν τα βγάλουμε απο την λαδόκολλα.
Σχόλια