Μπισκότα ψυγείου
Ένας εναλλακτικός τρόπος για να τρώμε εμείς και τα παιδιά μας βρώμη.
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι μια συνταγή της Μυρσίνης Λαμπράκη με μικρές παραλλαγές. Μπορούμε να προσθέσουμε επίσης μπισκότα τύπου π.χ. degestive, ξηρούς καρπούς ψιλοκομμένους ή και καρύδα. Η μοναδική θρεπτική αξία των νιφάδων βρώμης, έγκειται στην πλούσια περιεκτικότητα τους σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μεταλλικά στοιχεία, ιχνοστοιχεία και φυσικά σε φυτικές ίνες , των οποίων η ευεργετική δράση «αγκαλιάζει» το καρδιαγγειακό και το πεπτικό σύστημα.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο, το γάλα, τη ζάχαρη, το κακάο, την κουβερτούρα, και τη βανίλια. Σε σιγανή φωτιά τα ανακατεύουμε ώστε να λιώσουν (να μην καεί).
-
2
Προσθέτουμε τη βρώμη και τα corn flakes. Πρέπει να έχει κρυώσει λίγο το μείγμα για να παραμείνουν τραγανά ΑΝ θέλουμε τα δημητριακά μας και τελικά τα μπισκότα.
-
3
Ανακατεύουμε και με ένα κουτάλι της σούπας ρίχνουμε τα "μπισκότα" μας σε ταψί που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα. Το μείγμα μας πρέπει να είναι σχετικά παχύρευστο. Τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να στεγώσουν.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (5)
Ίσως το κάνω με μαργαρίνη Becel, κάποιο γλυκαντικό όπως σουκραλόζη και πιο πολύ βρώμη αντί για corn flakes.. Και με ένα ψησιματάκι στο φούρνο με αντιστάσεις θα 'ναι μια χαρά υγιεινά μπισκοτάκια!