Μπισκότα σαβουαγιάρ με μερέντα
Μια σοκολατένια απόλαυση που είδα στο νηστικό αρκούδι. Δοκιμάστε το. Αξίζει τον κόπο!
Λίγα μυστικά ακόμα
Καλή σας όρεξη!
Υλικά
-
500 γρ σαβουαγιάρ
-
500 ml γάλα
-
4 κουβερτούρες
-
1 κιλό μερέντα του εμπορίου ή σπιτική μερέντα (υπάρχει συνταγή εδώ)
-
2-3 σφινάκια λικέρ της αρεσκείας σας
-
1 φλυτζάνι κεράσια γλασέ
-
Λίγο νερό βρασμένο
-
Τρούφα για το γαρνίρισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την μερέντα με λίγο βρασμένο νερό, για να γίνει πιο αραιή.
-
2
Σε ένα πυρέξ στρώνουμε μια σειρά σαβουαγιάρ, αφού πρώτα τα έχουμε βουτήξει στο γάλα με το λικέρ.
-
3
Απλώνουμε την μισή μερέντα πάνω από τα μπισκότα.
-
4
Συνεχίζουμε με μια στρώση σαβουαγιάρ, την υπόλοιπη μερέντα και τέλειώνουμε με σαβουαγιάρ.
-
5
Σε μπεν μαρί λιώνουμε τις κουβερτούρες και περιχύνουμε το γλυκό μας.
-
6
Πασπαλίζουμε με τρούφα και διακοσμούμε με τα κερασάκια γλασέ.
Σχόλια (8)