Μπισκότα σαμπλέ με μαρμελάδα
Μπισκότα γεμιστά με μαρμελάδα, αφράτα και νόστιμα πολυ...
Υλικά
-
500 γρ. φυτίνη (θερμοκρασία δωματίου)
-
5 αυγά
-
1 ποτήρι νερού άχνη ζάχαρη
-
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
-
3 βανίλιες
-
1 πακέτο περίπου αλέυρι για όλες τις χρήσεις
-
μαρμελάδα της αρεσκέιας μας
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κτυπάμε με το μίξερ την φυτίνη μαζί με την άχνη ζάχαρη αρκετά καλα. Προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά.
-
2
Μετά ρίχνουμε τις βανίλιες και την μπέικιν πάουντερ.
-
3
Προσθέτουμε λίγο - λίγο το αλέυρι και ανακατέυουμε με το χέρι.
-
4
Ισως να μην χρειασθεί όλο το αλέυρι, εξαρτάται από το πόσο μεγάλα είναι τα αυγά. Φροντίζουμε η ζύμη μας να μην κολλάει στα χέρια και να είναι αρκετά αφράτη.
-
5
Χωρίσουμε την ζύμη μας σε 4 μέρη.
-
6
Ανοίγουμε την ζύμη μας περίπου μισό εκατοστό και κόβουμε τα μπισκότα μας έίτε με κουπ πατ είτε με ένα ποτήρι.
-
7
Αν θέλουμε ανόίγουμε στα μισά μπισκότα μία τρύπα στο κέντρο με δακτυλίθρα.
-
8
Ψηνουμε στους 170C στη μεσαία θέση, πάνω κατω, για περίπου 20 λεπτά.
-
9
Οταν κρυώσουν γεμίζουμε τα μισά με μαρμελάδα (1κ.γ γεματο μαρμελάδα βερικοκο πχ) και κολλάμε τα άλλα μισά από πάνω.
Σχόλια