Μπισκότα σαμπλέ

Bαθμολογία: 4.7619
       
 
21 ψήφοι
katenick, 02.07.11

Περιγραφή

Αφράτα μπισκοτάκια βουτύρου που λιώνουν στο στόμα. Πολύ νόστιμα και πολύ εύκολα!!!
Μπισκότα σαμπλέ

Τι χρειαζόμαστε:

  • 5 κούπες αλεύρι μπλέ
  • 1 1/2 κούπα βούτυρο* (σκληρο-μαλακωμενο)
  • 3/4 κούπας άχνη ζάχαρη
  • 2 κρόκους
  • 2 κ.σ. κονιάκ ή άλλο λικέρ**
  • βανίλια ή άλλο άρωμα
  • λίγο αλάτι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Μπισκότα
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Με φωτο , Εύκολο , Γρήγορο
Περιέχει: Αβγά , Έξτρα κρόκους
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

    Βήμα 1
    1) Xτυπάω στο μίξερ το βούτυρο, την άχνη,το αλάτι, τη βανίλια και το ξύσμα (αν χρησιμοποιησω) μέχρι να ασπρίσουν.
    Βήμα 2
    2) Προσθέτω τα κροκάδια και το κονιάκ και χτυπάω λίγο ακόμη.
    Βήμα 3
    3) Σε μια λεκάνη κοσκινίζω το αλέυρι και ρίχνω τα υλικά του μίξερ.
    Βήμα 4
    4) 'Διπλώνω' με γρήγορες κινήσεις μέχρι να έχω ενα ζυμαράκι. Δεν θέλει πολύ ζύμωμα. Η ζύμη θα σας βγεί πολυ αφράτη, αλλά δεν θα κολάει στα χέρια.
    Βήμα 5
    5) Σε αλευρωμένο πάγκο ανοίγω με τον πλάστη φύλλο οχι πολύ λεπτό, γιατί δεν φουσκώνει καθόλου.
    Βήμα 6
    6) Κοβω με κουπ-πατ.
    Βήμα 7
    7) Τοποθετω τα ξυλάκια στη μεση του μπισκότου με προσοχη για να μην βγούν απο κάτω.
    Βήμα 8
    8) Ψήνω στους 180 βαθμους(καλά προθερμασμένο φούρνο) για περιπου 20 λεπτά.
    Βήμα 9
    9) Είναι ψημένα όταν ροδίσουν οι άκρες (στη μέση θα είναι πιο λευκά).
    Βήμα 10
    10) Αφήστε τα να κρυώσουν μέσα στο ταψί. Βγαίνουν περίπου 17 μεγάλα μπισκότα (όπως το λουλούδι)
    Βήμα 11
    11) ή 35 μικρά (οπως το τρενακι).

    Λίγα μυστικά ακόμα

    *Η συνταγή ειναι απο ενα παλιό βιβλίο της Βέφας Αλεξιάδου και η αυθεντική συνταγή θέλει βούτυρο(τυπου λούρπαρκ) εγω ομως τα προτιμω με μαργαρινη (τυπου βιταμ). **Αν για αρωμα βάλω μόνο βανίλια βάζω κονιάκ, αλλά μπορώ να κάνω πολλούς συνδιασμούς: ξύσμα λεμόνι-λεμοντσέλο, ξύσμα πορτοκάλι-κουαντρο, κακάο-λικέρ καφε, εσανς πικραμίγδαλο-αμαρρέτο κ.α.

    Είναι πολύ νόστιμα σκέτα αλλά είναι φοβερά βουτυγμένα σε σοκολάτα, κολλημένα ανά 2 με μαρμελάδα ή  στολισμένα με ζαχαρόπαστα. Για να τα στολίσω με ζαχαρόπαστα τα περνάω με ενα πινελάκι με ελάχιστη μαρμελάδα, κόβω τη ζαχαρόπαστα με το ίδιο κουπ-πατ και το κολάω. Είναι πολύ εύκολο γιατί τα συγκεκριμένα μπισκότα δεν χάνουν το σχήμα τους.

    Αυτα τα μπισκοτακια τα κάνω αρκετά χρόνια και κρατώντας την βασική συνταγή κάνω πολλές παραλλαγές,κάντε κι εσείς δοκιμες! Μένουν φρέσκα κλεισμένα σε κουτί μπισκότων για κανα-δυό βδομάδες.

    Σχετικές συνταγές

      38 Όλα

      << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
      #
      Σχόλιο από katenick, 5-7-11  
      ξεχασα να πω οτι καλο ειναι να μην βαλετε και τις 5 κουπες μονομιας στη ζυμη,καλυτερα κρατηστε τη μια να τη βαζετε λιγη - λιγη.εμενα μου το παιρνει παντα ολο,αλλα κουπα απο κουπα διαφερει,οπως επισης παιζει ρολο κ το μεγεθος του αυγου.
      δοκιμαστε τα κ πιστευω οτι θα σας αρεσουν πολυ,εμενα ειναι τα αγαπημενα μου!!!
      #
      Σχόλιο από Σουλτάνα, 6-7-11  
      Τελεια αυτα τα μπισκοτακια τα πιτσιρικια θα ξετρελαθουν
      #
      Σχόλιο από chocomama, 6-7-11  
      Επειδή τα έχω δοκιμάσει από την ίδια την catenick είναι αφράτα,νόστιμα και βουτυράτα.Εγώ ξετρελλάθηκα το ίδιο και τα πιτσιρίκια μου!
      #
      Σχόλιο από tsoyrekaki, 21-10-11  
      5 και αλλά 5 να είχα και πάλι θα τα έβαζα τα πιρουνάκια τέλεια πανεύκολα και νόστιμα εγώ έβαλα πικραμύγδαλο τι να σου πω άλλο πράμα σας το συνιστώ
      Όσο για το αλεύρι μου το πήρε όλο κανονικά αρά έχουμε ίδια μεζούρα :) ευχαριστώ πολύ για την συνταγή :)
      #
      Σχόλιο από katenick, 21-10-11  
      χαιρομαι που δοκιμασες τη συνταγη μου κ σου αρεσε τσουρεκακι...πικραμυγδαλο;;;μμμ...
      #
      Σχόλιο από Rozana200406, 5-11-11  
      Εγω ειμαι απο τις τυχερες που δοκιμασα απο τα χερια της!!!Υπεροχα μπισκοτα,καντε τα!Ευχαριστουμε!!!
      #
      Σχόλιο από Ζουζουνελ, 10-12-11  
      Κατερινακι, τελεια τα μπισκοτακια σου,μου αρεσαν παρα πολυ!!Δεν μου πηρε ολο το αλευρι η κουπα μου ειναι των 220 γρμ,εγιναν αφρατα, και παντανοστιμα σε γευση!!Ευχαριστουμε για την συνταγη!!!
      #
      Σχόλιο από dcroula, 11-12-11  
      Kατάφερα να κάνω την ζύμη πολύ σκληρή....μπορώ να την σώσω;
      #
      Σχόλιο από angy, 11-12-11  
      Απίστευτα μπισκοτάκια αφρός με καταπληκτική γεύση βουτύρου.Σίγουρα από εδώ και πέρα θα είναι τα μπισκοτάκια που θα φτιάχνω συνέχεια.Δεν πρόλαβα να τα βγάλω από το ταψί και φαγώθηκαν.Καλές γιορτές σε όλους.
      #
      Σχόλιο από katenick, 11-12-11  
      κοριτσια οποιος δοκιμασει ξανατρωει!!!!χαιρομαι που τα δοκιμασατε.ρουλα μου,τι να πω...προφανος εβαλες ολο το αλευρι με τη μια,η' ηταν μικρα τα αυγα σου.αν κ αργα σου απαντω οτι εγω θα δοκιμαζα να προσθεσω αλλον ενα κροκο.ελπιζω να καταφερες να τα σωσεις!
      #
      Σχόλιο από dcroula, 11-12-11  
      Όχι Κατερίνα, δεν το έβαλα όλο το αλεύρι, γύρω στις 3-3,5 κούπες....ίσως να ήταν μικρά τα αυγά μου κι ίσως να μου έπεσε και λίγο λιγότερο το βούτυρο (220γρπερίπου)...
      Πιστεύεις ότι αν συμπληρώσω τα υλικά θα σωθεί η κατάσταση;
      #
      Σχόλιο από katenick, 13-12-11  
      ρουλα μου συγνωμη για την καθυστερημενη απαντηση...το βουτυρο που εβαλες ειναι πολυ λιγο.λεω 1 1/2 κουπα δηλαδη 330γρμ βουτυρο κι εσυ εβαλες μονο 220;;;
      #
      Σχόλιο από dcroula, 14-12-11  
      ΖΥΜΗ/ΡΟΥΛΑ=1

      Κατερινάκι μου, τελικά η ζύμη μου δεν πέτυχε, με δυσκόλεψε στο άνοιγμα παρόλο που είχε μαλακώσει σε σχέση με την αρχική υφή της.
      Απο γεύση είναι καλούλια αλλά όχι αφράτα......ΟΜΩΣ.....έτσι όπως φτιαχτήκανε έγιναν πολύ όμορφα!!!
      Κάποια στιγμή θα ξαναδοκιμάσω την συνταγή, δεν θέλω να περάσει το δικό της, χαχαχαχαα
      #
      Σχόλιο από Soulitsa, 15-12-11  
      Μου πηρε 4,5 κουπες αλευρι. Ευχαριστουμε για την συνταγη!!!!
      #
      Σχόλιο από zafirenia, 17-1-12  
      Νοστιμότατα.Μπράβο.
      #
      Σχόλιο από skystar, 1-2-12  
      Εγώ πάλι την έφτιαξα αλλά μου βγήκε μία ζύμη σχετικά σκληρή με καθόλου καλή συνοχή, αρκετά δύσκολη στο άνοιγμα με λίγα λόγια πολύ δυσκολοδούλευτη. Βέβαια δεν ρίχνω το φταίξιμο εξ ολοκλήρου στη συνταγή γιατί έβαλα αλεύρι σκληρό, κοινώς "μπλε", αλλά μάλλον katenick εννοείς "για όλες τις χρήσεις". Σωστά; Γιατί δεν βρίσκω κάτι άλλο που να έγινε λάθος... Εν αναμονή της απάντησης στην απορία μου εύχομαι καλό και γλυκό μήνα :-)
      #
      Σχόλιο από katenick, 2-2-12  
      skystar λυπαμαι που δεν σου πετυχαν τα μπισκοτακια.το φταιξιμο ειναι σιγουρα στο αλευρι.χρησιμοποιω το 'για ολες τις χρησεις' και ειναι αρκετες φορες που δεν μου παιρνει 5 κουπες αλευρι,αυτο απο οτι εχω δει κρινετε στο ποσο μεγαλα ειναι τα αυγα μου.
      ελπιζω να τα ξαναδοκιμασεις καποια στιγμη....
      #
      Σχόλιο από skystar, 2-2-12  
      Σ' ευχαριστώ katenick για την άμεση απάντηση. Η κούπα που χρησιμοποιώ είναι το "1 cup" από το σετάκι ζαχαροπλαστικής. Η ζύμη χαμένη πάντως δεν πήγε γιατί την έκανα βάση και έφτιαξα κρέμα λεμονιού και έριξα από πάνω και το έψησα και έγινε ένα γλυκάκι θαύμα. Σίγουρα θα την ξαναδοκιμάσω πάντως με το σωστό αλεύρι αυτή τη φορά και θα επανέλθω και για βαθμολογία. :-)
      #
      Σχόλιο από chalexandra, 6-2-12  
      πολύ νόστιμα μπισκότα....
      #
      Σχόλιο από ΛΟΥΚΡΗΤΙΑ44, 15-3-12  
      Πολύ νόστιμη κι εύκολη συνταγή!!! 'Εβαλα βανίλια και ξύσμα πορτοκαλιού και μοσχοβολούν!!!!
      << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

      29 Σχόλια

      << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
      #
      Σχόλιο από katenick, 5-7-11  
      ξεχασα να πω οτι καλο ειναι να μην βαλετε και τις 5 κουπες μονομιας στη ζυμη,καλυτερα κρατηστε τη μια να τη βαζετε λιγη - λιγη.εμενα μου το παιρνει παντα ολο,αλλα κουπα απο κουπα διαφερει,οπως επισης παιζει ρολο κ το μεγεθος του αυγου.
      δοκιμαστε τα κ πιστευω οτι θα σας αρεσουν πολυ,εμενα ειναι τα αγαπημενα μου!!!
      #
      Σχόλιο από Σουλτάνα, 6-7-11  
      Τελεια αυτα τα μπισκοτακια τα πιτσιρικια θα ξετρελαθουν
      #
      Σχόλιο από chocomama, 6-7-11  
      Επειδή τα έχω δοκιμάσει από την ίδια την catenick είναι αφράτα,νόστιμα και βουτυράτα.Εγώ ξετρελλάθηκα το ίδιο και τα πιτσιρίκια μου!
      #
      Σχόλιο από tsoyrekaki, 21-10-11  
      5 και αλλά 5 να είχα και πάλι θα τα έβαζα τα πιρουνάκια τέλεια πανεύκολα και νόστιμα εγώ έβαλα πικραμύγδαλο τι να σου πω άλλο πράμα σας το συνιστώ
      Όσο για το αλεύρι μου το πήρε όλο κανονικά αρά έχουμε ίδια μεζούρα :) ευχαριστώ πολύ για την συνταγή :)
      #
      Σχόλιο από katenick, 21-10-11  
      χαιρομαι που δοκιμασες τη συνταγη μου κ σου αρεσε τσουρεκακι...πικραμυγδαλο;;;μμμ...
      #
      Σχόλιο από Rozana200406, 5-11-11  
      Εγω ειμαι απο τις τυχερες που δοκιμασα απο τα χερια της!!!Υπεροχα μπισκοτα,καντε τα!Ευχαριστουμε!!!
      #
      Σχόλιο από Ζουζουνελ, 10-12-11  
      Κατερινακι, τελεια τα μπισκοτακια σου,μου αρεσαν παρα πολυ!!Δεν μου πηρε ολο το αλευρι η κουπα μου ειναι των 220 γρμ,εγιναν αφρατα, και παντανοστιμα σε γευση!!Ευχαριστουμε για την συνταγη!!!
      #
      Σχόλιο από angy, 11-12-11  
      Απίστευτα μπισκοτάκια αφρός με καταπληκτική γεύση βουτύρου.Σίγουρα από εδώ και πέρα θα είναι τα μπισκοτάκια που θα φτιάχνω συνέχεια.Δεν πρόλαβα να τα βγάλω από το ταψί και φαγώθηκαν.Καλές γιορτές σε όλους.
      #
      Σχόλιο από katenick, 11-12-11  
      κοριτσια οποιος δοκιμασει ξανατρωει!!!!χαιρομαι που τα δοκιμασατε.ρουλα μου,τι να πω...προφανος εβαλες ολο το αλευρι με τη μια,η' ηταν μικρα τα αυγα σου.αν κ αργα σου απαντω οτι εγω θα δοκιμαζα να προσθεσω αλλον ενα κροκο.ελπιζω να καταφερες να τα σωσεις!
      #
      Σχόλιο από dcroula, 14-12-11  
      ΖΥΜΗ/ΡΟΥΛΑ=1

      Κατερινάκι μου, τελικά η ζύμη μου δεν πέτυχε, με δυσκόλεψε στο άνοιγμα παρόλο που είχε μαλακώσει σε σχέση με την αρχική υφή της.
      Απο γεύση είναι καλούλια αλλά όχι αφράτα......ΟΜΩΣ.....έτσι όπως φτιαχτήκανε έγιναν πολύ όμορφα!!!
      Κάποια στιγμή θα ξαναδοκιμάσω την συνταγή, δεν θέλω να περάσει το δικό της, χαχαχαχαα
      #
      Σχόλιο από Soulitsa, 15-12-11  
      Μου πηρε 4,5 κουπες αλευρι. Ευχαριστουμε για την συνταγη!!!!
      #
      Σχόλιο από zafirenia, 17-1-12  
      Νοστιμότατα.Μπράβο.
      #
      Σχόλιο από skystar, 1-2-12  
      Εγώ πάλι την έφτιαξα αλλά μου βγήκε μία ζύμη σχετικά σκληρή με καθόλου καλή συνοχή, αρκετά δύσκολη στο άνοιγμα με λίγα λόγια πολύ δυσκολοδούλευτη. Βέβαια δεν ρίχνω το φταίξιμο εξ ολοκλήρου στη συνταγή γιατί έβαλα αλεύρι σκληρό, κοινώς "μπλε", αλλά μάλλον katenick εννοείς "για όλες τις χρήσεις". Σωστά; Γιατί δεν βρίσκω κάτι άλλο που να έγινε λάθος... Εν αναμονή της απάντησης στην απορία μου εύχομαι καλό και γλυκό μήνα :-)
      #
      Σχόλιο από skystar, 2-2-12  
      Σ' ευχαριστώ katenick για την άμεση απάντηση. Η κούπα που χρησιμοποιώ είναι το "1 cup" από το σετάκι ζαχαροπλαστικής. Η ζύμη χαμένη πάντως δεν πήγε γιατί την έκανα βάση και έφτιαξα κρέμα λεμονιού και έριξα από πάνω και το έψησα και έγινε ένα γλυκάκι θαύμα. Σίγουρα θα την ξαναδοκιμάσω πάντως με το σωστό αλεύρι αυτή τη φορά και θα επανέλθω και για βαθμολογία. :-)
      #
      Σχόλιο από chalexandra, 6-2-12  
      πολύ νόστιμα μπισκότα....
      #
      Σχόλιο από ΛΟΥΚΡΗΤΙΑ44, 15-3-12  
      Πολύ νόστιμη κι εύκολη συνταγή!!! 'Εβαλα βανίλια και ξύσμα πορτοκαλιού και μοσχοβολούν!!!!
      #
      Σχόλιο από katenick, 16-3-12  
      ευχαριστω πολυ για τα πιρουνακια σας κοριτσια και για τις φωτογραφιες, και λουκρητια....το μπισκοτακι στην κουπα τελειο!!!
      #
      Σχόλιο από Αλεξανδρα ΚΙΛΚΙΣ, 16-3-12  
      #
      Σχόλιο από karavour, 13-6-12  
      κατερίνα μου πολύ ωραία αυτή η συνταγή των μπισκότων. να πω ότι τα έκανα με σκληρό αλεύρι γιατί δεν έιχα απλό μπλε, και μου έγιναν σούπερ τραγανά, ακριβώς όπως μ'αρέσουν, γιατί τα πολύ αφράτα δε μου αρέσουν για μπισκότα. Τα έψησα ακριβώς 20΄και έβαλα βανίλια και λικέρ αμαρέτο. Στη μισή δόση μου πήρε 2 κούπες και κάτι ψιλά αλεύρι και έβαλα ένα αυγό ολόκληρο και όχι μονο τον κρόκο. Το μόνο αρνητικό ότι "μάζεψαν" λίγο στο ψήσιμο, με αποτέλεσμα να μην κάθεται ακριβώς από πάνω η ζαχαρόπαστα και να πρέπει να την κόψω ελαφρώς με μαχαιράκι για να προσαρμοστεί. Στη μισή δόση μου βγήκαν 20 μέτρια μπισκότα
      #
      Σχόλιο από katenick, 13-6-12  
      Ειρήνη μου σε ευχαριστω για τα πιρουνακια! Μα τοσο πολύ σου μάζεψαν που ήθελε κόψιμο η ζαχατοπαστα;εμένα μου βγαίνουν ίσα ίσα άντε να εξέχει ελάχιστα,οχι ενοχλητικά! Μμμ! Με αμαρεττο πρέπει να μοσχομυρισαν!
      << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

      8 Ερωτήσεις

      #
      Σχόλιο από dcroula, 11-12-11  
      Kατάφερα να κάνω την ζύμη πολύ σκληρή....μπορώ να την σώσω;
      #
      Σχόλιο από dcroula, 11-12-11  
      Όχι Κατερίνα, δεν το έβαλα όλο το αλεύρι, γύρω στις 3-3,5 κούπες....ίσως να ήταν μικρά τα αυγά μου κι ίσως να μου έπεσε και λίγο λιγότερο το βούτυρο (220γρπερίπου)...
      Πιστεύεις ότι αν συμπληρώσω τα υλικά θα σωθεί η κατάσταση;
      #
      Σχόλιο από katenick, 13-12-11  
      ρουλα μου συγνωμη για την καθυστερημενη απαντηση...το βουτυρο που εβαλες ειναι πολυ λιγο.λεω 1 1/2 κουπα δηλαδη 330γρμ βουτυρο κι εσυ εβαλες μονο 220;;;
      #
      Σχόλιο από katenick, 2-2-12  
      skystar λυπαμαι που δεν σου πετυχαν τα μπισκοτακια.το φταιξιμο ειναι σιγουρα στο αλευρι.χρησιμοποιω το 'για ολες τις χρησεις' και ειναι αρκετες φορες που δεν μου παιρνει 5 κουπες αλευρι,αυτο απο οτι εχω δει κρινετε στο ποσο μεγαλα ειναι τα αυγα μου.
      ελπιζω να τα ξαναδοκιμασεις καποια στιγμη....
      #
      Σχόλιο από mini noikokira, 22-3-12  
      ποσα μπισκοτακια βγαινουν;;;;;;;;;;;;;
      #
      Σχόλιο από katenick, 3-12-12  
      νατασσουλινι,στεναχωριεμαι που σου απετυχαν τοσο πολυ!!!
      την συνταγη δεν μπορω να την διορθωσω,δεν ξερω αν καποια διαχειριστρια θα μπορουσε. παντως με το αλευρι παιζει μεγαλο ρολο το βουτυρο. αλλη δοσολογια μου παιρνει με βουτυρο αγελαδος και αλλη με φυτικο βουτυρο. το οτι ηταν αλυρωδη καο λασπωδη θα πει οτι δεν ψηθηκαν σωστα οταν ειναι σωστα(σε ψησιμο και υλικα) "λιωνουν στο στομα". και ναι,ειναι λιγο αγλυκα για να ισορροπουν με τη ζαχαροπαστα,το γλασσο ή τη σοκολατα.
      εγω τα φτιαχνω παρα πολυ συχνα και δεν μου αποτυχαινουν,τους εχω παρει τον αερα ομως!
      #
      Σχόλιο από katenick, 22-3-13  
      Μιχαλιτσα ευχαριστω για τα πιρουνακια! Το κακάο το βαζω με το μάτι περιπου 1/4 της κούπας και αντικαθιστω το αλεύρι με αυτό. Χαιρομαι που σου πέτυχαν,εγω φαίνεται τους έχω παρει τον αέρα κ δεν κολλάω πουθενά.
      Μπορει να σας φαίνονται λιγο αγλυκα αλλα με ζαχαροπαστα επάνω εξισορροπείτε η γεύση :)
      #
      Σχόλιο από Διδυμομανούλα!, 27-12-13  
      Πολύ καλά, μπράβο κι από μένα! Τα εφτιαξα με ζαχαρόπαστα από πάνω και χριστουγεννιάτικα σχήματα και έκαναν θραύση! Το μόνο "ελάττωμα" είναι ότι τα μπισκότα μου "μπήκαν" λίγο και περίσσευε λίγο η ζαχαρόπαστα. Ξέρει καμιά γιατί μπορεί να συνεβη αυτό? Το αλεύρι λίγο λίγο γιατί ούτε εμένα το σήκωσαν όλο. Αν τα φτιάξετε σκέτα προσθεστε λίγη ζάχαρη, αλλά με ζαχαρόπαστα δε χρειάζεται, εξισορροπεί εκείνη τη γλύκα!

      1 Παραλλαγές

      #
      Σχόλιο από natasoulini, 2-12-12  
      Σηκώθηκα σήμερα να τα φτιάξω με το γιο μου για να τα παρει αύριο στο νηπιαγωγείο να κερασει τα παιδάκια. Δυστυχώς με απογοήτευσαν...η ζύμη βγήκε σφιχτή και τριφτη. Ίσως έπρεπε να διευκρινιστεί στις οδηγίες ότι δε βάζουμε το αλεύρι εξαρχής ολο...η ότι τα αυγα πρέπει να έιναι XL. Σαν εμφανιση επίσης δεν βγήκαν καθόλου καλα. Χρησιμοποίησα λίγο ακόμη βούτυρο μήπως μαλακωσει κάπως η ζύμη. Η γεύση τους τελικα αλευρωδης και αγλυκη και βγήκαν σκληρά και κάπως λασπωδη στο κέντρο. Καμία σχέση δηλαδή με Αυτό που λέμε λιώνουν στο στόμα...και δυστυχώς τώρα πρέπει να κάτσω να κάνω κι αλλα με αλλη συνταγη γιατι υποσχέθηκα στο γιο μου τα μπισκοτακια...

      Δε ξέρω τι απο όλα έφταιξε καθώς χρησιμοποίησα μεζουρα, τα υλικά ήταν στην θερμοκρασία που έπρεπε... Αλλα καλο θα ήταν κάποιες διευκρινίσεις να διορθώνονται στην διαδικασία της συνταγής εφόσον παρατηρούνται για να μην πετάμε τα υλικά και ξοδεύουμε το χρόνο μας και άδικα...με στεναχωρεί όταν συμβαίνει Αυτό... :(

      Άλλες φωτογραφίες

      Σχετικά άρθρα

      Ασφαλή νωπά αυγά
      Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
      Χορτοφαγία
      Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
      Τα μυστικά του μπισκότου
      Μήπως προσπαθείτε να πετύχετε το τέλειο μπισκότ...
      Τα αυγά στην κουζίνα μας
      Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
      Μπισκότα και Ζύμη για μπισκότα στην κατάψυξη
      Φτιάξατε μήπως πάρα πολλά μπισκότα; Θέλετε να έχετ...

      Σχετικές οδηγίες

      Μπισκότα κλόουν
      Προστέθηκε από janomeritou

      Το tip της ημέρας

      Βάψτε οικολογικά κόκκινα αυγά, βράζοντάς τα σε νερό ίσα ίσα να καλύπτονται, μαζί με 4 τουλάχιστον ψιλοκομμένα παντζάρια και ένα φλιτζάνι του καφέ ξίδι.

      Τη συνταγή προτείνουν:

      pasxalina
      Ένα βιβλίο 27 αγαπημένων συνταγών, του/της voula 64
      Μπισκότα
      Ένα βιβλίο 15 αγαπημένων συνταγών, του/της christmast
      Μπισκότα/κουλουράκια
      Ένα βιβλίο 51 αγαπημένων συνταγών, του/της georgia1
      κέικ-ζύμες-μπισκοτοκουλουράκια-βασιλόπιτες-τσουρέκια
      Ένα βιβλίο 126 αγαπημένων συνταγών, του/της zafirenia
      Μπισκότα - Κουλούρια
      Ένα βιβλίο 39 αγαπημένων συνταγών, του/της JulieVaiopoulou