Μπισκότα Σοκολάτας χωρίς ψήσιμο

Amanda
Amanda @AmandasCooking
,

Τώρα που ο...λογαριασμός του ρεύματος έχει πάρει την ανηφόρα, είναι ευκαιρία να φτιάχνουμε καλούδια χωρίς ανάμματα φούρνου - συμφωνείτε;-) Ορίστε λοιπόν μια πολύ νόστιμη συνταγή που δεν χρειάζεται ψήσιμο!

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή αυτή την είχα δει πριν αρκετά χρόνια στην εκπομπή "Πρωινός Καφές" (τότε που η Μενεγάκη ήταν ακόμα στον ΑΝΤ1.) Από τότε, έχει τιμητική θέση στο ετήσιο χειμερινό μενού μας! Στη φωτογραφία βλέπετε μπαλίτσες από τα περισσεύματα της ζύμης (τα "κανονικά" μπισκότα προορίζονταν για κέρασμα, οπότε και "φυγαδεύτηκαν" αμέσως για να μην...εξαφανιστούν πριν την ώρα τους!) Ακόμα και μπαλίτσες να τα κάνετε, είναι μούρλια! Όταν ετοιμάσετε τη ζύμη, πρέπει να ανοίξετε το φύλλο αμέσως, γιατί η ζύμη αυτή σφίγγει γρήγορα (λόγω της σοκολάτας που κρυώνει.) Εγώ προσωπικά, χρησιμοποιώ σοκολάτα γάλακτοςαπό κει και πέρα, είναι θέμα γούστου! Δεν χρειάζονται ψυγείο - τα διατηρείτε σε τάπερ. Αν θέλετε, δοκιμάστε τα! Καλές Γιορτές να' χουμε, με υγεία πάνω απ' όλα!-)

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

περίπου 25 μεγάλα μπισκότα
  1. 600 γρ. μπισκότα πτι-μπερ
  2. 250 γρ. πλάκες σοκολάτας (όχι κουβερτούρα ή υγείας αλλά, γάλακτος ή λευκή σοκολάτα)
  3. 200 γρ. κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά
  4. 1 σακούλα του 1/2 κιλού ζάχαρη άχνη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Θρυμματίζουμε τα μπισκότα πτι μπερ στο multi ή στο μίξερ, μέχρι να γίνουν σκόνη.

  2. 2

    Τα ρίχνουμε σε μια πλαστική λεκάνη ή ένα μεγάλο μπωλ.

  3. 3

    Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι ν’ αρχίσει να βράζει. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τις πλάκες σοκολάτας (κομμένες σε κομμάτια.) Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα. Ρίχνουμε μέσα και την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει κι αυτή. Μετά, αδειάζουμε το μείγμα της κατσαρόλας μέσα στη σκόνη των μπισκότων και ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας, μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη.

  4. 4

    Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο με τον πλάστη και, παίρνοντας κουπ-πατ σε όποια σχήματα μας αρέσουν ή χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι, «κόβουμε» μπισκότα και τα απλώνουμε σε ταψί ή πιατέλα, το ένα δίπλα στο άλλο. Τα αφήνουμε εκεί για 1 (μία) μέρα, ώστε να «στεγνώσουν» από την υγρασία τους και να γίνουν συμπαγή. Μετά, αν θέλουμε, τα διακοσμούμε με διάφορα είδη γλάσου, ή ό, τι άλλο σκεφτεί η φαντασία μας!

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

Από

Amanda
Amanda @AmandasCooking
στις
,