κύρια φωτογραφία συνταγής Μπισκότα της μαμάς με μελάσα

Μπισκότα της μαμάς με μελάσα

thaliot
thaliot @cook_8471262

Η συνταγή είναι πολύ γρήγορη και εύκολη. Θα την λατρέψουν οι μικροί μας φίλοι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλετε αντί για καρύδα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακατέργαστη ζάχαρη.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 3/4 φλ. τσαγιού μαργαρίνη
  2. 1/4 φλ. τσαγιού μελάσα
  3. 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη ακατέργαστη
  4. 2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  5. 2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  6. 1 κουτ. γλυκού κανέλα τριμμένη
  7. 1/4 κουτ. γλυκού γαρίφαλο τριμμένο
  8. 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  9. 1/2 φλ. τσαγιού Ινδική καρύδα τριμμένη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα κατσαρολακι λιώνουμε τη μαργαρίνη σε χαμηλή φωτιά. Το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη μελάσα και τη ζάχαρη ανακατεύοντας με σύρμα.

  2. 2

    Μόλις λιώσει η ζάχαρη, προσθέτουμε ανακατεύοντας το αυγό και συνεχίζουμε με το αλεύρι, τη σόδα, την κανέλα, το γαρίφαλο και το αλάτι.

  3. 3

    Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη και μετά βάζουμε τη ζύμη στην κατάψυξη για 15 λεπτά.

  4. 4

    Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια μεγέθους 3 εκατοστά περίπου και πασπαλίζουμε με την καρύδα.

  5. 5

    Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα σε αρκετή απόσταση μεταξύ τους και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 10 λεπτά.

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

xrysapap
xrysapap @cook_8455650
Τα έκανα, αλλά χωρίς την καρύδα από πάνω. Πολύ νόστιμα!!

Από

thaliot
thaliot @cook_8471262
στις