Μπισκότα της μαμάς με μελάσα
Η συνταγή είναι πολύ γρήγορη και εύκολη. Θα την λατρέψουν οι μικροί μας φίλοι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλετε αντί για καρύδα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακατέργαστη ζάχαρη.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα κατσαρολακι λιώνουμε τη μαργαρίνη σε χαμηλή φωτιά. Το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη μελάσα και τη ζάχαρη ανακατεύοντας με σύρμα.
-
2
Μόλις λιώσει η ζάχαρη, προσθέτουμε ανακατεύοντας το αυγό και συνεχίζουμε με το αλεύρι, τη σόδα, την κανέλα, το γαρίφαλο και το αλάτι.
-
3
Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη και μετά βάζουμε τη ζύμη στην κατάψυξη για 15 λεπτά.
-
4
Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια μεγέθους 3 εκατοστά περίπου και πασπαλίζουμε με την καρύδα.
-
5
Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα σε αρκετή απόσταση μεταξύ τους και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 10 λεπτά.
Σχόλια (4)