Μπισκοτάκια Πτι Φουρ

miammy
miammy @cook2316
,

Τα αγαπημένα μπισκοτένια κουλουράκια γεμιστά με μαρμελάδα και επικάλυψη σοκολάτας ή τρούφας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Για όποιον απορει που ειναι τα αυγα στη συνταγή... δεν εχει.. κι εγω παραξενεύτηκα πολυ αλλα βγαινει τέλειο το αποτέλεσμα και χωρις αυτα! Η ζύμη δεν απλώνει καθόλου στο ταψι, είναι σφιχτη οταν τα βαζετε στο φούρνο οπότε φροντίστε να ειναι λεπτά τα μπισκότα που θα φτιάξετε για να μην φαινονται τεράστια μετά που θα τα ενώσετε ανά δύο. Η συνταγή νομίζω είναι της κυρίας Βέφας Αλεξιάδου αλλα δεν είμαι σίγουρη γιατι την ειχα γραψει απο παλια σε ενα μπλοκάκι και τωρα μετα απο πολύ καιρο τη θυμήθηκα και την εφτιαξα..

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 250 γρ. μαργαρίνη
  2. 1/4 κ.γ. αλάτι
  3. 1 βανίλια (σκόνη)
  4. 1/4 φλ. λευκό κρασί
  5. 4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  6. Για το γέμισμα και το στόλισμα
  7. σοκολάτα λιωμένη
  8. τρούφα σοκολάτας

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε το βούτυρο με το μίξερ να γίνει αφράτο. (Να μην είναι λιωμένο αλλά σε θερμοκρασία δωματίου)

  2. 2

    Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και το άρωμα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το μειγμα ομοιογενές.

  3. 3

    Ρίχνουμε μέσα το κρασί. Αφήνουμε το μίξερ και ανακατεύουμε με μια σπατουλα το μιγμα, να ενωθει και το κρασί.

  4. 4

    Αρχίζουμε να ρίχνουμε στη συνέχεια το αλεύρι λίγο-λίγο ανακατεύοντας πάλι με τη σπάτουλα στην αρχη και προς το τέλος με το χέρι. Οταν έχουμε ρίξει ολο το αλεύρι θα πρέπει να έχουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη.

  5. 5

    Πλάθουμε μπισκοτάκια με το χέρι ή τα φτιάχνουμε με κορνέ μπισκότων και τα στρώνουμε σε λαδόκολλα.

  6. 6

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν πολυ ελαφρα, περίπου 15 λεπτά ανάλογα με το φούρνο.

  7. 7

    Οταν κρυώσουν τα κολλάμε ανα δύο με μαρμελαδα ενδιάμεσα και βουτάμε τα μισα σε σοκολατα λιωμενη ή αλειφουμε με μαρμελαδα και τρούφα...ή οτι αλλο στόλισμα μας αρέσει!)

Αντιδράσεις

Σχόλια

Από

miammy
miammy @cook2316
στις
,