christmast
christmast @christ_mast91

Γρήγορο γλυκό ψυγείου με μπισκότα, μπανάνα και μερέντα. Εξαφανίζεται ταχύτατα!

Λίγα μυστικά ακόμα

σημ.1Το λικέρ μπορεί να είναι οποιοδήποτε. Προσωπικά, χρησιμοποίησα σπιτικό λικέρ βερύκοκο που έδωσε υπέροχο άρωμα στο γλυκό.σημ.2Εκτός από τις νιφάδες σοκολάτας, μπορείτε να πασπαλίσετε το γλυκό με αμύγδαλο φιλέ.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

240 Minutes
12-14 άτομα
  1. 450 γρ. μπισκότα Digestive
  2. 2 φακέλους φυτική σαντιγί
  3. γάλα (σύμφωνα με τις οδηγίες της σαντιγί)
  4. 2 μπανάνες σε φέτες
  5. 1 σφηνάκι λικέρ της αρεσκείας σας
  6. 300 γρ. μερέντα
  7. νιφάδες μαύρης σοκολάτας (προαιρετικά)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μια λεκάνη σπάμε σε κομματάκια τα μπισκότα.

  2. 2

    Πασπαλίζουμε με το λικέρ και ανακατεύουμε να "ποτίσουν" τα μπισκότα.

  3. 3

    Προσθέτουμε τις μπανάνες και ανακατεύουμε.

  4. 4

    Χτυπάμε στο μίξερ τη σαντιγί μέχρι να σφίξει.

  5. 5

    Κρατάμε λίγη (περίπου 4-5 κ.σ.) σε ένα πιάτο και προσθέτουμε την υπόλοιπη ποσότητα στη λεκάνη με τα μπισκότα και ανακατεύουμε.

  6. 6

    Στρώνουμε το μίγμα σε ένα ορθογώνιο πυρέξ.

  7. 7

    Ανακατεύουμε καλά τη μερέντα με τη σαντιγί που κρατήσαμε και στρώνουμε δημιουργώντας "νερά" πάνω από το μίγμα μπισκότων.

  8. 8

    Πασπαλίζουμε με τις νιφάδες σοκολάτας, σκεπάζουμε το πυρέξ με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει για περίπου 3-4 ώρες.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

alexgr
alexgr @cook_8475157
Λοιπόν την έκανα χθες σε μια γιορτή, γενικά πήρε αρκετά καλές κριτικές. Στα θετικά να γράψω ότι σαν κλασσικό γλυκό ψυγείου ήταν ελαφρύ, νόστιμο και σχετικά εύκολο στην παρασκευή. Το κάτω κομμάτι βγαίνει κάπως σαν μους με ελαφριά γεύση μπανάνας. Ίσως θα ήταν καλύτερο να θρυματισσω εντελώς τα μπισκότα, καθώς τα κομματάκια μπισκότου δεν έδιναν ιδιαίτερα ωραία αίσθηση στην γλώσσα επειδή ήταν όλο αρκετά υγρό και αφρατο. Όσον αφορά την επικάλυψη περίμενα κάπως καλύτερο αποτέλεσμα. Παρόλο που είχε μερεντα, ήταν σαν αραιή κρέμα κακάο και δεν έκανε την αντίθεση που ήθελα με την μπανάνα. Μια έντονη και πικρή σοκολάτα ίσως θα πήγαινε καλύτερα. Κατά τ' άλλα ήταν μια χαρά.

Από

christmast
christmast @christ_mast91
στις
Aγαπώ τη μαγειρική και μ'αρέσει να πειραματίζομαι με νέες γεύσεις και ιδέες. "Παντρεύω" την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με την ξένη και συχνά αυτοσχεδιάζω. Ένοχη απόλαυση η σοκολάτα με ιδιαίτερη αδυναμία στην πραλίνα φουντουκιού.
Δες περισσότερα

Κορυφαία αναζήτηση σε