Μπισκοτόκρεμα για μεγάλους
Είναι ένα ελαφρύ και εύκολο γλυκό ψυγείου.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα για να βράσει, ανακατευοντάς το συχνά. Μόλις είναι έτοιμο και το βγάλουμε από την φωτιά ρίχνουμε μέσα τη μαργαρίνη και την ζάχαρη και ανακατεύουμε.
-
2
Σ'ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά μαζί με το κάστερ πάουντερ και μόλις ομογενοποιηθούν ρίχνουμε και το κακάο.
-
3
Εφόσον ενσωματωθεί και το κακάο, ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με το γάλα και ανάβουμε την φωτιά στο χαμηλό. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ρευστή κρέμα.
-
4
Τοποθετούμε τα μπισκότα, χωρίς να τα σπάσουμε, σε ένα τάπερ(30x20εκ.) δημιουργώντας μια στρώση με μπισκότα. Ρίχνουμε από πάνω την μισή κρέμα και έπειτα φτιάχνουμε ακόμη μια στρώση από μπισκότα. Τέλος, ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα. Εάν θέλουμε πασπαλίζουμε από πάνω λίγη τρούφα ή τριμμένο μπισκότο.
-
5
Το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες και μετά...απολαμβάνουμε!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια