Μπισκοτοζελέ

Bαθμολογία: 4.8256
       
 
86 ψήφοι
popaki, 29.01.08

Περιγραφή

Μια δροσερή και πανεύκολη συνταγή.

Μπισκοτοζελέ
photo: ANGOLINA

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 πακετο μπισκοτα πτι-μπερ
  • 2 κουτιά κρέμα στιγμής βανίλια
  • 2 κουτιά ζελέ φράουλα
  • 1 ποτήρι γάλα
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Γλυκά ψυγείου
Εποχιακά: Καλοκαιρινή
Δυσκολία: Μέχρι 4 υλικά
Περιέχει: Γάλα
Σερβίρει: 6-8 ανάλογα το πυρέξ
Κόστος:
(5 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(7 ψήφοι)
Προετοιμασία: 15' (3 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 0' (3 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Πρώτα φτιάχνουμε το ζελέ και το βάζουμε στο ψυγείο.
  2. Μετά φτιάχνουμε την κρέμα στιγμής όπως λένε οι οδηγίες στο κουτί.
  3. Έπειτα βρέχουμε στο γάλα τα πτι-μπερ (όχι πολύ απλώς τα βουτάμε) και κάνουμε σε ένα πυρέξ μια στρώση απο τα μπισκότα. Ρίχνουμε απο πάνω την κρέμα βανίλια και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο.
  4. Όταν το ζελέ αρχίζει να πήζει (προσοχή όχι πολύ) τότε το στρώνουμε απο πάνω απο το γλυκό και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει εντελώς το ζελέ.

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι ένα πανεύκολο γλυκό, το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι το ζελέ να μήν έχει πήξει εντελώς. Γιατί άμα πήξει εντελώς δεν θα μπορέσετε να το βάλετε πάνω στο γλυκό ενώ άμα δεν πήξει λίγο όταν θα ρίξετε το ζελέ πάνω στο γλυκό, θα έρθει το ζελέ κάτω απο τα μπισκότα γιατί θα είναι αραιό. (αν σας πήξει και δεν το προλάβετε βάλτε λίγο ζεστό νερό και ανακατέψτε το)

Σχετικές συνταγές

    102 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από mama, 29-1-08  
    Είναι πολύ γευστικό και γρήγορο.Εγώ τρίβω στο μπλέντερ τα μπισκότα και τα ζυμώνω με ελάχιστο γάλα και κονιάκ.Μετά απλώνω την κρέμα στογμής και βάζω ψυγείο τουλάχιστον μία ωρα.Μέτά αραδιάζω κομμάτια φρούτων στην κρέμα φτιάχνω το ζελέ και το ρίχνω απαλά με μία κουτάλα λίγο λίγο και ξαναβάζω στο ψυγείο.Μόλις γίνει το ζελέ είναι έτοιμο.Στο ζελέ βάζω παραπάνω νερό για να μην γίνει πολύ σκληρό και χωρίζει από τα κομμάτια!!!Αχ καλοκαιράκι!!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 29-1-08  
    Ειναι πολυ δροσιστικο γι αυτο το χω βαφτισει ¨"Δροσερο"!
    #
    Σχόλιο από popaki, 30-1-08  
    Υπάρχουν πολλές παραλλαγές σε αυτό το γλυκό. Μπορείς να βάλεις αντί για βανίλλια, σοκολάτα κ αντί για ζελέ φράουλα, μπανάνα ή ανανά. Όπως και να ΄χει είναι δροσερό κ καλοκαιρινό.
    #
    Σχόλιο από mariposa, 14-5-08  
    Είναι φοβερό αυτό το γλυκό ειδικά το καλοκαίρι, τρελαινόμαστε!Το έχω κάνει σε διάφορες παραλλαγές γεύσεων, αλλά βάζω και δεύτερη στρώση μπισκότα!
    #
    Σχόλιο από mariposa, 14-5-08  
    Ξέχασα να πω πως πολλές φορές το φτιάχνω σε ατομικά μπολάκια παγωτού (χωρίς δεύτερη στρώση μπισκότου) και γαρνίρω με οτιδήποτε υπάρχει!
    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 11-7-08  
    Είναι παρά πολύ ωραίο και δροσερό γλυκάκι!
    το φτιάχνω κι εγώ αυτό το μόνο που στο ζελέ βάζω και φρούτα η τα προσθέτω απο πάνω σε σχέδιο αν είναι π.χ. ροδάκινο κομπόστα κόβω φετούλες και κάνω σχέδια! αφού πρώτα τα χωρίσω σε κομμάτια!
    #
    Σχόλιο από annouk, 13-7-08  
    Παρα πολυ ωραια συνταγη,οτι πρεπει για το καλοκαιρι.εγω μεσα στο γαλα εβαλα κ λιγο κονιακ για να παρουν γευση τα μπισκοτα ενω προσεθεσα κ φρουτα στο ζελε κ κομματακια μπισκοτου στη κρεμα.επισης τη κρεμα την εφτιαξα με αυγο -οπως εμεις κανουμε το κρεμα.
    το μονο προβλημα ηταν οτι δεν περιμενα πολυ ωρα κ ενω ειχαν κρυωσει κ τα 2 το ζελε πηγε στον πατο του ταψιου.δεν ηταν τοσο ωριαο εμφανισιακα αλλα σε γευση μια χαρα!
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 14-7-08  
    Το έφτιαξα με μια παραλλαγή:Έβαλα μπισκότα αφού τα βούτηξα στο γάλα από πάνω μια στρώση μαρμελάδα φράουλα, από πάνω πάλι μπισκότα και στη συνέχεια κανονικά τα υπόλοιπα.Έγινε φανταστικό!!!!
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 14-7-08  
    Το γλυκό αυτό το φτιάχνω και γώ μόνο που χρησιμοποιώ μπισκότα μιράντα και τα βουτάω σε σιρόπι κομπόστας γάλα και λίγο κονιάκ!!!Μπισκότα κρέμα μπισκότα ζελέ και από πάνω φρούτα και λίγο σιρόπι!!!Τέλεια!!!!Μιαμ μιαμ μιαμ μιαμ
    #
    Σχόλιο από Gogo24, 2-11-08  
    Καλήσπέρα!!! Έφτιαξα την συγκεκριμένη συνταγή λόγω του άντρα μου που τρελλαίνεται για ζελέ.. εμένα δεν μου αρεσει το ζελέ καθόλου, γι αυτό και δεν δοκίμασα το γλυκό.. Όμως ο καλός μου μου είπε να σας βάλω 5 αστεράκια!!! Συγχαρητήρια λοιπόν!!!
    #
    Σχόλιο από zoe, 2-11-08  
    Η πεθερά μου το έκανε με φρυγανιές ,τις μεγάλες του φούρνου, τις ραντιζε απο πάνω και γινοταν σαν παντεσπάνι η βάση.
    #
    Σχόλιο από τουιτι, 12-2-09  
    ε καλα κλασικοτατη συνταγη καλοκαιριου φοβερη και ευκολη................
    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 4-3-09  
    Τέλειο γλυκό !!! Εγώ βάζω μία στρώση κρέμα βανίλιας και μία σοκολάτας.Το φτιάχνω και τον χειμώνα,χωρίς τον ζελέ όμως και βάζω τρούφα σοκολάτας!!!
    #
    Σχόλιο από vicvicvic, 27-5-09  
    Καλά το τι παραλλαγές μπορούν να γίνουν σ' αυτή τη συνταγή δεν λέγεται! το πιο φοβερό που έχω δοκιμάσει είναι γιαούρτι ανακατεμένο στο ζελέ και φρέσκα βυσσινα! νιαμ νιαμ!
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 21-6-09  
    Πραγματικά κλασική συνταγή . Είχα καιρό να τη φτιάξω .
    #
    Σχόλιο από Senda990, 20-7-09  
    Πω πω τι μου θύμισες! Έχω καιρό να το φτιάξω και με έβαλες σε πειρασμό τώρα...
    #
    Σχόλιο από monbebe, 30-7-09  
    Μας αρέσει πάρα πολύ.
    Εχει πολλές παραλλαγές και είναι ευέλικτη συνταγή για όλα τα γούστα.
    #
    Σχόλιο από glykoula, 30-7-09  
    5 πιρουνακια γιατικ εγω ετσι το κανω, και καμια φορα τα μπισκοτα τα βουταω και σε λιγο λικερ ή κονιακ μαζι με το γαλα για παραπανω γευση
    #
    Σχόλιο από ΒΑΣΙΑLAST, 21-8-09  
    teleio.. to exei kanei h manoula m tha to kanw kai egw aurio.. miammmmmmm !!
    #
    Σχόλιο από delicious, 22-8-09  
    Eγώ βάζω κρέμα ζαχαροπλαστικής (την φτιάχνω μόνη μου, όχι έτοιμη) και ζελέ με γεύση κεράσι στο οποίο έχω αντικαταστήσει το μισή ποσότητα νερού (κρύου) με χυμό πορτοκάλι. Το αποτέλεσμα είναι super!!!!!!!!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>

    79 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 29-1-08  
    Ειναι πολυ δροσιστικο γι αυτο το χω βαφτισει ¨"Δροσερο"!
    #
    Σχόλιο από annouk, 13-7-08  
    Παρα πολυ ωραια συνταγη,οτι πρεπει για το καλοκαιρι.εγω μεσα στο γαλα εβαλα κ λιγο κονιακ για να παρουν γευση τα μπισκοτα ενω προσεθεσα κ φρουτα στο ζελε κ κομματακια μπισκοτου στη κρεμα.επισης τη κρεμα την εφτιαξα με αυγο -οπως εμεις κανουμε το κρεμα.
    το μονο προβλημα ηταν οτι δεν περιμενα πολυ ωρα κ ενω ειχαν κρυωσει κ τα 2 το ζελε πηγε στον πατο του ταψιου.δεν ηταν τοσο ωριαο εμφανισιακα αλλα σε γευση μια χαρα!
    #
    Σχόλιο από Gogo24, 2-11-08  
    Καλήσπέρα!!! Έφτιαξα την συγκεκριμένη συνταγή λόγω του άντρα μου που τρελλαίνεται για ζελέ.. εμένα δεν μου αρεσει το ζελέ καθόλου, γι αυτό και δεν δοκίμασα το γλυκό.. Όμως ο καλός μου μου είπε να σας βάλω 5 αστεράκια!!! Συγχαρητήρια λοιπόν!!!
    #
    Σχόλιο από τουιτι, 12-2-09  
    ε καλα κλασικοτατη συνταγη καλοκαιριου φοβερη και ευκολη................
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 21-6-09  
    Πραγματικά κλασική συνταγή . Είχα καιρό να τη φτιάξω .
    #
    Σχόλιο από Senda990, 20-7-09  
    Πω πω τι μου θύμισες! Έχω καιρό να το φτιάξω και με έβαλες σε πειρασμό τώρα...
    #
    Σχόλιο από monbebe, 30-7-09  
    Μας αρέσει πάρα πολύ.
    Εχει πολλές παραλλαγές και είναι ευέλικτη συνταγή για όλα τα γούστα.
    #
    Σχόλιο από glykoula, 30-7-09  
    5 πιρουνακια γιατικ εγω ετσι το κανω, και καμια φορα τα μπισκοτα τα βουταω και σε λιγο λικερ ή κονιακ μαζι με το γαλα για παραπανω γευση
    #
    Σχόλιο από ΒΑΣΙΑLAST, 21-8-09  
    teleio.. to exei kanei h manoula m tha to kanw kai egw aurio.. miammmmmmm !!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 23-8-09  
    Πολύ δροσερό και ελαφρύ.Την συνταγή την ζήταγα χρόνια απο κάποια φίλη, τώρα δεν χρειάζεται να περιμένω κανέναν χάρη σε όλες εσάς.
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 23-8-09  
    Κλασική και πετυχημένη συνταγή για γλυκό χωρίς πολλά πολλά (ούτε πολλή δουλειά ούτε πολλές κατσαρόλες και μίξερ ούτε πολλές τύψεις!χιχι). Περνάει από γενιά σε γενιά και πάντα γίνεται ανάρπαστο το γλυκάκι αυτό!
    Σήμερα το έχω επιδόρπιο έτσι βανίλια φράουλα (αν και γίνονται άπειροι συνδυασμοί) με digestives στον πάτο.
    #
    Σχόλιο από vakvili, 1-10-09  
    Το εφτιαξα μαζι με τιν 11χρονη αδερφη μου στα γενεθλια του πατερα μου το καλοκαιρι.ειναι κατι παραπανω απο νοστιμο για τοσο ελαφρυ γλυκο!!Αν και εκανα το λαθος και το ζελε πηγε απο κατω η γευση του παρεμεινε υπεροχη.
    #
    Σχόλιο από ion9, 24-2-10  
    #
    Σχόλιο από feggaraki, 9-3-10  
    Νόστιμο δροσερό γλυκάκι και ελαφρύ.Το φτιάχνω χρόνια.
    #
    Σχόλιο από CHRISA1628, 28-3-10  
    παρα πολυ ωραιο!!!!!!
    #
    Σχόλιο από lia k, 30-3-10  
    μμμμμμμ πολυ νοστιμο και ελαφρι οτι πρεπει για να καλυψεις τη λιγουρα σου χωρις πολλες θερμιδες!!!
    #
    Σχόλιο από VASILIKI_THESS, 23-4-10  
    πολυ ωραια η συνταγη αυτη... Μια μερα που πειραματιζομουν στην μαγειρικη το εφτιαξα τυχαια... επρεπε ομως να βρω και ονομα... Επειδη το αγαπω πολυ αυτο το γλυκακι το ονομασα Αγαπουλη!!!
    #
    Σχόλιο από mairouli!, 11-5-10  
    to ftiaksa kai gw i mikroula tis pareas.... kai den xreiastike na kanei tipota i mamaka.....
    #
    Σχόλιο από korina m, 20-5-10  
    Ωραιο το γλυκακι σου popaki,ευκολο,γρηγορο,νοστιμο,ελαφρυ[οτι πρεπει για οσους κανουν διαιτα].
    #
    Σχόλιο από christinaxs, 20-5-10  
    υπέροχο, δροσερό, πανεύκολο και οικονομικό γλυκάκι! κομμένα τα παγωτά πλέον!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    6 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από yotakef, 16-3-10  
    επειδη θελω να φτιαξω την συνταγη και να μην εχω "αποτυχια" με το ζελε ως προς την εμφανιση του γλυκου....!!!! αν εφτιαχνα το ζελε και το εβαζα στο ψυγειο να παγωσει και μετα εβαζα απο παω την κρεμα και τα μπισκοτα, δηλαδη να το εφτιαχνα αναποδα, επειτα εβαζα το μπολ σε λιγο ζεστο νερο για να μπορει να ξεφορμαριστει το ζελε και το αναποδογυριζα σε μια πιατελα θα πετυχενε???? απλα φοβαμαι οτι και να ψιλοπηξει το ζελε και το βαλω απο πανω δεν θα ειναι ομοιομορφο!τι λετε και εσεις?
    #
    Σχόλιο από loca, 1-7-10  
    ακουγεται υπεροχο!! αν το φτιάξω με σαβουαγιαρ γίνεται???
    #
    Σχόλιο από Poodle!, 6-11-12  
    Σας παρακαλώ μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πως μεταφέρουμε το ζελέ πάνω από την κρέμα; Δεν έχω πολυ-καταλάβει..
    #
    Σχόλιο από popaki, 6-11-12  
    όταν φτιάξεις το ζελέ και το βάλεις στο ψυγείο σε ένα μπολ, πριν πήξει εντελώς, το ρίχνεις πάνω στην κρέμα. Για να καταλάβεις, αν είναι ρευστό τότε θα διαλύσει το ζελέ την κρέμα. Πρέπει να είναι λίγο ρευστό έτσι όταν το ρίξεις σιγά σιγά με μία κουτάλα, θα μείνει επάνω στην κρέμα. Το βάζεις πάλι στο ψυγείο και θα είναι έτοιμο όταν έχει πήξει για τα καλά το ζελέ.
    #
    Σχόλιο από popaki, 6-11-12  
    όταν φτιάξεις το ζελέ και το βάλεις στο ψυγείο σε ένα μπολ, πριν πήξει εντελώς, το ρίχνεις πάνω στην κρέμα. Για να καταλάβεις, αν είναι ρευστό τότε θα διαλύσει το ζελέ την κρέμα. Πρέπει να είναι λίγο ρευστό έτσι όταν το ρίξεις σιγά σιγά με μία κουτάλα, θα μείνει επάνω στην κρέμα. Το βάζεις πάλι στο ψυγείο και θα είναι έτοιμο όταν έχει πήξει για τα καλά το ζελέ.
    #
    Σχόλιο από Belladonna021, 4-6-13  
    Οταν λες 2 κουτια κρεμα βανιλια και 2 κουτια ζελε φραουλα εννοεις 4 φακελακια απο το καθενα? Γιατι το καθε κουτι εχει 2 φακελους μεσα...

    17 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από mama, 29-1-08  
    Είναι πολύ γευστικό και γρήγορο.Εγώ τρίβω στο μπλέντερ τα μπισκότα και τα ζυμώνω με ελάχιστο γάλα και κονιάκ.Μετά απλώνω την κρέμα στογμής και βάζω ψυγείο τουλάχιστον μία ωρα.Μέτά αραδιάζω κομμάτια φρούτων στην κρέμα φτιάχνω το ζελέ και το ρίχνω απαλά με μία κουτάλα λίγο λίγο και ξαναβάζω στο ψυγείο.Μόλις γίνει το ζελέ είναι έτοιμο.Στο ζελέ βάζω παραπάνω νερό για να μην γίνει πολύ σκληρό και χωρίζει από τα κομμάτια!!!Αχ καλοκαιράκι!!
    #
    Σχόλιο από popaki, 30-1-08  
    Υπάρχουν πολλές παραλλαγές σε αυτό το γλυκό. Μπορείς να βάλεις αντί για βανίλλια, σοκολάτα κ αντί για ζελέ φράουλα, μπανάνα ή ανανά. Όπως και να ΄χει είναι δροσερό κ καλοκαιρινό.
    #
    Σχόλιο από mariposa, 14-5-08  
    Είναι φοβερό αυτό το γλυκό ειδικά το καλοκαίρι, τρελαινόμαστε!Το έχω κάνει σε διάφορες παραλλαγές γεύσεων, αλλά βάζω και δεύτερη στρώση μπισκότα!
    #
    Σχόλιο από mariposa, 14-5-08  
    Ξέχασα να πω πως πολλές φορές το φτιάχνω σε ατομικά μπολάκια παγωτού (χωρίς δεύτερη στρώση μπισκότου) και γαρνίρω με οτιδήποτε υπάρχει!
    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 11-7-08  
    Είναι παρά πολύ ωραίο και δροσερό γλυκάκι!
    το φτιάχνω κι εγώ αυτό το μόνο που στο ζελέ βάζω και φρούτα η τα προσθέτω απο πάνω σε σχέδιο αν είναι π.χ. ροδάκινο κομπόστα κόβω φετούλες και κάνω σχέδια! αφού πρώτα τα χωρίσω σε κομμάτια!
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 14-7-08  
    Το έφτιαξα με μια παραλλαγή:Έβαλα μπισκότα αφού τα βούτηξα στο γάλα από πάνω μια στρώση μαρμελάδα φράουλα, από πάνω πάλι μπισκότα και στη συνέχεια κανονικά τα υπόλοιπα.Έγινε φανταστικό!!!!
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 14-7-08  
    Το γλυκό αυτό το φτιάχνω και γώ μόνο που χρησιμοποιώ μπισκότα μιράντα και τα βουτάω σε σιρόπι κομπόστας γάλα και λίγο κονιάκ!!!Μπισκότα κρέμα μπισκότα ζελέ και από πάνω φρούτα και λίγο σιρόπι!!!Τέλεια!!!!Μιαμ μιαμ μιαμ μιαμ
    #
    Σχόλιο από zoe, 2-11-08  
    Η πεθερά μου το έκανε με φρυγανιές ,τις μεγάλες του φούρνου, τις ραντιζε απο πάνω και γινοταν σαν παντεσπάνι η βάση.
    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 4-3-09  
    Τέλειο γλυκό !!! Εγώ βάζω μία στρώση κρέμα βανίλιας και μία σοκολάτας.Το φτιάχνω και τον χειμώνα,χωρίς τον ζελέ όμως και βάζω τρούφα σοκολάτας!!!
    #
    Σχόλιο από vicvicvic, 27-5-09  
    Καλά το τι παραλλαγές μπορούν να γίνουν σ' αυτή τη συνταγή δεν λέγεται! το πιο φοβερό που έχω δοκιμάσει είναι γιαούρτι ανακατεμένο στο ζελέ και φρέσκα βυσσινα! νιαμ νιαμ!
    #
    Σχόλιο από delicious, 22-8-09  
    Eγώ βάζω κρέμα ζαχαροπλαστικής (την φτιάχνω μόνη μου, όχι έτοιμη) και ζελέ με γεύση κεράσι στο οποίο έχω αντικαταστήσει το μισή ποσότητα νερού (κρύου) με χυμό πορτοκάλι. Το αποτέλεσμα είναι super!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Molly, 27-5-10  
    Πολύ ωραίο και δροσιστικό γλυκάκι! Εγώ έβαλα μπισκότα digestive & κανέλας τριμμένα τα οποία τα ράντισα με λίγο γάλα και κονιάκ.
    #
    Σχόλιο από Devil_7, 1-6-10  
    Εγώ τη φτιάχνω με φρυγανιές για βάση τις οποίες δεν τις βουτάω στο γάλα αλλά ρίχνω από πάνω τους σιρόπι.
    #
    Σχόλιο από Senda990, 9-7-10  
    Το μυστικό για να μην πέσει σίγουρα το ζελέ στον πάτο είναι να αφήσεις τα μπισκότα με την κρέμα να παγώσουν στο ψυγείο και το καυτό ζελέ να κρωώσει χωρίς να πήξει. Εχθές ο αντρούλης μου έκανε την εξής παραλαγή:
    Έβαλε μια στρώση μπισκότα, από πάνω κρέμα βανίλια, ξανά μια στρώση μπισκότα και από πάνω κρέμα σοκολάτα. Έριξε τέλος το ζελέ, συγκεκριμένα με γεύση φρούτων του δάσους. Πολύ περιποιημένο γλυκάκι και δροσερό. Ότι πρέπει για τώρα το καλοκαίρι.
    #
    Σχόλιο από strmel, 14-1-12  
    Να δοκιμάσεις κάτω απο τα μπισκότα να βάλεις κρέμα άνθος αραβοσίτου στιγμής που να την έχεις όμως διαλύσει σε πορτοκαλάδα βιοχύμ αντί για γάλα!! άλλη φάση εντελώς..
    #
    Σχόλιο από mairiada, 29-5-12  
    απο παιδι αυτο το γλυκο.στο χωριο μου στον εβρο ολο το καλοκαιρι δεν υπηρχε σπιτι που να μην το εχει μολις τελιωνε ξανα και ξανα..μονο που την βαση του την κανουμε με φρυγανιες τις οποιες τις βουταμε σε σιροπι 1 φλ.ζαχαρη 1 φλ.νερο
    #
    Σχόλιο από Olgitsa, 24-6-12  
    Υπεροχη συνταγη!!!
    Την κανω συχνα αλλα αυτη τη φορα εκανα τις εξης παραλλαγες:
    Εβρεξα τα μπισκότα σε γαλα με σιρόπι απο κομποστα ροδακινο και λιγο κονιακ. Σιροπι προσθεσα και στην κρέμα στιγμης αφαιρωντας αντιστοιχη ποσοτητα γαλακτος. Τελος, οταν προσθεσα στο ζελε στην κρεμα σκορπισα στην επιφανεια κομματακια κομποστας.
    Το αποτελεσμα ηταν εξαιρετικο! Απο τα καλυτερες επιλογες για ενα ελαφρυ δροσιστικο καλοκαιρινο γλυκακι!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Τούρτες
    Οι τούρτες είναι αναπόσπαστο κομμάτι ενός εορτα...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 48 αγαπημένων συνταγών, του/της T.C.G.
    Δοκιμασμένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 33 αγαπημένων συνταγών, του/της dimitrakont
    Γλυκά ψυγείου
    Ένα βιβλίο 88 αγαπημένων συνταγών, του/της murto
    Γλυκα ψυγειου και Τουρτες
    Ένα βιβλίο 45 αγαπημένων συνταγών, του/της sugarchef
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 39 αγαπημένων συνταγών, του/της anny2002