κύρια φωτογραφία συνταγής Μπλακ Φόρεστ
natasoulini
natasoulini @cook_8461285
,Κύπρος

Μια δροσερή ανάλαφρη τούρτα χωρίς σιρόπια...

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ όταν την έκανα πήρα κομπόστα που είναι ειδικά για μπλακ φόρεστ και είναι παχύρρευστη οπότε δε χρειάστηκε να κάνω όλη την ετοιμασία των κερασιών και έτσι ήταν ακόμα πιο εύκολη!Π αντεσπάνι-σαντιγύ-κομπόστα και τέλειωσα!!!Το παντεσπάνι που χρησιμοποιεί η συνταγή είναι τρομερά αφράτο και εξαιτίας της γλύκας της κομπόστας δε χρειάζεται σιρόπιασμα καθόλου!Εμένα είναι η αγαπημένη του άντρα μου γιατί είναι γευστική και ελαφριά... Φτιάξτε τη και θα με θυμηθείτε!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 6 αυγά μεγάλα
  2. 1 ποτήρι ζάχαρη
  3. 6 μικρές κουταλιές αλέυρι
  4. 4 κουταλιές κακάο
  5. 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  6. 3 κουταλιές κονιάκ
  7. 1 κομπόστα κεράσι 540 γραμμάρια
  8. 1 κουταλιά ζάχαρη
  9. 1 1/2 κουταλιά κορν φλάουερ
  10. 2 dream topping χτυπημένα με 1 1/2-1 3/4 ποτηριού γάλα
  11. λίγη κουβερτούρα σοκολάτα χοντροξυσμένη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το κακάο και ρίχνετε σε αυτά το μπέικιν πάουντερ.

  2. 2

    Στίβετε στα απράδια λεμόνι (6-8 σταγόνες) και τα κτυπάτε σε μαρέγκα σφικτή.

  3. 3

    Κτυπάτε καλά τους κρόκους μέχρι να ασπρίσουν, προσθέτετε τη ζάχαρη και εξακολουθείτε να κτυπάτε μέχρι να γίνουν σαν κρέμα.

  4. 4

    Ρίχνετε το κονιάκ και λίγο λίγο το μίγμα με το αλεύρι και σταματάτε το μίξερ.

  5. 5

    Τελευταία ρίχνετε λίγη λίγη τη μαρέγκα ενώ ανακατεύετε ελαφρά από κάτω προς τα πάνω με κουτάλι.

  6. 6

    Βάζετε λαδόκολλα σε φόρμα Νο.23 και ρίχνετε το μίγμα μέσα.

  7. 7

    Ψήνετε σε μέτριο και ήδη προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λεπτά. Η επιτυχία του εξαρτάται από το ψήσιμο. Προσέξτε να μη βαρυψηθεί και στεγνώσει. Βάζετε μαχαίρι πρώτα 1-2 εκατοστά από το κέντρο και μετά στο κέντρο του γλυκίσματος.Αν το μαχαίρι βγει στεγνό λίγο μακριά από το κέντρο και από το κέντρο λίγο υγρό είναι έτοιμο.

  8. 8

    Μόλις το βγάλετε από το φούρνο το αφήνετε να κρυώσει και αφαιρείτε τη λαδόκολλα. Όταν κρυώσει καλά το κόβετε οριζόντια σε τρία κομμάτια.

  9. 9

    Έχετε ήδη χτυπήσει το dream topping και έχετε ήδη ετοιμάσει τα κεράσια ως εξήςστραγγίζετε τα κεράσια από το ζουμί τους, τα κόβετε στη μέση και αφαιρείτε το κουκούτσι.

  10. 10

    Διαλύετε το κορν φλάουερ στο ζουμί της κομπόστας και τα βάζετε σε κατσαρολάκι με τη 1 κουταλιά ζάχαρη.Το βάζετε στη φωτιά και ανακατεύετε διαρκώς μέχρι να κοχλάσει.Όταν κρυώσει ενώ κατά διαστήματα το ανακατεύετε, ρίχνετε μέσα και τα κεράσια.

  11. 11

    Τοποθετείτε μια βάση του παντεσπανιού σε πιατέλα, πάνω από αυτή απλώνετε dream topping και πάνω από αυτό το μισό μίγμα κερασιού.

  12. 12

    Συνεχίζετε με το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι, dream topping και το υπόλοιπο μίγμα κερασιού και από πάνω βάζετε το τρίτο κομμάτι παντεσπάνι.

  13. 13

    Καλύπτετε όλη την τούρτα με τη σαντιγύ που έχει μείνει Σκορπίζετε από πάνω μπόλικη σοκολάτα κουβερτούρα και το βάζετε ψυγείο. Αν επιθυμείτε, διακοσμείτε και με κερασάκια γλασέ για πιο ωραία εμφάνιση.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

sinfulsonia
sinfulsonia @cook_8456550
την εφτιαξα για την μαμα μου ... τρελαινεται για κερασια ... η κομποστα κερασι ειναι απο τα χερακια μου!!!

Από

natasoulini
natasoulini @cook_8461285
στις
,Κύπρος