Μπλατσαρόπιτα
Χορτόπιτα από το Καπέσοβο! Μιαμμμμ!
Υλικά
-
1 κιλό χόρτα διάφορα
-
1/3 φλ. μαϊντανό
-
1/3 φλ. άνηθο
-
1/3 φλ. δυόσμο
-
1 φλ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
-
250 γρ φέτα τριμμένη
-
1 φλ. λάδι
-
1 φλ. νερό
-
2,5 φλ. καλαμποκάλευρο
-
1 αυγό
-
1 φλ. ξινόγαλο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένω, κόβω και ζεματίζω να χόρτα. Στραγγίζω και ανακατεύω με τα αρωματικά, τη φέτα και το λάδι, να ενωθούν.
-
2
Σε μπωλ ανακατεύω το ξινόγαλο με το νερό. Προσθέτω και το καλαμποκάλευρο να γίνει χυλός.
-
3
Βουτυρώνω ένα ταψί και ρίχνω το μισό χυλό. Προσθέτω τα χόρτα και καλύπτω με τον υπόλοιπο χυλό.
-
4
Ψήνω στο 200 για 50'.
Σχόλια (3)