Μπόμπα υπερ - σοκολάτας
Η καλή γειτόνισσα-φίλη μου έμαθε μια πανεύκολη τούρτα σοκολάτας που θυμίζει βόμβα λόγω σχήματος και λόγω θερμίδων!!! Μην τη φοβηθείτε, είναι πολύ εύκολη και αξίζει δοκιμής!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η καλύτερη επιλογή είναι το φουντούκι μέσα και έξω γιατί θυμίζει μερέντα. Επίσης, το έχω δοκιμάσει με κερασάκια από κονσέρβα αφού πρώτα τα στράγγιξα πολύ καλά.
Υλικά
-
2 μεγάλα πακέτα μπισκότα σοκολάτας γεμιστά (κομμένα περίπου στα 4 με το χέρι)
-
125 γρ. κουβερτούρα
-
500 γρ. κρέμα γάλακτος
-
Επικάλυψη
-
200 γρ. κρέμα γάλακτος
-
125 γρ. κουβερτούρα
-
3 κ.σ. κακάο άγλυκο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος και εκεί μέσα βάζω την κουβερτούρα και ανακατεύω μέχρι να λιώσει. Αφήνω να παγώσουν.
-
2
Αφού έρθει το α στάδιο σε θερμοκρασία δωματίου ή να είναι λίγο ζεστό, προσθέτω τα μπισκότα (κομμένα στα 4).
-
3
Βάζω τους ξηρούς καρπούς/ποτό.
-
4
Σε μπολ με στρογγυλό πάτο, βάζω μεμβράνη και εκεί μέσα προσθέτω το μείγμα μου. Βάζω στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον (το καλοκαίρι περισσότερη ώρα).
-
5
Αφού παγώσει το μείγμα μου, το γυρίζω ανάποδα σε πιατέλα και βγάζω τη μεμβράνη.
-
6
Ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος, προσθέτω την κουβερτούρα να λιώσει και το κακαό κοσκινισμένος. Ανακατεύω και αφήνω να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου προς το ζεστό για να ρέει.
-
7
Καλύπτω την τούρτα μου με την επικάλυψη και τέλος βάζω τους ξηρούς καρπούς. Βάζω στο ψυγείο για λίγο.
Σχόλια (27)